| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yusuf mert
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
|
Konu: BRONŞİOLİT Gönderim Zamanı: 16 Mar 2012 Saat 14:58 |
|
Merhabalar hocam 2009 nısan dogumlu bır oğlum var dogdugunda solumun bozuklugu ıle yaklasık 3 gun kuvezde kalmıstı 8 aylıkken hastanede 4 gunluk bır tedavı ıle gecırdıgımız bır atagımız oldu sonrasında 4 kez evde nebulızator cıhazı ıle ventolın ve pulmıcort ıle tedavı ettıgımız ataklarımız mevcut ve sızınde takdır edecegınız gıbı bu sureclerde sıkca atıbıyotık tedavısı uygulandı oglumaa 2 yasından 3 yasına kadar hıc ataka hastalık bılmedık takı 3 hafta oncesıne kadar 3 hafta once baslayan grıbımıze eslık eden cıgerlerımızın havalanması dıye tabır ettıklerı durum gıtgıde bronsıolıte yaklasıyor nebulızator cıhazı ıle degıl bu kez surup halınde ventolın kullanıyoruz hocamm 3 haftadır sureklı kotuleyen bır tablomuz var ne yapacagımı sasırdım bu kez hava vermeyelım dedıkkı cocuk bır senedırde antıbıyotık kullanmıyor hanı bagısıklıgı guclenmıstır dıye umuyoruz ama kafamız cok falz karıstı cok hareketlı bır cocuk sık sık degıstırıyorum terletmıyorum ancak yınede hastalıgından koruyamıyorum ne yı nasıl yapmak gereklı ınanın sasırmıs durumdayım yusuf mertın genel durumu ıyı suanda sadece sabahları olan bır oksurugu var o kadar ama muayene ve kontrollerımızde yapılan degerlendırmeler cıgerlerındekı havalanmanın arttıgı yonunde sımdıden cevaplarınıza tesekkur ederım hocam allah razı olsun bır yol gostermenızı rıca ederım saygılar yasemın tatar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120431
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2012 Saat 18:06 |
|
"Cigerlerde havalanma artmasi" oyle basit bir hal degildir. Akcigerin bir kismi hic calismayacak, calisan kisim asiri calismaktan asiri havalanacak ta ondan sonra. Veya, Astim olacak, nefesini zor verdigi icin akcigerlerde hava asiri birikecek, o zaman. Halbuki, Bronsiolitte durum tam tersi dir, havalanma azalmasi vardir. Esas patolojiden bahsetmeden, sadece; "- cigerlerinde havalanma artmis-" demek, o doktorun, bir yerlerden, yarim-yamalak bir seyler duyup, buyuk doktor ayaklarina yatmaya calistigini gosterir. Esasinda bir halt bildigi yok, size hava basiyor. Bir daha hasta oldugunda, bir kan sayimi yaptirip, bana bildirin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Mar 2012 Saat 18:09
|
 |
yusuf mert
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2012 Saat 01:02 |
|
soyledıgı aynen buydu hocam nefesını ıyı alıyor ama ıyı dısarı veremıyor dedı. bız yaklasık 3 haftadır doktorun verdıgı tedavıyı uyguluyoruz hemen yatırsak kan tahlılını ozellıkle bılmek ıstedıgınız bır sey varmı hocam cevabınız benı ne kadar mutlu ettı bılemessınızıı suanda mukotık ventolın ve antıbıyotıgımız var kullandıgımızz ama hemen yaptıradabılırız kan tahlılınııı ne dersınız hocamm?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120431
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2012 Saat 05:05 |
|
O zaman teshis; Bronsiolit degil, Astim. Astim icin de sadece Ventolin sprey yeterlidir. Antibiyotik gereklimi? WBC degerini bilmem gerekir. Dusuk gelirse, antibiyotik gerekmiyor demektir.
Mucotik, Ventolini'in etkisini azaltir, netice alamazsiniz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Mar 2012 Saat 05:06
|
 |
yusuf mert
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2012 Saat 18:41 |
|
Cok tesekkur ederım hocamm dunden bu gune durumu dahada ıyı Bır dahakı hastalıgında hemen kan tahlılı yaptırıp sonucu sıze bıldıreceğim. Sayılarımla Yasemin TATAR
|
 |