Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sık geçirilen idrar yolu enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsık geçirilen idrar yolu enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duru1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: sık geçirilen idrar yolu enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 28 Mar 2012 Saat 13:14
hocam merhaba benim 3 yaşında kızım var. 15 temmuz 2011 den 6 kasım 2011 e kadar 4 defa idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. en son hastaneye gittiğimizde 12 gün hastanede kaldık. bütün tetkikleri yapıldı. sağ böbrekte iltihap oluştuğunu bu nedenle çok şiddetli geçirdiğini söylediler. hastaneden çıktığımızdan beri bactrim adında bir antibiyotik kullanıyoruz. koruyucu olarak veriyoruz dediler. reflü için film de çekildi. herşey normal çıktı. bu ilaca hala devam etmeleri normal mi. daha ne kadar antibiyotik vericez bilmiyorum. ayda bir idrar tahlili ve kültürü yaptırıyoruz. son iki defasında herşey temiz çıkıyor. ama yine ilaca devam tabi. kabızlık sorunu vardı onu da ilaçla halletmeye çalışıyorlar. kabızlık da idrar yolu enfeksiyonunu tetiklermiş. doğru mu. bizim anne baba olarak yapmamız gereken birşey varmı. nerde eksik kalıyoruz lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum kolay gelsin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118460
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2012 Saat 18:23
Ilk yapilan "Idrar tahliline" bir bakin, NITRIT "Negatif" ise, basindan beri IYE yoktu, sizi kazikladilar demektir. Benim bugun yayina konulan, idrar yollari iltihabi ile ilgili makalemi okuyun. Maalesef bu sahtekarliklar cok sik yapilmaktadir. Lutfen, tarih sirasina gore tahlillerinizi bana yazin.
Yukarı Dön
duru1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2012 Saat 22:18
06.11.2011 NİTRİT NEGATİF, PROTEİN 2+ 1.0,  LÖKOSİT LG, LÖKOSİT KÜMESİ 32 HPF,
 100000 E.COLİ ÜREMESİ

08.11.2011 NİTRİT NEGATİF, PROTEİN 30 mg, LÖKOSİT SM, WBC 30 HPF,

26.11.2011 NİTRİT NEGATİF, LÖKOSİT TR, WBC 4 HPF, RBC 3 HPF

07.01.2012 sonuç bir öncekine benzer ancak 100000 e.coli üremesi

06.02.2012 sonuç bir öncekine benzer ancak 100000 klebsiella spp üremesi

28.03.2012 sonuç bir öncekine benzer kültür henüz çıkmadı

hocam sonuçlar bunlar. benmalatyadayım ve tedaviyi inönü üniversitesi tıp fakültesinde yaptırıyoruz. burda daha güvenilir nereye gidebilirim ki.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2012 Saat 06:40
Sizin cocuk, hicbir zaman IYE gecirmemis. Kaziklandiniz. Evet, resmen kaziklandiniz. Benim dun yazdigim yaziyi ( Yazarlar bolumunde) okudunuzmu? Zaten bu universiteler bukadar "PALAS" olmasalar, piyasada boyle uckagitci doktorlar olmazdi. Bunlara resmen daha Universitede isin sahtekarliklarini ogretiliyorlar. Hic doktora gitmeyin, hayatiniz tehlikede, bir sey olursa bana yazin.
Yukarı Dön
duru1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2012 Saat 23:06
HOCAM EN SON YAPTIRDIĞIM İDRAR KÜLTÜRÜNDE BAKTERİ ÜREMESİ OLMADIĞI İÇİ DÜN DOKTOR İLACIMIZI BIRAKMAMIZI SÖYLEDİ. SİZİN VERMİŞ OLDUĞUNUZ CEVABA İSTİNADEN BİZ BİRGÜN ÖNCE BIRAKMIŞTIK. AMA BUGÜN SABAHYİNE KIZIMIN İDRARININ RENGİNİ VEKOKUSNU FARKLI GÖRÜNCE TAHLİL YAPTIRDIK.

ACİL IDRAR VE GAITA TETKİKLERİ

Örnek Tipi : IDRAR

Test Adı Sonuç Durum Birim Referans Aralığı Açıklama
Renk Acik Sari -
Görünüm Bulanik -
Dansite 1,018 1,010 - 1,025
*Glukoz Normal mg/dl 2 - 30
Keton Negatif negatif -
PH 6,0 5 - 8
Protein 15 mg/dL mg/dl 0 - 15
Kan TR negatif -
Lökosit LG negatif -
Nitrit Negatif negatif -
Ürobilinojen Normal mg/dl 0 - 2
Bilirubin Negatif negatif -
WBC 296 /HPF -
RBC 4 /HPF -
Lökosit Kümesi 4 /HPF -

(*) : Referans Dışı Değer

(*) : Sonuçlar Resmi Nitelik Taşımaz,Laboratuvar'ın İzni Olmadan Kullanılamaz

< id= = =printpage value=" Yazdır " = name=>

CEFAX BAŞLADILAR . KIZIM TUVALETİNİ YAPARKEN ZORLANIYOR. TAM DOKUZ AYDIR AYNI SIKINTILAR. NE ZAMAN BİTER BİLMİYORUM . CEVABINIZI BEKLİYORUM KOLAY GELSİN

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2012 Saat 03:36
Hicbir "halt" yok. Kiz cocuk oldugundan, bukadar lokosit olmasi normaldir. Ilac gerekmez, sakin Cefax'i baslamayin, ilaci acmadi iseniz, iade edin, yoksa dogru cope....
Yukarı Dön
duru1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2012 Saat 13:21
hocam siz böyle söylüyorsunuz ben iyice panikliyorum. bugün kültür sonucu çıktı. 20000 e.coli üredi diyor. bu bakterilerin de mi bir anlamı yok. benim kafa iyice karıştı anlayacağınız. çocukta hastalık bulmaya çalışmıyorum tabiki ama yine de tedirginim. beni anlayabiliyorsunuz umarım. kolay gelsin.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2012 Saat 18:23
Evet, hicbir anlami yok. Tovbe var, olmaz olurmu; DISARDAN BULASMA oldugunu gosterir. Hastalikta bu sayi; 100 000 uzeri olmalidir. Idrar ornegi alirken siz kizinizin "on tarafini" tam manasi ile sterilize ettiginizimi saniyorsunuz?  Iste bu iki durumu ayirabilmek icin, "Koloni Sayimi" denilen usul kullanilmaktadir. En kestirme usul "Idrar tahlilini" iyi degerlendirip, ancak "NITRIT"  (+) olursa kultur ile ugrasmak, hem vakit hem nakit yonunden daha faydali olur, hem de hastalarin da kafasi karismaz. Ama gaye baska olunca???
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.