Merhaba Kadir Bey
Kızım 5 yaş 5 aylık,
Şimdiye kadar yapılan idrar tahlillerinde sizden öğrendiğimiz üzre ilk önce nitrite bakıyoruz negatif ise İYE yok diyoruz ama sormak istediğim 7-8 lökosit çıkmış bazı tahlillerde birde hemen hemen birçoğunda eritrosit var en son tahlilinde 8 eritrosit daha önceden 10-12 eritrosit falan yazıyor 3-4 eritrosit var .İnternet'te okuduğum eritrosit idrarda olmaması gereken birşeymiş bayanlarda olabiklir ama çocuklarda olmaması gerekli yazıyor.Ama kızım için yaptığım tahlillerde bebekliğinden beri sonuçları incelediğimde eritrosit görülmüş.Neden olabilir? Küçükken dr. tavsiyesi ile (sizi tanımdan önce ) her ay 1,5 sene neredeyse hep AB verildi böbreklerine dokunmuş mudur diye korktum.Eritrosit kan demekmiş.Önceki gün kızımın ateşi çıkmaya başlamıştı hafif ateşi ve ishali vardı idrarını yaparken de tam yapamıyorum dedi ve tahlil yaptırdım.Acil dr. 4,5 lökosit ve 8 eritrosite enfeksiyon dedi ,kültür istedi yaptırmadım nitrit negatif diye.Ama eritrosit korkuttu.İshali içinde kaka tahlili yumuşak,kahverengi 4-5 lökosit amip giardia görülmedi yazıyor kakada da lökosit var dedi ama ilaç bile yazdırmadan kaçtım oradan. tek aklıma takılan eritrosit hakkındanki yorumu oldu .Çıkmaması lazım dedi ama eski tahlillerinide buldum ve diğer tahlillerdede görünce korktum.Herhangi bir incelemeye gerek var mıdır? Böbreklerde kum,taş v.s Teşekkür ederim.Saygılarımla.