Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2.5 aylık oğlumda 10 gün süren ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2.5 aylık oğlumda 10 gün süren ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceres Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: 2.5 aylık oğlumda 10 gün süren ishal
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2012 Saat 16:37
Hocam Merhabalar,

yaklaşık 15 gün önce oğlumda var olan gaz sancıları birden arttı karnı guruldamaya başladı. Kakamızda mukuslu ve içince kahverengi renkte kakaya sürünmüş halde kanlı oldu. kan ve gaita tahlili yaptırdık. gaitada gizli kan pozitif, rotavirüs ve amip negatif çıktı. Kan değerlerimiz de normal çıktı. zaten rotavirüs aşısı yaptırmıştım oğluma. fakat ertesi gün kusma ile birlikte saat başı ishalimiz başladı. Üniversite hastanesinde 10 gün yattık. sürekli serum verildi ve sürekli kan tahlilleri yapıldı. kusmamız 3 gün sürdü fakat ishalimiz 10 gün sonunda düzeldi. kan değerlerinde ve kakada birşey bulunamadı ve geçici ishal, bağırsaklarda arada oluşabilen düzensizlik teşhisi ile taburcu ettiler. fakat ben son 3 gün süt ve süt ürünleri tüketmedim acaba bir etkisi olmuş olabilir mi. daha önce de 2-3 kere mama vermeye kalktığımda mamayı kusmuştu. acana süt ürünlerine alerjisi var mı sorusu aklıma takıldı. şuanda da kaka rengimiz altın sarısı ben oğlum doğduğundan beri onu 3 saatte bir düzenli beslememe aşırırı beslememe rağmen kaka rengi hep yeşildi ve oğlumun karın ağrıları vardı.
durumumuzla ilgili sizden de bilgi rica ediyorum hocam.
Yukarı Dön
ceres Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2012 Saat 19:01
Hocam bu arada yanlış yazmışım 3 saatte bir besliyorum aşırı beslemiyorum.
birde hocam hastanede yattığımız sürede grip kaptık şuanda da çok öksürüyor ve burnu akıyor sizin tavsiyelerinizi uyguluyorum. ballı limonu yapmadım birtek onu yapmaktan tedirgin oldum 1 yaşından  önce bal vermeyin diyorlar sizin de bu konuda yazınızı göremedim. sizin söyledikleriniz benim için çok değerli  ballı limon uygulayın derseniz gönül rahatlığı ile vereceğim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2012 Saat 19:28
Viral bir ishal gecirmissiniz. Viral ishaller sadece "Rotavirusler" degildir. Mesela; Norovirus ishali gecirmis olabilirsiniz. Bir tek viral ishaller hicbir tedaviye cevap vermezler ve 7-10 gun kadar surerler. Limonlu bali kullanin,  Limonlu bal ile ilgili bir suru yazi var, moderator arkadaslar yardimci olurlar.  
Yukarı Dön
ceres Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2012 Saat 21:15
Hocam biraz önce çok öksürdüğü için oğlumu acile götürdük (eşimin ısrarı ile). Doktor cigerlerine indiğini zatüre başlangıcı olduğunu söyledi. Günde 1 kez kullanımlık 3 gün için 500mg antibiyotik iğne ve Mukoral öksürük şurubu verdi. Daha önceki yazılarınızı okudum ama yine de arada kaldım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2012 Saat 21:54

Atesi yoksa, antibiyotik, hele igne cok sacma. Eger atesi varsa bile, once bir "Tam kan sayimi" yaptirin; WBC degeri yuksek cikarsa antibiyotik baslarsiniz. Normalde bu yasta bebeklerde kaka rengi altin sarisidir, yesil olmasi asiri beslendigini gosterir. Eger yesil kakaya ragmen bir sanci sikayeti olmuyor ise, onemli degildir. Sakin oksuruk ve nezle suruplarindan vermeyin. Benim makale ve eski mailleri de okuyun.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.