Hocam, baska bir doktorun tavsiyesi uzerine 2 yasindaki kizimin gece yatarken dislerini cocuk macunu ile fircaliyoruz (kirmizi mercimek kadar). bu doktorun daha onceki teshis ve tavsiyeleri hep sorunlu ciktigi icin - sizinle bogaz konusunda yazismistik- artik bu konudaki tavsiyesine de guvenememeye basladim.
kizimin dislerinin cogu cikti. bastan tulbent ile temizliyorduk ama disler cogalinca yumusak firca ile islatip - macunsuz- fircalamaya basladik. disleri sararmaya basladi biraz. kizim cikolata ve tatli gidalari da tuketmeye basladi - sinirlasam da engel olamiyorum. o yuzden biraz macunla fircalamak bana da uygun geldi ama bir taraftan da icinde flor olsa da katki maddelerini de yutmus oluyor kizim. henuz tukuremiyor. bu yuzden macunu tukurene kadar kullanmamali miyiz?
curumeden korkan annelere flor icerikli bir tablet onerdiginiz duydum. macun yerine bunu mu onerirsiniz?
bu arada aksam yatarken kizimin dislerini biraz macunla fircaliyoruz belki ama sonra bunun pek de etkisi kalmiyor. gece 100-200 cc'lik sut iciyor kizim. bunu da kessem hic sut almamis olacak. gunduzleri agzina surmuyor, eline versem bardagi ters cevirip yere bosaltiyor. peynir yogurt da yemiyor. omletle tostla arada almis oluyor ama her gun duzenli tuketmez peyniri. bu yuzden icime sinmese de her gun mutlaka cocuklar icin uretilen peynir bazli meyveli ek gidalardan vermeye calisiyorum peyniri oradan alsin diye. yanlis mi yapiyorum?
gelisimi normal seyrinde ama artik bayagi yavasladi. kilo; 12.750., boy 89 cm. tam 24 aylik.
simdiden cok tesekkurler cevabiniz icin..