Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrar eden ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrar eden ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
videnye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı videnye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tekrar eden ateş
    Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 01:23
iyi günler hocam..
oğlum 5 yaşında ve 2-3 hafta aralıklarla 5-6 gün süren yüksek ateşi oluyor.ilk 3 gün sadece ateş ve bitkinlik ardından burun tıkanıklığı ve öksürük başlıyor,.burun tıkanıklığını coldmixle aşmaya çalışıyoruz.
van ercişte görev yapıyoruz buradaki drumuz viral enfeksiyon geçirdiğini, 39 dereceye kadar müdahale etmememizi,bol sıvı alması gerektiğini söylüyor.kan tahlili  çoğu zaman istemiyor hastayken sonuçların yanıltıcı olabileceğini belirtiyor. lakin bu ateşli kısır döngü bizi perişan ediyor.ben sürekli rapor alıp ona evde bakmam gerekiyor, iştahsızlık kilo kaybıda var (17kg 107cm). hocam acaba bu durumun viral enfeksiyondan başka bir sebebi olabilirmi bunu nasıl teşhis ederiz, yaptırmamız gereken tahliller varmıdır?

bizim ayrıca uykuyla ilgilide bir sıkıntımız vardı, şöyle ki doğduğundan beri inleyerek,horlayarak uyuyan bi çocuk.baş ve boyunda aşırı terleme var.uykusunda nefes tutma veya nefes verdikten sonra 3-4 saniye almama gibi sıkıntılarımız vardı.3 tane kbb druda geniz etinin yüzde 80 olduğunu bu durumun uyku apnesine sebep olabileceğini söylediler ve geçen hafta geniz etini aldırdık( iyimi kötümü yaptık bilmiyorum)
 şuan yine tekrarlayan ateşi ve gıcık şeklinde ama krize dönüşen öksürğü olduğu için ameliyatın faydası oldumu olmadımı farkında değiliz.şuanda sadece ateşi çok yükseldiğinde parasetemol ve ibufeni dönüşümlü veriyorz. yapabileceğim başka bir şey varmı?

vaktinizi aldım hocam şimdiden teşekkürler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 05:21
Geniz eti ameliyati ile sizi 'kazikladilar'...Hicbir olumlu tarafini gormeyeceksiniz.. Onceden vaad ettikleri "gul bahceleri" tamamen hayaldir...
Kres/okul yeni baslayan her cocugun, ilk 2 senesi cok hastalikli gecer. Keske benim yazilarimi okumus olsa idiniz,,,
AGIZDA PIS BIR KOKU VE DILDE KALIN BIR PAS YOKSA, asla Antibiyotik gerekmez...Niye butun iyi doktorlar, Dogu Anadoluda da, niye butun sahtekarlar buyuk sehirlerdeler acaba???
Eski maillerden ayri, ilk sayfadki "Yazarlar" kisminda, benim bolumdeki; ates ile ilgili 2 makaleyide okuyun.
Yukarı Dön
videnye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı videnye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 10:32
Cok tesekkurler hocam. Evet yazilarinizi okudum fakat oglumun kreste 2. Senesi gecen sene hic biyle bir sıkıntı yasamamistik.birda sık hastalanabilir derken bu kadar sık mi hocam? Ben ogretmenim ve inanin artik mudurumden izin almaya veya rapor goturmeye utaniyorum. Acaba benmi bi hata yapiyorum bakamiyorum bu cocuga diye dusunuyorum.ama masallah nerdeyse 4 yasina kadar hic antibiotik kullanmadan geldi. Su anda atesinin 6. Gunu bugun yine okila yollamdim :( 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 22:03
4 gunu gecen ates; genellikle, "Enfeksiyoz Mononukleoz" belirtisidir... Antibiyotik kullandi iseniz, dokuntu olabilir, merak etmeyin... Hicbir ilac vermeyin, sadece cok sikintisi olursa, atesini dusurun.
Cocuk doktorunuz iyi... KBB, anasinin gozu...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.