Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Neyapacagimi sasirdim acil bir cvp(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumNeyapacagimi sasirdim acil bir cvp(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kirazbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 177
Mesajın Direkt Linki Konu: Neyapacagimi sasirdim acil bir cvp(grip)
    Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 08:03
İyi gunler dr bey,
Acayip cikmaza giren bir annenin mesaji bu..
Bundan 1 ay once size yazmistim anaokuluna baslayan 4 yasindaki kizimin burun tikanikligi hafif oksuruk akan burun sikayetlerini.dediginiz herseyi yapmama ragmen burnunun acilmadigini bildirmistim.hic bir degisiklik olmadi okula baslayinca iki kışı boyle gecirecegimizi soylemistiniz.

Ne coldmix ne de illiadin damla serum fizyolojikde buna dahil hic fayda etmiyor bize..

Bir sabah burnunun icine baktigimda icindeki etlerin sistigini gordum.oyleki sac kili bile zor girerdi :(
kBB dr.una goturdum film istedi cektirdik ve %80 inin kapali oldugunu soyleyerek kocaman bir et parcasi gosterdi bizd ameliyat teklif etti.ben cok fazla soru sorunca onceair toz(1 ay kullanmamizi) ve risonel spray 5 gun kullanmamizi soyledi.aldik kullandik onceairi hala kullaniyoruz ama hic bir degisiklik yok.kontrolede gitmedim ona da inancim yokkkk

Veee pazartesi sabah uyandiktan sonra yogun oksuruk basladi bu gecede final oldu BERBAT BiR OKSURUK balgam kusmalari midesi bulanan gogsunu cok acidigini soyleyip agliyan tikali burundan hic nefes alamayan bir cocugum var.adeta cigerleri oksururken elime gelicek:((

Geceden beri kafayi tirlaticam dr.a goturemiyorum tuzaga dusmek istemiyorum ne teshisi koyacaklar ne uygulayacaklar ama bu arada cigerleri ne durumda geniz etini ne yapicam :(((((((
cocugum perisan gozlerinin alti halkalandi ve rengi sarardi hep agzindan nefes aliyor bir aydir geciremedigim hafif oksuruk feci hale geldi..bu saat oldu hala o deli oksuruk dvm ediyor..
Ne yapiyim lutfen acil cvp bir yol
Durulu Günler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 20:05
Siz zaten tuzaga dusmussunuz, duseceginiz kadar. Burun tikanikliginin sebebi, burun boslugundaki dokularin yaptigi odemdir. Iladin ve ColdMix ile idare edeceginize, vidi-vidi edince, bakin basiniza ne isler acildi.. Durup dururken, vucudun aldigi tedbiri ( burundaki odemi) yoketmeye kalktiniz ve hadise goguse indi...
Limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix ile devam edin. Sicak su buharida cok iyi gelir. Yaz gelip, cocuk denize girene kadar cekeceksiniz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 20:38
Sevgili dr.um o zaman sizin dediginiz gibi illiadin damla kullanmistim 3 gun 2*2
Kizim en ufacik nezlede bile hmn bu sekilde oksuruge ceviriyor hastaligi ve uzun zmndir sizin yazilarinizi okuduktan sonrada asla ilacla mudahele etmiyorum.limon bal zencefil serum fizyolojik cold mix iliadin damka kullandim
Ve gercekten biz de cold mix damka hic bi ise yaramiyor.
Durulu Günler
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 20:40
Once air ve risonel kullanmakla zarar mi verdik cocugumuza
Durulu Günler
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 20:47
Birde devamli burun tikali olunca, geceleri agizdan nefes aliyor ve bogazi kuruyor. Kuruluk da oksuruge ceviriyor. Bu oksuruk de uykularini alt ust ediyor.
Durulu Günler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 22:44
benim; "kullanmayin" dedigim ilaclarin sagladigi -sahte iyilik hallerine- aldanmayin.. Sonuc daha kotu oluyor..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 08:28
Teskkur ederim.
Keske burda olsaydinizda size canli muayne ettirebilseydim:(
Burnunu nasil acicam? nefes alamiyor 1 aydir bu boyle yanlis ilaclardan dolayida iyice kotu oldu o zmn.israrla cold mix damlatiyorum ama kesinlikle acilmiyor acilmiyor iliadinda olmuyor tekrar kullanayim mi liadini bi sakincai olur mu?
Serum fizyolojik sicak buhar hepsini yapiyordum zaten yok yok yok
Durulu Günler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 19:05
Bakin, burun tikanikligi, burun akintisi, oksuruk, hatta Ates; hep vucut savunmasinin parcalaridir. Vucudumuz, gerek goruyorki, bu tedbirleri aliyor. Eski mailleri okursaniz, bunlari gidermeye calisanlarinin baslarinin hep belaya girdigini gorursunuz. Fazla ugrasmayin. Burundan nefes alamazsa, agizdan nefes alir. Siz gene; 3 gun Iliadin, arkasindan Serum fiz, sicak buhar ve ColdMix'e devam edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.