Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yesimege
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
|
Konu: oğlumun kulağında 3 aydır sıvı birikmesi var Gönderim Zamanı: 17 Kas 2013 Saat 14:56 |
Kadir bey, ağustos ayından beri oğlumun kulak iltihabı ve sıvısı ile yorgunuz. yaklaşık 2 ay önce kulağında sıvı ve orta kulak iltihabı teşhisi ile her zaman gittiğimiz çocuk doktorumuzle tedaviye başladık. 20 gün öncesine kadar 3 kür antibiyotik, aralarda sudafed,otrivine sprey serum fizyolojik, iki ay kullanacağımız (10 günü kaldı) deloday şurup ve avmyas sprey, spreyi bıraktım. bu tedavinin ardından 20 gün önce doktorumuz iltihabın bittiğini ancak sıvının hala durduğunu, kbbye gitmemizi söyledi.
biz KBB ye gittik, oğluma basınç testi uygulandı, iki kulaktada yüzde 30 işitme kaybı bulundu, KBB doktoru iki kulağa tüp takacağını ve geniz etini alacağını söyledi. ben kabul etmedim. ve doktor arayışına başladım. 2 ay kreşe göndermedim.
15 kadar önce bi KBB üzerine bi prof. dr bulduk ve gittik. sonradan sizi bulduğumda sizinde sayfalarınızda bu ismi önerdiğinizi gördüm. prof. dr. bize oğlumun hiçbirşeyi olmadığnıı bu sıvının kendi kendine düzeleceğini söyledi. ve kreşe gönderin dedi 3 gün gitti 4. günü hastaydı.
ve bunun akabine oğlum ateşlendi. 1 hafta ateşi düşmedi, kulağım ağrıyor demeye başladı. bi kaç doktora götürdük. hepsi antibiyotik ve bin tane ilaç verdi. ben hiçbirini kullanmadım ve sizi takip etmeye karar verdim. iladin sprey devamında ise damlaya ve serum fizyolojye başladım. limonlu bal vs. uyguladım.
ateşi azda olsa kaldığı ve oğlum kulağım çok ağrıyor dediği için biz ilk gittiğimiz prof. a tekrar gittik. bize otrivine sprey sıkmamızı ve 16 kasımda kontrole gitmemizi söyledi. ben iladinle devam ettim. 16 kasımda kntorole gittiimizde bu çocuğun hiçbişeyi yok diyen doktor, bu sefer bu kulağın hep böyle gideceğini tüp takmamız gerektiğini söyledi. ben beklemeye karar verdim. 16 kasım gecesi ve 17 kasım pazar günü ilk defa sürekli oğlumun kulağı aktı. şu andada hala akıyor. şimdi ben buna sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim. kulak zarının delinip iltihabın aktığnıı düşünmekteyim.
çok uzun oldu kusura bakmayın napıcamızı şaşırdık bizde.
şimdi size soruyorum. ben hala iliadini kullanıyorum. şimdi ne yapmalıyım ne kullanmalıyım. bu kulağın akması iyimi kötümü. kaç gün daha akmasını beklemeliyim, iliadini 1 haftadır kullandım daha kullanıyımmı. kulağı dahada kötü olursa bana istanbulda tüpsüz tedavi edebilecek bi KBB önerebilirmisniiz.
şimdiden çok teşekkürederim. çok vaktinizi aldım.
Düzenleyen yesimege - 17 Kas 2013 Saat 14:59
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 17 Kas 2013 Saat 19:28 |
Evet, maalesef, kulak zari delinmis. Ama merak etmeyin, siz disardan kulaga her hangi bir damla damlatmadiginiz surece, kulak kendini tamir eder. Bunun icin de, oncelikle Oztaki borusunun calismasi sarttir. Bir gunluk aralarla, Iliadin damlayi, 3 gun, gunde;2X2'ser damla burnuna damlatin. Sprey degil damla olacak. Cocuk sirt ustu yatarken damlatin ve 2-3 dakika sirt ustu yatsin, hemen ayaga kalkmasin.
Akut Otitis Media denilen bu orta kulak iltihaplari esasinda; iltihap degildir, mekanik olarak Oztaki borusunun tikanmasi ile Orta kulak boslugunda sivi birikmesidir. Siz Oztaki borusunu iliadin ile acabildiginizde, kulak kendisini tamir eder. KESINLIKLE antibiyotik verilememesi gerekir. Verildiginde, bogazdaki koruyucu (Probiyotik) bakterilerde yok oldugundan, hem is uzar hem daha sik kulak problemleri olur. Biraz sabirli olun. Akinti oldugunda, nemli bir bez veya islak mendille akintiyi silin, yeterli olur..
