kadir bey çocuklarımla ilgili 2 soruyla size danışmak istiyorum yine..
1- kızım nihayet 12 aylık oldu, gelişimi çok iyi. ancak aniden ateşleniyor, 1 gün sürüyor ateş ertesi gün hiç birşeyi kalmıyor. ateş dışında öksürük, halsizlik vs. olmuyor, sadece ateş.. en son dün gece 02.00 gibi 39 derece ateşliydi. hiç müdahele etmedim. sabah 06.00 gibi çok huysuzdu 1 kaşık dolven verdim. bir daha ateşlenmemiş ve keyf yerindeymiş. sabah 1 dişinin daha çıktığını farkettim. nedir bu ani 1 günlük ateşler anlayamadım. geliyor geçiyor kendi kendine 1 yılda bu sanırım 4 etti.
2-oğlum 5,5 yaşında kilosu 22,5. boyunu tam bilmiyorum ama yaşıtlarıyla aynı seviyede, hatta birçoğundan daha uzun. oğlum 2 yaşında 20 kiloydu, toraman bir çocuktu, herkes dikkat et obez olacak derken eridi tam tersine. iştahı çok az. zorla yemek yiyor, vermesem hiç istemeyecek. sadece 2 bardak sütünü afiyetle içiyor. et yemez, ekmek yemez, pilav sevmez. kahvaltısı sadece 2 ince dilim tereyağlı ekmek, 1 yumurta başkada birşey yemez. öğlen ana okulunda. hep poaça, sandöviç vs..şeyler var oğlşum hiç yemeden eve geliyor. akşamları zorla da olsa çorba içiriyorum, sebze yemeği, pilav makarna yediriyorum ama çok az miktarlarda ve zorla.. meyve neredeyse hiç yemiyor. 1 muzu baskıyla yiyor, o da haftada 1 keredir herhalde. tam büyüme çağı çok mu sağlıksız besleniyor bu çocuk, iştahını arttırmak için ne yapabiliriz, gelişimi çok mu kötü?
bilgilendirirseniz çok seviniri, saygılarımla