Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bucus
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 270
|
Konu: hırıltı Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 21:50 |
Merhaba hocam oğlum 11 aylık yaklaşık 1aydır nefes alıp verirken Islık Gibi ses çıkarıyordu Dr.ye götürdüm ciğerlerini dinledi birşeyi yok ciğerleri temiz. ,burnunu temizleyin dedi. Fakat1ay geçmesine rağmen nefes alışı değişmedi 1-2gündür öksürüğü var. Şimdi de hafif ateşi var.kulağımı ciğerlerine koyup dinlediğimde ıslık sesi ciğerlerinden de geliyor.cumartesi Dr.a göyüreceğim fakat endişeliyim.önerilerinizi yapıyorum. Ballı limonlu su,burnunu temiZleme,yalnız Coldmix bulamadım.ne yapmalıyım? Teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118886
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 22:31 |
Atesi yoksa, oturun oturdugunuz yerde, ya hergun banyo yaptirin veya yaptirmadiginiz gunler; 2-3 defa burun temizligi yapin.. Doktorunuz akli basinda, bilgili bir doktor, devam edin..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Şub 2014 Saat 22:31
|
 |
bucus
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 22:50 |
hocam evet o zaman hırıltı ciğerlerinde yoktu ama şuan ben hırıltıyı duyuyorum o yüzden endişelendim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 23:22 |
Eliniz ile burun deliklerini kapayin. Gene hiriltiyi duyuyorsaniz, gogustendir.. O zaman sicak su buhari yapin, gene Serum fiz kullanin.. Ses kayboluyorsa, burundan geliyor demektir, onemli degildir.
|
 |
bucus
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2014 Saat 20:16 |
hocam merhaba oğlumu dr.a götürdük bronşiolit olduğunu briancly şurubu 1/2 ölçek kullanmamızı söyledi.şurubu almadık sizin söyledikleriniz yapmaya çalışıyoruz,fakat oğlumun keyfi yok ballı limonlu suyu içmiyor,yemek yemiyor,hafif ateşi var koltuk altından 36,6 ne yapalım şurubu verelim mi?
|
 |
bucus
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2014 Saat 20:27 |
ayrıca hocam oğlum 11 aylık 7 aylık olana kadar her ay özel hast.ye rutin kontrole götürdük doğru düzgün bir şey yapmadıkları için rutin kontrollere gitmekten vazgeçtim(muayene için çocuğu soymuyorlar bile) 2 kere pipisinde bitik var mı diye biz söyleyerek baktırdık.sorun yok dedi dr. dün gittiğimiz doktor çocuğu soydu muayene etti yumurtalıklarını epey inceledi ve bize sağ yumurtalığının olmadığını söyledi hep böyle miydi belki utangaç yumurtalıktır dedi biraz daha inceledi bulamadı,evet hep böyleydi nasıl farkına varamadık yada varamadılar nasıl muayene ediyorlar çocukları???? bize çocuk hastanesine,çocuk cerrahına gitmemizi ,usg yaptırmamızı söyledi.hastaneye gittik hafta sonu olduğu için usg yapılmadı cerrah elle muayene etti yumurtalığın yukarıda kalıp keseye düşmediğini,kanalın başında olduğunu ve ameliyat+sünnet olması gerektiğini söyledi. elle muayene ile bu sonuca varılır mı?belki utangaç yumurtalıktır nasıl anlarız,ne yapmalıyız,nolur yardım edin akıl verin hocam. saygılar.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2014 Saat 20:28 |
Bronsiolit; Brosit degildir ve Bricanyl ile tedavi edilmez, verilirse daha beter durumlar ortaya cikar..
Ben size niye; "-oturun oturdugunuz yerde-" dedim ACABA!!!!
SAKIN; o inmemis testis hikayesine hemen kanmayin....Once banyoda biraz (5-10dakika) sicak su icinde oturtun, ondan sonra GOZUNUZ ile bakin bakalim, her iki testisde goruluyormu???
Elle muayene esnasinda doktor obur eli ile kasiklara baski yapmadan torbalari ellerse, "Kremasterik refleks ile" testisler yukari kacarlar, ondan sonrada bul, bulabilirsen... Once bir emin olalim bakalim durum nedir.. Sonucu yazin...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Şub 2014 Saat 20:32
|
 |
bucus
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2014 Saat 20:30 |
teşekkürler hocam, üstteki mesajımı gördünüz mü sonradan yazdım.
|
 |