Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş boğaz kızarıklığı baş ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş boğaz kızarıklığı baş ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kirazbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 177
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş boğaz kızarıklığı baş ağrısı
    Gönderim Zamanı: 04 Tem 2013 Saat 14:31
merhabalar Kadir bey,kızm agustosta 4 yasını bitirecek inşallah.geceden atesşlendi ateşi 39 dereceyi goruyor ateş dusurucu vermedim 38-39 arasında gidiyor geliyor.saglık ocagına goturdum bogazı kızarmıs ve akıntı varmıs bunlar için agumentin antibiyotik a-ferin surup otrivine burun spreyi verdi.
ben sadece otrivine basladım bir de tantum verde bogaz spreyi bunu yanında ballı zencefil yapıp verdim.ve zorlada olsa bol sıvı aldırmaya calısıyorum.halen ates dusurucu kullanmıyorum ancak basının co kağrıdını soyluyor sanki burnuda tıkanıcak gibi.cok halsiz ve huysuz tabii ki..
sizce ne yapmalıyım daha once ki yazılarınızdan okudugum kadarıyla dogru mu yapıyorum yoksa ates dusurucu ya da aferin kullanmamız lazım mı?

Düzenleyen kirazbebek - 04 Tem 2013 Saat 14:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119034
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2013 Saat 08:59
Evet, doğru yapıyorsunuz. Artık sizler bile, o kelek doktorların farkedemedikleri "Gripal enfeksiyon belirtilerini" fark edebiliyorsunuz.
Aferin'i sakın kulanmayın. Zararlı etkileri yanında, içinde ayrıca 160mg Parasetamol ( Calpol'ün etken maddesi) ihtiva eder. Calpol veya benzeri ilaçlarla beraber verildiğinde Karaciğerde hasar meydan gelir, aylar sonra bu hasar ortaya çıktığında siz ve doktoru sebep arar durursunuz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2013 Saat 11:32
cvbınız için teşekkurler.
ates dvm ediyor aksam calpol verdim ,sabahda verdim hocam.
ayazda kalmış gibi oksurugumuz eklendi geniz akıntımız ve bogazımızdaki kırmızılık dvm.

-geniz akıntısı için ve siddetli oksuruk için ne yapabilirim?

-bogaz enfeksiyonu olan cocuklarda süt içirmek sakıncalı diyorlar dogrumu?ben kızıma boyle oldugunda bıldırcın yumurtasını çiğ olarak balla karıştırıp ılık sutle beraber içiriyorum bu dogrumu size danışmak istedim..
sevgilerimle

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2013 Saat 21:55
1- Sadeca benim Grip için anlattıklarımı uygulayın.
2- Ne süt sakıncalı, nede bıldırcın yumurtası faydalı. Bunların hepsi boş işler.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2013 Saat 22:41
Grip icin anlattiklarinizi gecmis sorularin cvplarinda mi bulmam gerekiyor yoksa bunun icin ayri bi bolummu var?
Vaktinizi aldim cok tesekkurler..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2013 Saat 09:04
Alt Forum Yazılarına bakın, birde eski mailleri taramanız gerekir. Moderatör aradaşlar yardımcı olacaklardır.
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2013 Saat 10:55
Grip ile ilgili alt bölümümüzün linki;

Ayrıca geçmiş maillerde arama yapabilmek için aşağıdaki linkte bulunan bilgilerden yararlanabilirsiniz, geçmiş olsun...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 13:34
kadir bey,
gece oksurukten adeta boguldu tabi oksurdukce bogazının acısıda arttı bu durumda aglaması kacınılmaz.gece 1 kere istifra etti bi bakımada iyi oldu azda olsa balgamda kusmus oldu.
kızımın son durumu şöyle:
ateşi dün sonlandı
burun tıkanıklığı (illiadin damla basladım bu sabah)
ses ksıklığı
bogazı kırmızı ve bademcikde beyazlıklar baslamış
kuru oksuruk yogun
sıvı alımımızda azaldı zaten ballı limonu yada diğer ballı zencefilli tarcını bile yalvara yalvara yediriyorum..

sevgili dr.um kızım hastalandıgında bebekliğinden bu yana o kadar saglıksız ilaçlar kullanmışız ki 6 kerede antibiyotik bunları düşündükçe sizn yazdıklarınızı okuduktan sonra içim sızlıyor.bu hastalığında ısrarla vermedim.
elma sirkesiyle gargara yaptırmaya calıştım yapamadı istemedide ben de bogaz spreyini boşaltıp içine sirke doldurdum gunde 4-5 kere fısfıs yapıyorum bogazına.sabah aksamda tantum verde yapıyorum.genede bu halde.bugun 4.gun ama bademciğinde beyazlama baslayınca tedirgin olmadım degil ilerlerse diye..

biraz uzun oldu ama 
 1.5 sene once kızımıza alt solunum yolu hassasiyeti ve alerjik bunyeli denmişti.prof dr tarafındanda hırıltı ve oksuruk basladıgında flexotide ventoline inhaler ve onceair toz kullanmamız soylenmişti.kullandıkta yani bu durmda sizin yazılarınızı okumamıs olsaydım bu sabah cıkarttıgım inhalerleri kullanmıştım coktan ancak bugun iki arada bi derede kaldım.kullanamadım.

biliyorum cok şey sordum ve paylaştım ancak sabırla okuyup cvpladıgınız için simdiden tesekkur ederim

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.