Maalesef, gunumuzun doktor kalitesi bu kadar... Daha Bronsit ile Bronsiolit'in farkini bile bilmiyorlar, basit Gripleri bile Astim ilaclari ile tedavi ediyorlar.
Peditus ve Allerset, yanyana verilemez. Verildiginde, ifrazat ve balgam koyulasir, cocuk icin cikarilmasi cok zor bir sekil alir ve hadise iyice Akcigerlere yerleserek, kronik bir hal alir ( hiriltili ve zor nefes). Bundan sonraki devre ; Pulmicort, Flixotide gibi Kortizonlu spreyler vererek sahte bir iyilik hali yaratmaktir. Bu sekilde sizin guveninizi kazanirlar, sizde cozum bulundugunu sanar, memnun olursunuz. Ama daha ilaclari kestiginizin ertesi gunu, butun sikayetleri tekrar baslar, bu sefer; Singulair, OnceAir gibi kronik astim ilaclarini verirler . Artik o doktora bagimli hale gelmissinizdir, asla doktorlardan pacanizi kurtaramazsiniz..
Devletin aldigi son kararlarla, benim gibi doktorlarin Turkiye'de ( bizim bildigimiz gibi) doktorluk yapmasina imkan yoktur. Ben orada olsam, Hastanelerde; 2 dakikada bir nasil hasta bakabilirim?? Muayene acmayi zaten imkansiz hale getirdiler.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Şub 2013 Saat 19:31