Bazi cocuklarda, yapisal olarak, kulak problemlerine daha fazla rastlanilabiliyor.Zamanla hepsi, tupsuz duzelir. Okumaya devam. Tup taktiranlarin hikayelerinide okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Kas 2013 Saat 19:29
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
Puanlar: 216
|
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 01:04 |
çok çok geçmiş olsun öncelikle...
Hocam Kulak zarı neden delinir? Geçirilen gripler mi bunu tetikler??
|
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 06:59 |
".. bu orta kulak iltihaplari esasinda; iltihap degildir, mekanik olarak Oztaki borusunun tikanmasi ile Orta kulak boslugunda sivi birikmesidir..."
Sadece,Orta kulak boslugu degil, vucudumuzdaki butun bosluklari (Sinusleri, Plevra ve Periton boslugunu) nemli tutan bir seroz akinti vardir. Bu; "Orta kulak boslugundaki" akinti normal zamanda, Oztaki borusundan, bogazimiza akar ama biz birsey hissetmeyiz. OZTAKI BORUSU KAPANDIGINDA ICERDE BIRIKIR VE ZARA TAZYIK EDER.
Bu bir iltihap degil, mekanik bir durumdur ama, TURK Tip egitiminde, artik, Fizyoloji, Fizyopatoloji gibi dersler okutulmadigi icin, doktorlar, Orta kulak iltihaplarini, hakikaten, iltihap sanirlar...
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
Puanlar: 216
|
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2013 Saat 01:50 |
sayenizde hergün yenibirşey öğreniyoruz, çok teşekkürlerr...
|
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
|
 |
yesimege
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 13:35 |
Merhaba Kadir bey, oğlumun akan kulağı yaklaşık 1 hafta kadar aktıktan sonra geçtiğimiz 23 kasım cumartesi sabahı akıntı kesildi.
dediğiniz gibi illiadini 1 gün ara vererek kullandım. 2 gündür kullanmıyorum biraz ara vermek istedim. bactrimi 5 gün kullandım dün sabah kestim.
yinede akıntı bittikten sonra emin olmak için doktora götürdüm, sıvı duruyormu, kulak zarı ne durumda öğrenmek istedim. bu sefer başka bi prof. denedim. muayene etti ve kulak zarında çökme meydana geldiğini, hala sıvı bulunduğunu söyledi. dil altı bağının kısa olduğunuda söyledi. bunuda ilk defa söylüyorlar. singulair çiğneme tableti ve nazonex sprey verdi. 15 gün bunları bi kullanalım sonra bakalım dedi.
sizce singulairi kullanmalımıyım.
dil altı bağı hakkında düşünceniz nedir.
kulak zarı çökmesi tehlikelimidir ne yapmalıyım.
bu akıntı durdu sizce sıvı temizlenmişmidir, varmıdır hala içeride.
birde oğlumun kulak altında iki yanı oldukça şiş duruyor. bir yazınızda antibiyotik kullanımı lenf benzlerini büyütür uzun süre küçülmezler demişsiniz. ne kadar zaman sonra normal duruma gelirler.
tekrar size çok teşekkürederim. sizin sayenizde daha rahat kararlar alıyorum. keşke gitmeseydiniz. iyi çalışmalar
Düzenleyen yesimege - 26 Kas 2013 Saat 13:38
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 20:06 |
O, "baska bi prof" tam anasinin gozu, sarlatanin onde gideni...
1- Cocugun agrisi yok. Dolayisi ile tedavi edilecek, tedavi gerekecek bir durumda yok demektir. UYANIK, AKLI SIRA KENDISINE IS CIKARAK..
2- DIL ALTI BAGI, sadece, Turkiye ye mahsus bir sahtekarliktir. SAKIN, kestirmeye filan kalkmayin.
Soylenenlerin tamamini unutun. Lenf bezleri yeni enfeksiyon almazlarsa, 2-3 ayda duzelirler. Yeni enfeksyonlar oldugu surece, kuculmeleride epey zaman alir. Bunun da hicbir onemi yoktur.
( Antibiyotik kullanimi lenf bezlerini buyutmuyor. Lenf bezlerini kucultmek icin, antibiyotige gerek yok.)
SAKIN: Verdigi hicbir ilaci kullanmayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Kas 2013 Saat 20:07
|
 |
yesimege
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 20:17 |
çok teşekkürler cevabınız için. tekrar soruyorum kusura bakmayın. aklımda soru işareti kalacak.
bu kulak çökmesi için düşünceniz nedir, birde bu kadar akıntıdan sonra sıvı kalmış olabilirmi gerçekten.
illaidine devam ediyiimmi. tekrar teşekkürler
|
 |