Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kutu süt ek gıda rotavirüs
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkutu süt ek gıda rotavirüs

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pinpirik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: kutu süt ek gıda rotavirüs
    Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 19:27
hocam öncelikle sizinle ve bu forumla daha yeni tanıştım. makalelerinizi ve eski mailleri baya okudum. size sorularn sorularda sıklıkla sizin " ESKİ MAİİLERİ OKUYUN" şeklindeki yönlendirmelerinizi görünce iyice okuyayım dedim.. defalarca aynı sotrulara üşenmeden cevap vermeniz size olan hayranlığımı bir kat daha arttırdı.. sanırım insan sizin gibi --bizim türkiyede alışık oldumuzun dışında -- donanımlı bir doctor görünce insan , aynı soru da olsa cevabın kendisine özel olmasını istiyor... Bizimki gibi duygusal ve aşırı korumacı toplumlarda " tamam 1 milyon çocukta bişey olmamış ama ya benimkine olursa" mantığı hakim olduğundan sanırım aşırı tepkiler verebiliyoruz. ki genelde aşırı korumaya çalışırken aşırı zararlar verbiliyoruz. benim de 5. ayına girmek üzere olan erkek bebeğim var.. kafama takılan bir kaç soruyu oğlum üzerinden değil de daha genel şekilde sormak istedim.

1- hocam mama üreticilerinin ısrarla tüketin baskılarına dayanamayıp sıklıkla mama tüketilen bir ülkedeyiz.. siz 4. aydan itibaren kutu sütleri öneriyorsunuz. inek sütü alerjileri çok ani ve şiddetli bir reaksiyon şeklinde mi gösterir kendisini (anaflaksi gibi). pastörizasyon işlemi görmüş kutu sütlerde hiç bir şekilde bir alerji ya da başka bi sıkıntı olmaz mı.. ayrıca şimdilerde bir iki marka laktozsuz süt de satıyor.. öneriri misiniz?

2- bebeklerde diş çıkarma sırasında - bir dişhekiminden duymuştum- çok sıkıntılı olursa ellerinizi tertemiz yıkayarak ufak ufak çıkacağı bölgelere masaj yapabilirsiniz demişti.. ya da steril gaz tamponla ılık suyla ıslatarak da masaj uygulanabilir demist.. düzeltebilceğiniz bir hata var mı bu öneri konusunda?

3- ek gıdaya geçiş dönemindeyiz sanırım.. elma suyu havoc suyu ve yogurt verin şeklinde öneriler var daha çok.. bzi sadece yogurt vermeyi düşünüyoruz.. sizin gıda seçiminiz ya da önerinizi nedir ilk geçişlerde ( sanırım bu kısımda bi eski maiileri oku yönlendirmesi alabilirim :)

ilk mesajım olduğundan biraz uzattım galiba.. sabrınız anlayışınız için teşekkürler.. sizn gibi doktorlara çok ihtiyacımız var burda..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118886
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 20:01
1- O assagilik, adi mama firmalari varya, madem mamalar cok onemli,NEDEN: bebek nufusu, Belcika ve Holladanin toplam nufusundan fazla olan TURKIYE'de mama fabrikasi kurmuyorlarmis?? Adi herifler, gittiler Polanya'da, Portekiz'de mama fabrikalari kurdular, oralardan Turkiye ye mama ihrac ediyorlar.. Hemde, tereyagi alinmis sutleri kullanarak..
Mamalar zaten; "Inek sutunden" yapiliyor.. Sut dokunursa, mamada dokunur..
Benim; makalelerim arasinda; "Anne sutu ve dusmanlari" makalemi okuyun ve cikti alip, etrafinizdakilere de dagitin..
Sutler "Pastorize'de", mamalar ne ??? Hem sterilize ediliyor, hemde liyofilize ediliyorlar... Ama para ile, kendilerine gobekten bagladiklari, kendileri gibi, NAMUSSUZ, doktorlar sayesinde size isin dogrusunu anlatmadan bu sekilde kafanizi karistirirlar..birde, sutlerin, mama yapilirken gecirdikleri ISLEMLERI anlatsalar ya!! Ama namussuz olduklarindan anlatamazlar..!!!
2- Oyle aptalca; disci muhabbetlerine kafayi takmayin, sut disleri cikarken, en ufak bir RAHATSIZLIK vermezler.
3- Ek gida vermeye once; "Kutu sutleri" ile baslayin, bir problem cikmazsa, kahvalti, yogurt, muhallebi ve corbalara gecersiniz.
Bilhassa sut ile ilgili makalelerimi iyi okuyun, mamacilar resmen Universiye hastanelerini ESIR almislardir..
Bilhassa; 2006 yilinda (Kurban Bayramin'da) bunlarin nasil 300 doktoru Karayipler'de 1 hafta agirladiklarini ibretle okuyun... Bunlarin butun parasi sizin satin aldiginiz ilac ve mamalarin icindedir..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Şub 2014 Saat 20:07
Yukarı Dön
pinpirik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 20:13
hocam laktozsuz süt için de bilgi verirmisiniz.? daha mı iyi? aynı normal sütle?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118886
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 20:48
Laktoz entoleransi; bebeklerde olmaz, "Laktoz entoleransi" olan buyukler kullanabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.