| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Yasasinben
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
|
Konu: Idrar Yolu Enfeksiyonu Suphesi Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 04:49 |
|
Kadir hocam merhaba, yogun bir grip sonrasi 15 aylik kizim yaklasik 1 bucuk haftadir tamamen istahini kaybetmis durumda. Hatta elimde kaseyle ona yaklastigim anda kendini ciglik cigliga yere atiyor. Degisik oyunlar yaptim olmadi, sevecegi yemek cesitleri yaptim olmadi, eline yemek verdim kendi yesin diye olmadi, ne yapsam yani olmadi. En son mutfak lavabosunun kenarina oturup suyu acip oynatarak yedirmeye basladim halimizi dusunun lutfen. 5 gun sizin onerilerinizi dikkate alarak Sipraktin surup verdim kendine gelsin biraz diye ama fayda etmedi. Uykusu super ama istah da tik yok...O gunu 1 kase corbayla bitirdiysek kar seklinde kapar olduk. Belki hastayken birkac defa balgam yuzunden kustu ve irite oldu durumdan bilemiyorum.. Sizin en son uyarilarinizin ardindan grip bitiminde bu istahsizligin sebebi kulaklardan midir diye iki kere ayri doktora gittim tedbir amacli. Ama ne bogazda, ne kulakta, gorunurde birsey yok. Bu gecede neredeyse her saat basi uyandi ve sanki gaz sancisi gibi emzirirken surekli kivrildi durdu. Benimde aklima Idrar Yolu Enfeksiyonu suphesi geldi. Hani idrar yaparken sancilandi da ondan mi kivrildi diye...Sebepsiz ates, idrarda koku, renk degisimi gibi herhangi birsey yok. Anlayabilmek icin mutlaka tahlil yapilmasi gerektigini biliyorum ama su anda hastaneler gripten kiriliyorken belki de bos bir suphe icin oralarda cocugumu tekrar hasta etmek istemiyorum. Size sormak istedigim su, eger belirli,kesin bir suphemiz yoksa tahlil yaptirmaya gerek kalmaksizin idrar yolu enfeksyinonunu nasil teshis edebiliriz? Zira kiz cocuklarinin olma olasiligi yuksek ve eger teshisi gecikirse de bobreklerde hasar birakacak kadar ciddi bir durum varsa ortada bunu sizin deyiminizle uyanikca nasil farkedebiliriz? Sevgiler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119586
|
Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 21:55 |
|
15 aylik, alti bagli bir cocuk, NASIL IYE olabilir??? Korkmayin, on tarafa kaka bulassa bile bu aylarda, tabiat onlemini almistir. Barsaktaki Koli bakterileri, o bolgede hakim durumda olduklarindan,. hastalik yapici bakterilerin yerlesmesine musade etmezler. Ancak, Antibiyotik kullananlarda, durum farklidir. Kizlarda,IYE hep, antibiyotik kullanimindan sonra olur... Her bir halta, luzumsuz yere antibiyotik verilmis kizlarda IYE cok sik olur.
