| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
laplace
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
|
Konu: grip mi geçiriyor Gönderim Zamanı: 01 Şub 2013 Saat 13:57 |
merhaba doktor bey.kızım 5 aylık iki seferdir burnu tıkanıyor ama çok ciddi boyutta değil. bazen rahat nefes alıyor uyurken, bazen horluyor gibi ses çıkarıyor,özellikle hareket ederken ve meme emerkende belirgin hırıltı geliyor burnundan,burun akıntısı yok,öksürük ateş yok arada hapşırık var (doğduğundan beri hapşırık var zaten) burun tıkanıklığı ile ilgili anlattıklarınızı uyguluyorum ama benim merak ettiğim kızım hafif grip mi geçiriyor bu şekilde,başka sebeplerle burun tıkanırmı? asıl merak ettiğim ise,bebekler hastalık geçirerek bağışıklığı güçlenir diyorsunuz ya kzımın bu şekilde vücuduna mikrop girip bağışıklığı güçleniyor mudur?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120389
|
Gönderim Zamanı: 01 Şub 2013 Saat 19:36 |
|
Pek Gribe benzemiyor, daha ziyade, kaloriferli ev cocuguna benziyor. Her gun banyo yaptirin... Burnunada Serum fiz damlatin. Gerekirse; geceleri bas ucuna 2 damla ColdMix damlatin..
|
 |
laplace
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2013 Saat 16:23 |
|
teşekkürederim,sürekli bir durum değil,özellikle iki gecedir çok rahatsız uyuyor.yüzükoyun yatırdığımda da biraz akıyor burnu.bu durumda buhar makinesi kullanmam işe yarar mı?bir de hep aklıma takılan birşey var,bir haftalıkken yaptırdığımız kan tahliline göre hgb=19.5 g/dl çıkmıştı,bu önemli bir yükseklikmidir.şuanda demir ilacı vermiyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2013 Saat 18:38 |
|
Evet, onemli bir yuksekliktir, daha fazlasi; Hemakromatozis denilen Demir zehirlenmesi hastaligina sebep olur. Hemakromatozisi bizim doktorlar bilmez.
|
 |
laplace
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2013 Saat 18:42 |
|
bize hiçbir bilgilendirme yapılmadı,hatta burayı bulana kadar klasik türk kafasıyla fazlası iyidir diye düşünüyordum,teşekkürederim peki yapmam gereken birşey varmı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2013 Saat 18:43 |
|
Demir ihtiva eden hicbir ilaci vermeyin yeter...
|
 |
laplace
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2013 Saat 18:47 |
|
dediğiniz hastalığa baktım biraz da korktum gerçekten,kızımda bu hastalık olabilir mi,demir seviyesi yüksek çıkması tanı için yeterlimidir?
|
 |
laplace
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2013 Saat 18:49 |
|
mama veriyorum,onda demir var,birde ek gıdaya geçince et,yumurta vs. vermiyimmi?
|
 |