Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrarda iltihap
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrarda iltihap

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emine Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: idrarda iltihap
    Gönderim Zamanı: 12 Tem 2012 Saat 21:46
hocam iyi akşamlar geçengün msj atmştm çok teşekkürler bizleri yorulmadan cevaplandırdığınız için...bugün ikizleri dr gtrdk kan ve idrar testleri yapıldı kandeğerleri iyi çıkmış...kusan ikizime reflü dedi dr...beni üzense sorunu olmayan bebeğimin idrarında iltihap çıktı...nitrit pozitif dyr va bazı ilaçlar verildi diğerinin değeri negatif ama aynı ilaç ona da yazıldı...ceclor 125mg?...panalgine fitil ağrı yapar diye verildi...reflü olana motilium şurp gaviscon diye bir ilaç daha yazılmış yine aynı fitilden bu kızıma da yazılmış sizin fikrinizi almak istedim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119151
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2012 Saat 23:52
Sakın ınanamayın, rahatsızlıgı olmayan bir çocuğa oturup da bu testleri yapıyorlarsa, ben o doktorun iyi niyetinden şüphe ederim. Bunlar genellikle "Doktor-Laboratuvar" işbirliği ile sizleri soymaya kalkarlar. Sakın Ceclor başlamayın. Gidin başka bir yerde , yeniden idrar tahlili yaptırın, Nitrit (+) gelirse, Bactrim susp. gunde 2x1 ölçek verin.
O yaşta "Reflü" olmaz. Bunlar her kusan hastaya "Reflü" diyen bir acayip doktorlar. Kusmuğuna bakın; taze süt gibi kusuyorsa, çok yediriyorsunuz veya gazını iyi çıkarmıyorsunuz demektir. Bir çocuk hem kusuyor, hem kilo alıyor ise; bu teknik arızadir, hastalık değildir.
Eğer ekşi-ekşi kusuyor ise, beslenme aralarını açmanız gerekiyor demektir. Her iki durumda da bebek kilo almaya devam eder.
Yukarı Dön
emine Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2012 Saat 00:10
ayyy hocam ALLAH SİZE UZUUUN ÖMÜRLER VERSİN NEDİYİM EŞİM DE AYRICA SELM SÖYLÜYOR...EVET SİZ HERZAMANKİ GİBİ HAKLISINIZ SIRF VESVESE YAPTIM DİYE GTTK İKİZLER AZ MAMA YİYOR DOĞRU DÜZGÜN EMMİYOR DİYE SIKTIM KENDİMİ TMMM VERMİYİM ZATEN NEVRA YANİ BÜYÜK İKİZİM ÇOK İYİ BİR SIKINTISI YOK SADECE UYKUDA ÇOK MIZMIZLANDI BENDE İDRARDA ÖYLE İLTİHAP VAR DENİLİNCE...SADECE BADİYLE YTRYRM ACABA ÜŞÜTTÜLERMİ DİYE İNANIN SENAYOLAR YZDM DRDM BÜTÜN GÜN...HOCAM ALLAH RAZIOLSUN...BİŞEY DAHA SORCĞM DEVAM SÜTÜYLE YOĞURT KONUSNA NE DYRSNZ...İYİ GECELER
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119151
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2012 Saat 10:19
Devam sütü gibi saçmalıklara fazladan para kaptırmayın, düz kutu sütü veya bulabiliyorsaniz günlük süt kullanın.  Yoğurt; iyi bir gıdadır, her türlüsünü (meyvalısı, dondurma şeklinde olanı dahil) yedirebilirsiniz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.