| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
baharşekeri
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
|
Konu: Her hafta tekrarlayan hastalığımız (öksürük) Gönderim Zamanı: 18 Ara 2012 Saat 09:13 |
|
Surekli surekli hasta hocam oğlum.anaokuluna gidiyor .1 hafta yari hasta olarak okula gidiyor diger hafta evde.bogazin üst kismi şişmiş ve kipkirmizi su anda.hafgif bir ağız kokusu var.surekli oksuruyor kuru olarak.gece uyumuyor surekli öldürdüğü icin 10-15 dakika yirgunluktan uyuyakaliyor sonra tekrar başlıyor öldürmeye :((( oksurmrkten karnı ağrıyormuş karnını tutarak oksuruyor.
Ates her hafta cok yuksek olurdu bu hafta 37,5 gecmedi.
Hiçbirşey yemiyor yerse kusuyor
Sekrol verdim bir defa oksuruk balgama dönüşsün diye devam ediyim mı
Surekli hasta olması hem onun hem benim psikolomi bozdu.bu bogazdan hastalanmamasi icin igne hap şurup var mıdır.Tesekkur ederim hocamF
Düzenleyen baharşekeri - 25 Ara 2012 Saat 01:53
|

binlerce kez sükürler olsun
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120918
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2012 Saat 02:50 |
|
Yok, caresi; 2 sene (kis) cekeceksiniz.Bu devreyi nisbeten rahat atlatabilmek icin, benim eski mailleri, Alt Forum daki mailleri ve makalelerimi okuyun. Sekrol, hicbir zaman kullanmayin.
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2012 Saat 06:56 |
|
Hocam cok sagolun .sekrolu elim titreyerek verdim hic istemeden.ama o kadar kuru ki oksuruk 3 gundur ciğerleri parçalanacak gibi oksuruken benim icim parçalandı:(((( balgama cevirecegini düşündüğüm bir sekrol vardi sadece.onu da esim uzun zaman once Dr yazmış ve reçetenin tamamını almış.ben ilaçları seçerek alirim yoksa.
Hocam bu cok uzun devam eden kuru öksürüğü balgama çevirmek icin ne kullanabilirim.serum fizyolojik,cold mix ve ballı limon U kullanıyorum surekli ama hala bir değişme yok durumda.
Ates gun ici düşüyor ve aniden yükselip 39 oluyor genelde sonra tekrar düşüyor .ne kullanmalıyım öksürüğü yumuşatmak icin hocam
6 yaşındaki oğlumda 1aydir surekli degil ama gun ici kuru öldürüyor bir turlu gecmedi.ikisinede kullanacağım ortak bisi var mıdır hocam.cevaplarjniz benim icin cok dgerli hocam;sonsuz tesekkurler
|

|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2012 Saat 21:38 |
|
Bunlarin hepsi; virutik oksuruklerdir. Hukumlerini tamamlamadan asla gecmezler. Vucut, gerek gordugunde "balgam ifrazati" yapar. Siz benim anlattiklarimi uygulayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2012 Saat 04:47
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 01:44 |
|
Hocam ballı lımın cold mix hersey hersey sizin dediğiniz gibi yapıyorum.makalelerinizi hatmettim neredeyse 3 cocuk olunca.
Ama su an gecenin 2 si ve oğlum oksuruk nöbetinde.arka arkaya artik nefesi yetmiyor neredeyse diger oksuruk icin.aklima sadece belki alerjiktir diye alerji şurubu vermek geldi.verdim biraz sakinledi.o kadar kotuydu ki hicam aklima bin turlu sey geldi:(((okduruk kuru gun ici 37.5 geçmeyen ates oluyor ara ara ve bu bir haftadır yeniden devam ediyor.iki gun once hafif iyileşmişti kardan adam yapmak icin dışarıdan geldi ve akşamına tekrar boyle oldu.
Hocam artik çıldırmak uzereyim cokta dikkat ederim herseyine ama surekli hasta cocuk.nerde hata yapıyorum hocam
|

|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 04:50 |
|
Soguk hava; solunum yollarinda damarlarin daralmasina ve bu sebeple, mikroplarla mucadelesinde bir zaafiyet yarattigindan, hastaligi alevlenmis gibi oldu, onemli degil, sicak buhar uygulayin, yastigini yukseltin, rahat uyur. unutmayin, "oksuruk" sizin dostunuz, etkisini bastirmak, fayda yerine zarar verir.
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2012 Saat 01:07 |
|
Hocam uyku yok ki kac gundur oturarak uyukluyoruz oksuruk nobetleriyle sil bastan.aslinda hastalanmasınlar anlıyorum ilk yılı okulda ama o karar sık ki...onceleri oksuruk bir iki gun olur balgama dönüştürür kesilirsin.ya da en kötüsü haclar tarzda öksürükleri olurdu o da ateşle beraber iki gunde azalirdi.
Ama bu eger ki oksuruk hicbir zaman olmadi bu oğlumda da diğerlerinde de.oksurmek icin nefes alıyor yarım oksururken tekrar oksuruk geliyor onun nefesini alamadan arkası arkası arkası.bu sekilde devam ediyor .o kadar cok yorgun düşüyor ki...bitkin. Ve malesef birkaç sey dısında birşey yapamıyorum.
Bu sekilde öksürüğünü gören bir arkadas kotu ince hastalık gibi mı ne dedi:(( ve dustu ici
E bir kuşku o yüzden belki de bu kadar cok deştim bu öksürüğünü .
Hocam öksürüğünü ses kaydı yaptım mail adresiniz ya da herhangi bisi ne varsa ne olur özelden de buradan da olur verin size gondereyimde siz de dinleyin.telafuz bile edemeyeceğim o hastalığa mı benziyor nolur .hastaneye gidicrm yarin ama kimseye güvenmiyorum sizden baska dun Saglik Ocagi Dr ciğerler icinde rahat demisti.
|

|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2012 Saat 02:14 |
|
Veremde nereden cikiyor? Cocugunuz asili degilmi?? Gece cok sikistirirsa, Benical suruptan 1 olcek verin.
|
 |