Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrarda eritrosit :((((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrarda eritrosit :((((

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: idrarda eritrosit :((((
    Gönderim Zamanı: 23 Haz 2013 Saat 00:08
Merhaba Kadir Bey
Kızım 5 yaş 5 aylık,
Şimdiye kadar yapılan idrar tahlillerinde sizden öğrendiğimiz üzre ilk önce nitrite bakıyoruz negatif ise İYE yok diyoruz ama sormak istediğim 7-8 lökosit çıkmış bazı tahlillerde birde hemen hemen birçoğunda eritrosit var en son tahlilinde 8 eritrosit daha önceden 10-12 eritrosit falan yazıyor 3-4 eritrosit var .İnternet'te okuduğum eritrosit idrarda olmaması gereken birşeymiş bayanlarda olabiklir ama çocuklarda olmaması gerekli yazıyor.Ama kızım için yaptığım tahlillerde bebekliğinden beri sonuçları incelediğimde eritrosit görülmüş.Neden olabilir? Küçükken dr. tavsiyesi ile (sizi tanımdan önce ) her ay 1,5 sene neredeyse hep AB verildi böbreklerine dokunmuş mudur diye korktum.Eritrosit kan demekmiş.Önceki gün kızımın ateşi çıkmaya başlamıştı hafif ateşi ve ishali vardı idrarını yaparken de tam yapamıyorum dedi ve tahlil yaptırdım.Acil dr. 4,5 lökosit ve 8 eritrosite enfeksiyon dedi ,kültür istedi yaptırmadım nitrit negatif diye.Ama eritrosit korkuttu.İshali içinde kaka tahlili yumuşak,kahverengi 4-5 lökosit  amip giardia görülmedi yazıyor kakada da lökosit var dedi ama ilaç bile yazdırmadan kaçtım oradan. tek aklıma takılan eritrosit hakkındanki yorumu oldu .Çıkmaması lazım dedi ama eski tahlillerinide buldum ve diğer tahlillerdede görünce korktum.Herhangi bir incelemeye gerek var mıdır? Böbreklerde kum,taş v.s  Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119034
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2013 Saat 10:08
Okuduğunuz "palavralara" kanmayın. İsbatı çok kolay, aynı laboratuvara; idrar görünümünde, açık çay suyunu idrar diye verin, onda bile 7-8 Lökosit, 5-6 Eritrosit, VAR DİYE RAPOR VERİRLER. Dediğim gibi, isbatı ;alt tarfi bir idrar tahili parasıdır. İsterseniz Noter huzunde bile yapabilirsiniz. Görmeseler bile kasten yazarlarki, devamı gelsin, tekrar tekrar idrar tahlilleri yapılsın isterler. Burada resmen, doktor-Laboratuvar işbirliği vardır. Öyle 4-5 Lökosit görüldü diye de İYE tanısı konmaz. Bunlar, üçkağıtcının Allahı olmuşlar. Ya bu sahtekarların maskelerini düşüreceksiniz (büyük sevap kazanırsınız) , yada bu ikili çetenin maskaralıklarına maruz kalmaya devam edersiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.