Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 sorum var(ek gıda, menactra aşı, d vit.)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 sorum var(ek gıda, menactra aşı, d vit.)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: 3 sorum var(ek gıda, menactra aşı, d vit.)
    Gönderim Zamanı: 05 Kas 2013 Saat 22:32
Kadir Bey Merhaba

kızım 28 aylık oldu gecen dr a goturduk bir dolu sey soyledi geldik bilgi ve onayınıza ihtiyacım var Hocam

1- kızım 2 yasını bıtırmek uzereyken ek gıdaya gecti sizin tavsiye ve desteklerinizle oncelikle tesekkur ederim.  beslenmesinde yine tabiki sadece sizi dinliyorum kızım izin verdiğince günlük beslenmesi genelde soyle

- 4-5 adet muz
 - 1 tama yakın tahıllı simit
 - 1 su bardagı kadar yogurt
-  en az 2 kofte kadar kırmızı et
-  tarhana yada sebzeli makarna yada pilav 
- 4-5 kez emer

bunları az buldu ozellikle kırmızı et yemesin dedi bunu cok umursamadım cunku sızın yazılarınızı okudum fakat ben kuzu eti yiyor diyince dediki vereceksende kuzu eti sakın verme kalitesiz protein ve gorunmez yaglar var dedi, gercekten boyle birsey var mı?dana eti mi vermem lazım ona gore kırmızı et yerine balık vermeliymişim arada veriyorum degişiklik olsun diye ama kırmızı et yerine degil. yalnız yumurta pek sevmıyor arada makarna ile veriyorum ama pek sevmiyor yinede vermeli miyim hergun ? peynir hiç sevmedi yani kahvaltı olarak anne sütü muz ve simit yiyor bu eksiklik mi?birde ekstra inek sütüde vermeli miyim? ( kilo:12600 boy:91 bas:47,9)

2- yeni bir ası cıkmıs onu yapmak istedi ama size sormadan yaptırmadım yan etkileri pek hosumada gitmedi , asının adı menactra. hocam yaptırmalı mıyım bu asıyı sizce? 

3- artık vitamin verme dedi minadex veriyordum d vitamininede gerek yok dedi sizcede oyle mi keseyim mi? 

simdiden tesekkur ederim degerli fikirleriniz için

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118870
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 01:53
1- Eminmisiniz? " 4-5 adet muz   " yediginden... 4-5 parca olmasin? Gunde en fazla 1 muz yeterde artar bile.
2- Simit gereksiz ( cok seviyorsa, aldigi kadar verin), kofteye devam. Oncelikle "Kirmizi et" alacak, Nepal veya Tibet yaylasinda yasiyor olsa idiniz baligi nereden bulacaktiniz?? Bu doktorun, hicmi kafasi calismiyor? Yumurtayi, tereyagli "Sahan yumurtasi" veya omlet seklinde deneyin. Sevmedigi gidalarda acele etmeyin, zaman zaman deneyin.
3- O asinin "zerre" faydasi olmaz. Yazarlar bolumunde bu asi ile ilgili makaleyi okuyun.
4- Minadex zaten en az vitamin ihtiva eden ama, en pahali olan vitamindir. Kutunun yanini okuyun, o miktarlar 10ml. icindir. 5ml yerine 10 ml icindeki miktarlari yazip, sizleri kandiriyorlar.
Senede 1 defa; 1 ampul, Dvit3 icirmeniz yeterlidir..    
Yukarı Dön
canss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 08:48
eminim evet hatta bazen 6 tane yiyor devamlı istiyor aslında tüm gün agzı dolu olsun istiyor ama sevdiği seylerle tabi , simiti sevdigi icin veriyordum verdikce yiyor devam etsem 2 tane bile yiyebilir daha az veririm artık istesede. Hocam cok haklısınız zaten balık ver demesine hic takılmadım kuzu eti ile ilgili kafam karıstı dediklerinde azda olsa dogruluk payı olabilir mi diye soruyorum ;sizce dana eti mi vermeliyim kuzu eti yerine yoksa farketmez mi?

o zaman vitamin vermiyorum ampul almıstım zaten hemen iciriyorum . ası ile ilgili makale okuyacagım ama yaptırmayacagım Hocam cok saolun
Yukarı Dön
canss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 09:10
hocam birde kutu sut vermeyı de denemelı mıyım yoksa bu kadarı yeterli mi? sizce beslenme ve gelisimi nasıl? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 17:38
1 muzdan fazlasi gereksiz. Hem asiri seker yukluyorsunuz, hem sut, et gibi gidalari daha az almasina sebep oluyorsunuz. Muzu 1'e indirin, luzumsuz aciktiginda; "kutu sutlerinden" verin.. Gunluk sut miktari; en az 600ml olsun.
Gelelim ; "Kuzu etine".....
Bu doktorlar, hersey gibi, dogru-durust; "Tarih" de bilmezler..
Orta caglarda yenilen et; cogunlukla "Geyik eti" idi.Ancak, fakir-fukara, koyun-kuzu eti yerdi. Zamanla, once ormanlar, sonra da geyikler tukenince, zenginler koyun-kuzu yemege basladilar, fukaralara da Inek eti kaldi.. SIMDI ISE, nufus asiri arttigi icin ve koyun yeterli olmayacagi icin, dana eti yenir oldu... Tabii, "kuzu" dedigimiz, annesini emen "sut kuzusu" degil... Hem ekonomik olarak, hem saglik acisindan, "sut kuzusu" kesiminin yasaklanmasi bile gereklidir..
"Sut kuzusu" ile "kuzu" nun karistirilmamasi gereklidir. Ikisi farkli durumlardir
Yukarı Dön
canss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 13:37
peki  Hocam yogurt sütün yerini alabilir mi?yoksa illede süt mü içmeli?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 18:48
Yogurt, sutten daha ustundur bile diyebiliriz... Sadece, sut kadar, temini kolay degildir.
Yukarı Dön
canss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 21:13
saolun HocamKizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.