Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrar hastayiz (grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrar hastayiz (grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: tekrar hastayiz (grip)
    Gönderim Zamanı: 04 May 2012 Saat 16:22
hocam merhabalar, tekrar hastayiz.nisanin 1 de bademcik bogaz enf nedeni ile antibiyitik kullanmistik.Nisanin 10 Gene atesimiz yukselmisti bogaz enfeksiyonu denmisti ilk doktor antib vermemisti aksam atesimizi 40 bulunca ozel bir hastanenin acile gitmistik duocid ve bir ilac karisimini yapip igne yaptilar o aksam atesimiz dustu ertesi gun atesimiz kalmamisti ama dr antibitotige devam demisti bizde baslamis fakat sonrasinda size yazdiktan sonra son 2 gunluk dozu vermemistik.Bu hafta basindada hafif oksuruk geniz akintimiz vardi.Balgami cikartmak icin bir iki kustu.serum fizyolojik ve coldmix uyguluyordum.dun aksam gozleri capaklandi.sabah ozel hastaneye goturdum.gribal enf dedi.bademcikleride buyuk dedi ama bogaz enf demedi.atesimiz yoktu.oksuruk vardi.burun akintimiz da vardi.nitekim dr depposilin bir igne vuralim dedi nitekim yaptirdim.viral dedi ama bakteriyale donebilir atesi cikabilir dedi.afer.. pl.s verdi. burun icin rhinf..t verdi goz icinde terra...n ve torb..x verdi.Simdi tum bu ilaclari kullanmalimiyim.Depposilin 20 gun korur dedi ama gene sonrasinda gerekirse  antibiyotik kullanbiliriz dedi, igneyi  vurdurmakla hata yapmis olabilirmiyim, dusunerek yaptirdim cunku(foruma sole bir goz atmistim) sizin baska bir tedavi oneriniz varmi.
CEVABINIZ ICIN SIMDIDEN COK TESEKKURLER
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2012 Saat 20:22
Hocam son durumu yazayım, ateşimiz pek yükselmedi cumadan bu yana 2 kere 1 ölçek afer..n verdik.Burun spreyini kullandık sabah akşam ,steril goz damlasını  kullandık.Onların haricinde coldmix, ıhlamur bal ve lımon karışımı günde 2 kez içirdim taze portakal suyu içirdim,Şuan burnumuz daha azakıyor .Yanlız bademcikleri şiş gerçekten ama üzerinde beyazlık yok, agız kokusu vardı oda azaldı.Bu şişen bademcikler geri inermi, ,inmesi için benim yapacağım birşeyler varmı,kreşe gidiyoruz bundan dolayı bademciklerimiz daha kötü olabilirmi,gittiimiz dr grip aşısını neden yaptırmadınız dedi, bu grip aşısı bogaz ve bademcikler içinde etkilimidir birde bu deposilinin yan etkilerini okuyunca korktum gerçekten felce giden yan etki yapıyormu. 
