Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - orta kulak iitihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumorta kulak iitihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 581
Mesajın Direkt Linki Konu: orta kulak iitihabı
    Gönderim Zamanı: 07 May 2012 Saat 17:46
Merhaba kadir Bey

3 Aylık kızım dün gece ağlayarak uyandı ve hala ağlıyor ilk defa gözünden yaş geldi çocuğun dayanamıyorum öyle inleyerek ağlıyor uykuya dalıyor 10 dakika sonra tekrar ağlayarak uyanıyor  1 hafta öncesinden burun akıntısı vardı ama çok az hiçte rahatsız etmemişti ben bizim yöntemlerle açıyordum bugün böyle olunca doktora götürdüm.....tek kulakta orta kulak iltihabı oluşmuş dedi birinden grip geçmiş ve orta kulak iltihabına çevirmiş dedi 1 tane fitil attılar 1 tane antibiyotik iğne yaptılar (zinnat) evde kullanmak içinde 12 saatte bir yarım ölçek zinnat paranox 6 saatte birde serum fizyolojiği yazdı .....

kızımın burnu akıyor, geniz akıntısı ve balgamda var , inleyerek ağlıyor ağlamaktan sesi kısıldı şimdi öksürmeye başladı ne yapmalıyım....ateşide var...yardım edin lütfen....bu kadar nasıl hastalanabilir bilmiyorum çok üzgünüm ememiyor bile CryCryCry

Düzenleyen Ege Berk - 07 May 2012 Saat 19:50
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118989
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 05:59
Antibiyotik, hicbir halta yaramayacak. Bu doktorlarin bu isleri ogreneceklerine artik hic umidim kalmadi. Kulaga vuran enfeksiyonlar; VIRUTIK olanlardir. 3 gun Iliadin ped. damla gunde 2x2 ser damla damlatin. Tabii. gaz sancizi da olabilir, gazinin iyi ciktigindan emin olun. Hickirik ve yellenmesi artti ise, gazini cikarmiyorsunuz demektir. Eski mailleri ve makaleleri okuyun.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 May 2012 Saat 06:00
Yukarı Dön
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 11:30
Kadir bey inanın ben artık doktora hiç güvenim kalmadı bir de öyle bir konuşuyor ki sadece burnu akarken getirseydin balgam geniz akıntısı ateşi ve en önemlisi orta kulak iltihabı olmayacaktı dedi....şimdi bunu kullanmazsan bir hafta sonra ciğerlerine indireceksin kulak beyine en yakın yer zaturemi olsun AngryAngryAngry yani gerçekten inanamıyorum.... yani şimdi bunların hepsi hikayemiAngryAngry gerçekten yazık....

Kadir bey o değerli vaktinizi çalmak istemiyorum şimdi ben serum fizyolojikle burnunu sürekli açacağım ve iliadin damla kullanacağım allah sizden razı olsun.....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 20:35
Kulak iltihabi zaten olacaksa; Nezlenin hep sonunda olur. Oksurugu kesmediginiz surece; Zaturre olmasi da son derecede nadir bir olaydir. Diger mailleri okuyun, daha neler goreceksiniz.
Yukarı Dön
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2012 Saat 04:28
Kadir Bey, 
1 - 4aylık kızım iyileşti diye sevinirken 4 gün sonra tekrar öksürük burun akıntısı ve ateş başladı ama bu sefer kesik kesik takır takır öksürüyor daha kötü...ayrıca dün gece burnunu açıyorduk aspiratörle elleri morardı çok korktuk...bu nefessiz kaldı diye yorumladık ama başka bir sebebi var mı? bütün uygulamaları kesmiştik şimdi nasıl bir tedavi uygulamayılım...teşekkürler...
2 - 3,5 yaşındaki oğlum gece çok terliyor omuzlarında itibaren başı duştan çıkmış gibi oluyor bir hastalık belirtisi olabilir mi...birde oğlumunda burnu akıyor ateş yok öksürüyor başladımı bayağı bir öksürüyor gözlerinden su gelene kadar boğulacak gibi....ona nasıl bir yol izlemeliyim....teşekkürler...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2012 Saat 04:36
Anlattiklariniz Gribe benziyor ama farkli bir tablo gorurseniz; bir kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakalim. Yuksek gelirse, antibiyotik baslanir. Degilse, serum fiz. ve ColdMix yeterlidir.  Kucuk kizi cok sinirlendirmissiniz, ufak bir "katilma nobeti" gecirmis, onemli degil. Abi Gribin sonuna gelmis, akinti koyulasmis gibi. Bol; limonlu bal, serum fiz. ve ColdMix'e devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.