Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir damlaları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemir damlaları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 624
Mesajın Direkt Linki Konu: demir damlaları
    Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2012 Saat 15:12
merhabalar kadir bey. 6 aylık oğluma sagık ocagı monovit d3 vermişti bitince ben devit 3 aldım fakat bunlarıniçerisinde sağlığa zararlı olan maddelerin oldugunu okudum. bazı forumlarda detaylı yazıyor. hatta kan ilaçlarıda ferro falan da sağlığa zararlıymış. hatta toplatılıyormuş. bizim saglık ocagımız kullanmayın saglık bakanlıgı acil toplatma kararı aldı dedi.
şimdi kime hangi ilaca güveneceğiz? hangi demir damlasını kullanmalıyız? bitkisel olması terciğim. 
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2012 Saat 23:17
Monovit ile Dvit3 arasında hiçbir fark yoktur. Yani, Sağlık bakanlığı bazı ilaçları toplatma kararı alacak ve hala ilaçlar piyasade bulunacak!! Aklınız alıyormu? Böyle bir karar alınsa; 1 ( yazı ile bir) günde toplar bitirirler, ayrıca bütün gazeteler yazardı, zira geçmişte uygulandı. Bana kalırsa, sizin Sağlık ocağınızdakiler "hayal görüyor"..
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 624
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2012 Saat 11:16
milliyet gazetesinde falanda yayınlandı fakat acil toplatılma kararı alındıgı ve toplatıldıgı. neyse sizin önereceğiniz bir d vitamini varmı?
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 11:25
Bu yaş grubu için; MultiTabs damla en iyisidir. günde 1 defa 1ml.
Yukarı Dön
betuldem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 136
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 11:48
hocam arkadasın dediği gibi bizim sağlık ocağındakiler de aynı seyi söyledi.bir seri toplatılmış.diğerlerinde problem yok dediler.bizim doktorumuz 9.ayda kan değerlerine bakıp ona göre ihtiyaç varsa veririz demir damlasını dedi.bir de ferrum hausman vardı bazıları onu kullanıyor.bu ferro sanol olayından sonra.ihtiyaç halinde hangisini kullanmak daha doğru olur hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 12:07
30 senelik meslek hayatımda "ihtiyaç olupta", demir damlası verdiğim hasta sayısı, 5-6 yı geçmez. Hele bir ihtiyaç olsun, o gün düşünürüz. Milliyet gazetesindeki yazı herhalde ben Amerika da iken çıktı, yoksa mutlaka görürdüm.
Yukarı Dön
betuldem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 136
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 12:20
çok sağolun hocam.kan değerlerine baktırdığımda size tekrar yazarım ben de.inşallah gerek olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.