|
 |
Yasasinben
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 00:45 |
Sevgili Kadir Hocam, pimpirikli anne ben bugun sabah dayanamayip gidip bi kan ve idrar testi yaptirdim. Cunku dun sabahi sabah ettik bir sorun oldugundan supheliydim.... ve sizin de aynen yazdiginiz gibi sifir enfeksiyon cikti. Zaten sonucu mail olarak okudugumda doktora sormaya bile gerek duymadim nitrit negatif cikinca ok dedim burada bir sorun yok.. Yalniz kan testinde WBC'si 20,4 CRP'si 34,8 cikti kizimin. Gerci bugun bakan doktorumuz hafif bi enfeksiyon var kulaklarda abarti birsey yok ama bu degerlere gore enfeksiyonu kurutmamiz lazim, yoksa sorunlar devam eder dedi. Zaten sizin degerlerinize gore WBC degeri 17 sonrasi antibiyotik gerektirir diye bildigim icin doktorun hemen igne vermesine birsey demedim. Bugun ve yarin olmak uzere 2 doz eger gerekirse de 1 haftalik evde surup seklinde antibiyotik tedavisi dusunuyorum dedi doktorumuz.15 ay boyunca korudugum yavrum ilk defa mecburen antibiyotik aldi boylece.. Eve gelir gelmez Iliadin'e basladim hemen. 3 gun soylediginiz gibi devam edecegim... Dilinde inanilmaz bir pas ve koku olmasa da grip sonrasi gizli bir sekilde pusuya yatmis ve daha once kontrol ettirdigim halde gorunmeyen bir kulak enfeksiyonu olmus olabilir mi? Yoksa baska nerede bir enfeksiyon olabilir baska? Tekrar sevgiler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 00:52 |
|
Atesi yoksa, o kan degerlerine inanmayin..
Kulak iltihaplari mikrobik degillerdir ve antibiyotik (gizli bile olsa) gerekmez.
Agizdan antibiyotik bile vermeyin...
|
 |
Yasasinben
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 18:03 |
|
Kadir hocam tekrar merhaba, kizimda hafif de olsa bir ates oldu.enfeksiyon degerleri de yuksek gelince ilk igneyi dun,bugunde ikincisini vurdurduk. Doktorumuz yarindan itibaren olmak uzere 10 gun boyunca Augmentin kullanmamizi soyledi.sizce iki doz igne sonrasi suruba gerek var mi? Yada surup yerine igneyle mi devam etmek dogrudur?sevgiler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 21:11 |
|
Agizdan ilac alabilen bir cocukta, igneye cok nadiren ihtiyac olur. Madem illaki antibiyotik vereceksiniz, bari surup verin..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Şub 2014 Saat 21:11
|
 |
Yasasinben
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2014 Saat 13:34 |
|
Kadır hocam tekrar merhaba, hikayemiz dallandi budaklandi ama su anda kafa karisikligi yasamaktayim. Ve su anda sizin disinizda birine itimat etmekte zorlanmaktayim. Cunku kizimin kendi doktoru ve onun disinda goturdugum diger doktor birbirlerinin teshislerini curutmeye calisiyor. Kizim iki hafta once grip gecirdi ateslendi vs sizin tum direktiflerinizi uyguladim ve iyi olmaya basladi. Sadece huysuzluk ve istahsizlik kalmisti geriye. Bende altinda bir sebep var midir diye ilk idrar yollari tahlili ve ardindan tedbir amacli bir kan tahlili yaptirdim. Tahlil oncesi kızımda oyle aman amanlık bir ates yoktu. Sadece bir kereye mahsus 37,5 oldu ayni aksam o kadar. Kulaklarinda ve bogazinda oyle onemli bir bulgu tespit edemedi her iki doktorda. Ama WBC'si yuksek cikinca sizden bildigim icin igne yapilmasina ses cikarmadim. Simdi 2 adet igne yapildi ve Augmentin suruba gectik. Yani cocukda ates yoksa bu WBC neden bu kadar yuksek cikar? Baska birsey olabilir mi yoksa doktorlar kulaklari tam olarak inceleyemiyorlar midir? Bir de Sipraktin surubu 5 gun kullandim geceleri yatmadan once 5ml olarak, uykusu duzene girdi ama istah hala sifir. Bu cocugu ben hic bu kadar istahsiz gormemistim. Iki hafta icinde 350 gr.kaybetmisiz. Yorumlarinizi bekliyorum. Sevgiler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2014 Saat 20:48 |
|
Doktor ile laboratuvar, anlasmali calisiyor ve kasten o sekilde ( yuksek WBC'li)rapor verilmis olabilir.. Bunlardan her sey beklenir.
Istah icin acele etmeyin.
|
 |