Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sedesa
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 256
|
Konu: Kusma Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 00:30 |
Merhaba Kadir bey,
Keske eski maillerinizi okuyabilsem su an ve sizi rahatsız etmesem ama 11.5 aylık oglum öyle cok ağlıyor ki fırsatım yok su an... Uyumadan once kafası kalorifer peteğine çarptı ama cok ağlamadı ve mizmiz yapmadı.... 1 saat kadar sonra uyudu emmeden.... Emmeyi reddetti hic yapmadığı şeydir.... Sonra uykusu dan kusarak uyandı.... Ne yapsak teselli edemiyoruz , ici bulantiyi icin mı yoksa baska bisey mı...??? Cok telasliyim su an 4 kez kustu ... Sadece yogurt verdim bugun.... Cok telaşlandim yardımınıza ve yönlendirmenize ihtiyacım var.... Ateşi de yok bu arada ama vücudu titriyor kustuktan sonra...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118362
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 07:42 |
11.5 aylik bir cocukta, henuz bingildak kapanmadigi icin, kolay-kolay bir sey olmaz. Simdi sizin orada, sabah oluyor, su anda durumu nasil?
|
 |
sedesa
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 07:53 |
Ateşi yükselmeye basladi, sanırım kotu bir tesadüf oldu kafasını çarpması.... Demek ki hasta oluyor...:((( cok midesi bulanıyor sanırım bütün gece sadece 2 saat uyudu toplamda... 7 saat aradan sonra biraz once emmek istedi.... Aslında kusmasın diye az az emzirmek isterdim ama cok acıkmış.... Hastaneye götürmek istemiyorum ne önerirsiniz z bana acaba...??
Düzenleyen sedesa - 22 Eki 2013 Saat 07:55
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 08:33 |
Ates+kusma, arkadan ishal gelecek demektir. Sadece gerektiginde, ates dusurucu verin, baska ilac vermeyin. Kusma devam ederse, bir kan sayimi iyi olur.
|
 |
sedesa
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 10:42 |
Çok teşekkür ederim, kusmasi simdilik durdu ve dediğiniz gibi ishal basladi.... Ateş düşürücü cok yükselmezse vermemeye çalışacağım.... Iyiki varsınız , guven duyabileceğim bir doktorun olması cok güzel artık hiçkimseye güvenim yok...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 19:30 |
Gecmis olsun...
|
 |
sedesa
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 08:22 |
Merhaba Kadir bey,
Malesef hala devam eden ishalimiz icin yine size danışma gereği duydum.... Ishali kesmeyin dediğiniz icin su ana kadar hicbir müdahalede bulunmadık ama hala devam ediyor ve neredeyse yarım kilo verdi oglum... Emmeye devam ediyor ama göğsümü boşaltmıyor eskisi gibi.... Acaba takviye vitamin ya da baska biseyler vermem ne kadar doğru olur.... Ishali dışında gayet iyi sadece halsizlik var... Ishal icin reflor kullanmam yanlış mı olur...??? Biraz once yine bezini değiştirdim yine ve bitecek gibi görünmedi bana ishali ...:((
Bu durum bana ve büyuk oğluma da bulaştı ama biz çabuk atlattık.... Küçük oglum da yakida atlayir ve toparlar umarım...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 18:07 |
1- Ilk defa ishal oluyorsa, biraz uzun surmesi normaldir. Kusma olmadigi surece, su-kaybi olamaz..Meme aralarinda su teklif edin, isterse alir.
2- Ilaclarla, ishali keserseniz, ishal durdugundan mikroplar atilamaz, hemen arkasindan ates cikar, barsak gecirgenligi bozulur, bilhassa bazi bakterilerin salgiladiklari toksinler barsagin calismasini daha da bozarlar, halk arasinda ; "Zehirli ishal" denilen ishalde bu sekilde olusmus olur.
3- Ishalli iken, Vitaminler zaten emilmedikleri gibi, suruplar icerdikleri maddeler ilede ishali arttirirlar.
4- Reflor ve benzerleri; SADECE, Antibiyotiklerin yaptigi ishalde kullanilirlar, bazi cahil doktorlarin sandigi gibi , her ishalde degil...
|
 |