Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - otit+ geniz eti ve geçmeyen burun tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumotit+ geniz eti ve geçmeyen burun tıkanıklığı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melekbayhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 04 Oca 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: otit+ geniz eti ve geçmeyen burun tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 12 Oca 2013 Saat 16:06

Hocam;

4.5 yaşında bir kızımız var  (105.5  cm boy  17 kilo). Eylül 2012 kreşe başladı ve bununla beraber hastalıklarımız da başladı.

Genel belirtileri; öksürük, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı , nadir ateş ve nadir halsizlık oluyor.

 İlk olarak aile hekimliğimize gidiyorduk enfeksiyon teşhisi ile croxilex bıd. Asist ve polivit verdi. İlaç bittikten  yaklaşık 20 gün sonra tekrar aynı belirtilerle gittiğimizde kreşe başladığı için bu kadar sık hasta olmasının normal oldugunu söyleyip yine croxilex ve polivit verdi.  15 gün sonra tekrar aynı belirtilerle gittiğimzde antibiyotıgı cok kullandıgı ıcın sekrol şurup verdi. İlacı kullandık belirtiler azalmadı bu defa gittiğimzde macrol+polivit  başladık.  Kasım sonu burun mukozası yeşil ve koyu kıvamlı bı hal aldı ve iki gözünden yeşil bi akıntı geldi. Çok tıkalıydı ve hemen  uzman bi çocuk dr a gittik bizi kbb uzmanına yönlendırdı.

 Kbb dr Teşhis olarak geniz eti+ alerjik rinit+otıt   teşhısı koydu. Duocıd + flagy kullandık ve ılacların bıtımınde amelıyat olması gerektıgı söyledı. Biz ilaçları kullandık ve ılaclar bıttıkten 1 hafta sonra öksürük ve burun akıntısı başladı.

 Bu defa başka bı kbb uzmanına gittik ( özel muayene) viral sinuzıt oldugunu genız etı oldugunu ama bı acılıyetı olmadıgını 12yasına kadar gecebılecegını ama cocugun bu sekılde hasta olarak cok yıpranacagını soyledı bu yuzden de olamasını tavsıye ederım dedi.  Teshıslere dayalı augementin +otrıvıne ve peditus kullandık..

 Dr un verdıgı ilaçlar bittikten sonra kızımızda sağ kulagında ikincı kez kulak agrısı ve 39 a kadar cıkan ates basladı ve tekrar uzman çocuk dr a gittiğimizde teshıs otıtdi. Cempes 125 mg kullandık bunun yanı sıra da ıbufen kullandık.  

Bu defa bıttı dıye sevınırken 11.01.13 itibarıyle bu defa sol kulakta şiddetli agrı basladı. Hem bı uzman dr a hemde kbb dr una gıttık teşhih üçüncü kez otıt ve alerjık rinit di. Kbb uzmanı muayene esnasında kulagında sıvı oldugunu genız etını aldırmamız gerektıgını bunun yanı sıra kulagına tüp takılması gerektıgını söyledı. Verdıklerı ilaçlar da sırasıyla ; amoklavın 400 mg +nazonex + rinogest + mutıtabs + bıfıform.

 En son geldıgımız nokta artık maalesef bu , çaresızce arastıma yaparken bu sıteye ve sükürler olsun kı size ulaştık. Artık ne yapmamız gerektıgını ve kıme ınanacagımızı şaşırmış durumdayız.  İlaçlara başlamadım. İlliadın+ sterımara basladık. Cold mıx aldık.

Bize yardımcı olursanız cok sevınırız. Şimdiden tesekkurler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2013 Saat 23:54
Maalesef; vardiginiz nokta bu. Okumaya devam ederseniz, sizin gibi bu tuzaklara dusmus nice ailelerle karsilasacaksiniz.. Neyseki, ameliyat olmadan bize rastladiniz. Oncelikle benim (yazarlar bolumunden) makalelerimi ve bugunden baslayip, eskilere giderek eski mailleri okumaniz gereklidir...
Butun ilaclari atin. Oksuk oldugunda: limonlu bal, burnu tikandiginda; Serum fiz (etkili olmazsa: Iladin ped. burun damlasi) ve aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatmaniz yeterlidir. Kullanim sekilleri eski maillerde var.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Oca 2013 Saat 23:55
Yukarı Dön
melekbayhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 04 Oca 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 00:16
hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederiz. 
makalelerinizi ve maillerinizi okumaya başladık. bilgileriniz bizim için o kadar değerli ki..

peki hocam bugüne kadar kullandıgımız bu ilaçlar kızımızda herhangı bı zarara yol açmışmıdır? bunun ıcın herhangı bır teste gerek varmıdır? teşekkürler tekrardan.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 00:38
Unutun. Verdigi yegane "kalici zarar"; butcenize mali kulfet, uzuntu ve cocugunuzun o surecteki hirpalanmasi.
Yukarı Dön
melekbayhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 04 Oca 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 00:42
bilginize ve ilginize tekrardan çok teşekkür ederiz hocam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.