Cok yazdım ama cevaplarsanız çok sevinirim saygılar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 05:40
Hicbir zaman antibiyotik gereken bir durum olmamis. Igneleri bosuna oldu. Deposilin gereken durumlar, en fazla 10-12 yas sonralarinda gerekli olur. Yuva cocuklarinda atesli hastaliklarin %90'i VIRUTIK'tir. Bizim doktorlar virusleri bilmedikleri icin, her atesli hastaliga antibiyotik verirler. Sakin Aferin hele "Plus" ini hicbir zaman kullanmayin. Igne cok gereksiz oldu. Bir zarari yok ama luzumsuz yere cocugun canini yaktiniz. Boynundaki lenf bezleri, bu devrede cok hastalik gecirecegi icin kuculmezler. Kuculmeleri en az 2-3 sene alacak. Tedavi ile de kuculmezler. " Lenf bezlerini kucultme tedavisi" diye bir tedavi yoktur.  sizi kandirmalarina musade etmeyin, benim makalelerimi ve konu ile ilgili eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 09:10
Hocam hoş geldiniz, umarım tatiliniz iyi geçmiştir.Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Sayenizde kullanmadığımız ilaç sayısı artmaya devam ediyor.Oğlumun son durumu ise enerjisi yerinde burnu daha az akıyor yeşilden ziyade beyazımsı (bazen bir hapşırıyor o zaman bayagı akıntı çıkıyor)Sadece öksürüğümüz dün ve bugun çok arttı ıhlamur ballı limon portakal suyunu veriyorum.İyileşme sürecindeyizdir umarım.Coldmıx yastıga, giysileirne damlatıyorum.Şuan kreşe göndermiyorum daha kötü olur diye,müsadenizle son bir şey sormak istiyorum.Bağışıklık ve alerji testi (ıga ve ıge) yaptırmalımıyım.Bu sene kreş bitmek üzere seneye kara kara düşünüyorum neyapacağım diye.Gene bu kadar hasta olmasına dayanamam.Saygılarımı sunarım.Allah sizi başımızdan eksik etmesin.
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 16:49
Hocam burumakıntımız az ama öksürüğümüz çok fazla.Kuru kuru takır takır öksürüyor.daha ne kadar böyle öksürür ihlamur bal lımon colxmıd buruna serum fizyolojık yapıyorum ama korkmaya başladım.Ateşimiz falan yok.Cry saygılarımı sunarım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 21:01
Bagisiklik ve Allerji test veya igneleri ile ugrasmayin. Hele Kortizonlu spreylerden uzak durun. Birakin hasta olsun, yoksa bagisikligi baska turlu gelismez. Dayiyorlar kortizonlu ilaclari, ondan sonra da "bagisikligi gelismiyor" diye daha beter ilaclar veriyorlar.  
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2012 Saat 11:25
Hocam yanıtınız çok teşekkür ederim.Bugu oğlum daha iyi öksürük azaldı burun akıntısı çok daha az,akşam rahat uyudu.Sadece sabah uyandığında agız kokusu azda olsa var.
Sanırım artık düzeliyoruz.Keşke İatanbul da olsaydınız, sağlığınıza duacıyız.Allah sizi başımızdan eksik etmesin.Saygılar sunarım.
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2012 Saat 17:14
Hocam merhabalar,
Bugun kreşe gittiğimde bennim oğlan öğleden sonra uyumuş ben uyandırdım (3,5 da)mızmızdı.Normalde öğlen uykumuz yok.Yanaklarım agrıyor demiş ögretmenine agzına baktım aft varmı diye bişey göremedim.Agız kokumuz hala var.Çok halsız ve mızmızdı.Eve geldik biraz karnını doyurdum.Kendine geldi tam anlamıyla olmasada..Sol kulagında sarı kirler artmıştı.(kulağı akmış gibi)Sağda kir falan yok.Solda vardı temizlemek istedim temizlenttirmedi.Tv seyrediyor, oyun oynuyor ama canavar şekilde değil.Eve geldiğimizde herşeye mızmızlandı hele yolda gelirken kargaların sesinden bile mızırdandı.Kulak enf falan mı oldu, yada olacak.(Kulak ağrısını bilirim çok fecidir şuan öle bir tablo yok ama korkuyorum.)Bana ne önerirsiniz ne yapmalıyım.(Dr gitsem hemen antibiyotık vercekler)Oglum bu sene kreşe başladı bu zamana kadar 6 tane antibiyotik aldık sonuncusuda  deposilindi.Bu antibiyotık yazılan durumlardaki genel teşhis bogaz enf, tonsilik ,bogaz kızarıklıgı,idii,geçen cumada dr gitmiştik burun akıntısı halszılık nedenile grip viral demişti deposilin yapmıştı ardındanda şimdi bu durum .Ben ne yapıcamşimdi hocam hastalığın biri bitmeden biri başlıyor.CryLütfen yardımcı olun bana.Teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.