Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oksuruk ve gogusde agri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOksuruk ve gogusde agri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kirazbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 177
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oksuruk ve gogusde agri
    Gönderim Zamanı: 22 Mar 2014 Saat 02:39
Merhaba kadir bey
Kizimin gunduz hafif oksurugu vardi bugun okuldan gelince farkli oksurmeye basladi hmn bal limon zencefil verdim aksam uykusuna yatmadsn knce serumfizyolojkle burnunu temizledim ve uyuduktan sonra da buhar yaptim.2-3 saat sonra aglayarak uyandi aci aci oksuruyor ve gogsunun cok aciyip agridigini soyluyordu hmn vicksledim havlu koydurmadi bende elimle ovArak isittim oksurugu azalip uyumaya basladi.

-sicak buhar tetiklemis olabilir mi hocam?
-Gogsu boyle acimaya agrimaya dvm ederse ne yapmaliyim?
-Bizim hic burnumuz acilmiyor coldmix serum fiz.buhar banyosu illiadin herkese yariyor bizde hic bi ise yaramiyor maalesef ben surekli yapiyorum.bu normal mi?
-Agzi surekli kokuyor gunduzleri geciyor bu kokunun sebebi agzi acik uyudugu icinmi?dilindeki renk normal.
Durulu Günler
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2014 Saat 07:37
Kadir Bey,kizimin oksururken gogus acisi var cok fazla perisan oldu yavrum.bi hiriltili oluyor bi kuru kuru oluyor oksurugu.

-sizin dediklerinizi uyguluyorum.aksamda sicak buharli bi banyo yaptirdim.gene de gogsune inmis olabilir mi?
Sabah aci oksurukle birlikte azicik balgam kustu yemyesil sonrasinda seffaf..
Burnumuzda seffaf akiyor cumadan beri..cumartesi gecesi bi atesi cikti cok agliyordu hic hali olmadigi icin calpol verdim bi daha ateslenmedi ve o gece rahat uyudu.
Oksurugu geldigi zmn kriz gibi hic durmadan pespese geliyor:(
Bu oksuruk gunduzleri daha az aksamkari ise cok daha sık oluyor geldigi zmn gece uykusunda ve sabahlarida pespese :,( hep kusarak balgam atardi bu sefer hic balgamini atamiyor ve tabiiki midesi bulaniyor

Düzenleyen kirazbebek - 24 Mar 2014 Saat 12:03
Durulu Günler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117655
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 21:35
Sicak buhar; bilakis iyi gelir. Devam edin.
Atesi varmi?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 22:05
Sizi gormek ne kadar guzel:)
Hayir atesi yok hocam.bademcikleri beyaz iltihaplandi ve oksurugumuz ozellikle aksamlari baslayarak gece sabaha dogru pespese kriz gibi geliyo.balgami var ama ilk defa cikaramiyor.
Cikarttigi zaman ise (ogurerek )koyu sari yesile yakin parca parca ve seffaf balgam cikiyor ama cok zorlaniyor

Düzenleyen kirazbebek - 25 Mar 2014 Saat 22:12
Durulu Günler
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 22:36
Su an uykuda ve eylul ayindan beri acilmayan burun yuzunden resmen cirpiniyor hocam twkrar boguluacakmis gibj oksuruk geldj
Durulu Günler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 00:08
Sicak buhar-banyo iyi gelir. serum fiz's devam edin.
Agizda pis koku ve dil ustunde kalin pas tabaksi varsa, antibiyotik baslayin, yoksa gerekmez.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 21:56
Halen oksurugumuz dvm ediyor sadece aksam 19.30 gibi basliyor ve gece savaha dogru cok yogun oluyor..Gunduzleri koku olmuyor sadece gecekeri agzi acik uyudugu icin koku oluyor hocam.antibiyotiklik bi durum yok gibi bu ikisine hep dikkat ediyorum zaten.
Esim kizimin odasinda kettle kaynatiyor.boyle bi faydasi olur mu yoksa sadece elektirik faturasinami yariyor:)
Normalde tutamadigimiz icin buhar banyosuna Sizin dediginiz gibi uyuduktan sonra carsaf tutarak yapiyoruz ancak oylede kafasi cok terliyor ne kadar silsemde sac dipleri islak kaliyor.sanki o zmn daha da usutecekmis gibi geliyor..
Serum fizyolojike dvm derken sadece temizleme icin kullaniyirum yoksa yatarak mi uygulayayim 10 ar damla
Durulu Günler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 23:15
1- Antibiyotiklik bir durum yok.
2- Odasina, islak havlu asmaniz bile 'daha ucuz' bir yontemdir... kaynatma isi, biraz maliyetli...
3- Usumekle hastalik olmaz.. Eskilerin uydurmasidir.
4- Serum fiz; esas yatarken kullanilir. Genizine kadar gitmesi gereklidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.