Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumek gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 360
Mesajın Direkt Linki Konu: ek gıda
    Gönderim Zamanı: 31 Tem 2012 Saat 18:45
hocam merhaba;
4 aylık oğlumun en başından beri kilo alımı çok yavaş.Şuan 5.450 gr.Bu konuyu sizinle konuşmuştuk hatta belki hatırlarsınız.Son günlerde birkaç saniye emip basıyor çığlığı anlamadım acaba sütüm mü azaldı?Bu düşünce bile kahrediyor beni inanın.Bir de üstüne son kontrolümüzde sadece 400 gr almış.Doktorumuz sabah 11 gibi 1/4 meyve suyu akşam 16 gibi bir fincan yoğurt başlamamı söyledi.Danıştığım başka bir hekim ise 6 aya kadar anne sütü+mama altıncı aydan sonra bu menü daha iyi olur dedi.
Sizin inek sütüne olumlu yaklaşımızı biliyorum ama yine de sormak istedim
oğlum için kilosuna bakarak 6.aya kadar sadce anne sütü mü?
anne sütü+mama mı?
anne sütü+inek sütü mü?
anne sütü +ek gıda mı hangisi doğru olur?
Birde bu sabah oğlumun kakasında iki üç adet balgam benzeri sümüksü parçalar gördüm önemli birşey olabilirmi?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2012 Saat 19:19
Varsa, tabiiki anne sütü her zaman hepsinden üstündür. Mesele yoksa veya az geliyorsa.... 4. aydan itibaren, kutu sütlerinden verebilirsiniz. Önce kutu sütüne alışacak, problem çıkmazsa, kahvaltı, yoğurt ve muhallebi ilave edilecek.
Çocuğunuz aç kalsa, kakası sert,top-top olur. Cıvık, altın sarısı renkte kaka normal beslendiğini gösterir. Çok yerse, renk yeşile döner.
Kakda gördükleriniz genelde çok yediğinde olan görünümdür.
Şu çocuğunuzun kilosuna başka bir yerde bir daha baktırabilirmisiniz??
Yukarı Dön
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 360
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2012 Saat 12:38
ah hocam bir anlayabilsem sütüm yetiyor mu?vallahi psikolojim bozuldu her emmemiz bir olay.ama sizin değerli yorumunuzdan anladığım şu ki bu çocuk aç değil çünkü kakası hiçbir zaman top top olmadı,açık sarı,cıvık ve hergün en az üç kez yapıyor.zaten yorumnuz beni öyle rahatlattı ki gece sütüm arttıSmile
doktor aldığı 400 gr.ı hiç dert etmedi.hava sıcak çok terlemiş olabilir iştahı kapanmış olabilir vs vs ....
fakat memede ağlama olayı kafasını karıştırdı.hem diyor ki bu çocuk zaten küçük doğmuş midesinin kapasitesi bu demekki zayıf olacak...hem acaba aç mı soruma "bilmiyorum ki" diyor.ve en son olarakta hala memede ağlarsa bir kaç kere mama ver ne yapalım diyerek muayeneyi bitiriyor.vallahi şaşırdım kaldım bu ne tutarsızlık?kafamı iyice karıştırdı.onun söylediklerini etrafımdaki tüm büyükler söylüyor zaten.
hocam size doğum ölçülerini de yazayım.doğum kilosu 2.837 boyu 49 cm baş çevresi 36.5 şimdi kilo 5420 boy 62 cm baş çevresi 42.5 bu arada ikinci kilo ölçümünü pazartesi sağlık ocağında yaptırmıştım yine aynı 5400.
sizin düşüncelerinizden başka hiçbirşey beni rahatlatmıyor.şimdi ben ne yapayım? sizce ek birşeyler vereyimmi?yoksa bağırış çağırış anne sütüne devammı edeyim?bir çocuk emerken neden ağlar ki?

çok uzattım çok vaktinizi aldım kusuruma bakmayın lütfen.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2012 Saat 14:12
2.8kg. doğmuş bir bebeğin kilosu  bundan daha iyi olamaz. Çocuk memede süt fazla geldiği için ağlıyor olabilir. Merak etmeyin, aç filan değil. Boyu zaten normallere yetişmiş. Baş çevresi de iyi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.