Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oksuruk-balgam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoksuruk-balgam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepsert Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsert Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: oksuruk-balgam
    Gönderim Zamanı: 07 Nis 2014 Saat 07:41
doktor bey ıyı gunler.10 aylık oglumda 3 gundur oksuruk ve hırıltı var.serum fız ve ballı zebcefıllı lımon kullanıyorum.burun akıntısı da var.  1-serum fız gunde ne kadar verılmelı 10ml verıyorum bı kerede ,zarar olurmu?   2- azerbaycanda yasıyoruz burdakı doktorumuz daha oncekı grbınde atesı oldugu ıcın agumentın ve akthıst wermıstı ( hem grıp hem 6. hastalık gecırdıgını soylemıstı.)bundan 2 ay once  tr de doktora goturdugumde pedıtus ve mukotık verdı. bıngıldagının hala cok az kapandıgını ve vıtamın takvıyesı yapılması gerektıgını soyledı ve polıvıt verdı.ve kulagı ıltıhap yapmasın dıye otrıvın verdı.ılac verdıde verdı.forumlarda sızın yazılarınızı okumayadıgım ıcın ılacları verdım oncelerı.10 gun kesılmedı ne oksururuk ne hırıltı.bakuye gelınce yazılarınızı okudum ılacları kestım sadece ballı lımon ve serım fız. verdım ertesı gune hırıltısı kesıldı. sımdı yıne aynı belırtıler grıp oldugu ıcın ılac vermıyorum     3- bıde oglum nasıl olduysa benım sacımı yutmus doktor bey.kakasında gordum yarısını ,cektıkce kalanıda geldı.zararı olurmuydu korktum cok. sımdıden cok tesekkurler Allah sızden razı olsunn
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsert Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2014 Saat 07:59
4- ayrıca doktor bey hava sıcaklıgı bugunler6-7 cıvarında dısarı cıkarıp hava aldırmakta sakınca varmıdır

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsert Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2014 Saat 08:01
5- boyu 67 kılosu 8 ,doktor kılosunun mınımuma yaklastıgını dahada duserse takvıye gerektıgını soyledı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118095
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2014 Saat 17:50
1- 7 aylik cocuk cesametinde.. Gunde en az;600ml sut icmesi SART.... Yoksa, toparlayamaz.
2- Serum fiz, burnu tikandikca, herbir burun deligine; 10'ar damla damlatin... Fazlasi zararsiz, ama gereksiz.
3- Viruslerde bir ozellik vardir, vucutta ayni anda, hem Grip hem 6.Hastalik olamaz,( Eminim, "INTERFERON" diye bir seyi hic duymamistir) ayrica da, her ikisinde de, antibiyotik verilmez... SAKIN;Birdaha, hicbir durumda, Peditus ve Mukotik kullanmayin... EVE bile sokmayin.
4- Bingildaga bakarak, ilac-vitamin verilmez, sacmaliyorlar. Eger, baska bir Vitamin vermiyorsaniz, verileni kullanin...Gunde;1000 unite Dvitamini almali.
5-Yutulan sacin bir zarari olmaz.
6- Soguk, kac derece olursa olsun, bir insani hasta edemez, ancak rahatsiz eder.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Nis 2014 Saat 18:18
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsert Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2014 Saat 18:22
doktor bey 1 yasından once ınek sutu yasak demıstı burdakı doktoru.sız sut wermem gerektıgını soylemıssınız dogrmu anlıyorum.anne sutu almıyor cunku oglum.hazor sut kullanmakta sakınca warmıdır.burda cıg sut bulması zor cunku. .ıstahsızlıgı var sureklı sıvı tuketmek ıstıyor ve muhallebı.corba meyve yedıremıyorum ıstahını acmak ıcın ne yapmalıyım.agzını acmıyor problemımız o aslında.bırde bol bol su tuketıyor cok tesekkurlerrr
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsert Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2014 Saat 18:25
gunluk neleer yedırmelıyım doktor bey.sebze reddedıyor nasıl sewdırıp yedırsem sasırdım artık.doktor bey maama olarak aptamıl verıyorum aptamılı kesıp sadece sut mu wermelıyım.ıstah acıcı suruba yada herhangı bı takvıyeye gerek varmıdır
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118095
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2014 Saat 19:42
4 aydan itibaren, "Kutu sutlerinden" verebilirsiniz... Acik sut ile, kutu sutleri farklidir... Bu uckagitcilarin derdi, sizlere pahali mamalari satmaktir.. Sirf 3 kurus "komisyon" icin, sizleri harcarlar... Mamayi; alabilen var, alamayan var...Ama bu vicdansizlar, serefsizler, anneleri, inek sutu ile korkuturlar, fakir anneler mamada alamazlar ve "sade suya-pirinc ununa" cocuk beslerler...
Bu SAHTEKARLARA, rastladiginizda bir sorun... Inek sutumu daha zararli, yoksa, sade suya pirinc unumu???? Dogru cevap vermelerini Prof. lardan zaten beklememde, belki doktorlar arasinda vicdan sahibi olan vardir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.