Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geçmeyen acil öksürük çok mühim.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeçmeyen acil öksürük çok mühim.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilknur78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilknur78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: geçmeyen acil öksürük çok mühim.
    Gönderim Zamanı: 09 Nis 2014 Saat 14:45
Merhaba Hocam
Size bir arkadaşım için yazıyorum. Ve bizzat cevaplamanızı çok istiyorum çünkü cevabı annesine göndereceğim.  Çocuğu 1 ay kadar önce grip olmuştu. Doktora gittiğinde Levasol surup,.farhex agiz spreyi bide antibiyotik ilaçları kullandı. 6 gün önce kesilen öksürüğü tekrar başlamış devam ediyormuş öksürüğü. Ve bugün başka bir doktora götürdüğünde Dekort 8 mg igne (ağızdan içilecek) zaditen alerji surubu.1 ay kullan dedi ventolin oksuruk surubu vermiş ve öksürüğüne alerji öksürüğü demiş. Şimdi ben arkadaşıma sizi takip eden ve uygulayan bir anne olarak kullanmaması gerektiğini söylemiştim ama o çocuğun öksürüğü çok olduğu için dayanamamış ve kullanmış. 
1-Şimdi bu aldığı ilaçları kullansın mı?( Kesinlikle hayır dediğinizi duyar gibiyim zaten ama cevabı annesi okuyacağı için her ayrıntı önemli şua an)
2- Önceki kullandığı ilaçların ne gibi bir zararı olmuştur çocuğa?
3- Bu öksürük nasıl geçer?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
ilknur78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilknur78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2014 Saat 14:49
yazmayı unutmuşum. Çocuk erkek 2,5 -3 yaşında ve  4-5 aydır kreşe gidiyor. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2014 Saat 23:16
SAKIN; Verilen HICBIR ilaci kullanmasin.Tam anasinin gozu bir doktor.
1- Decort'un o durumda bir ise yaramayacagini bildigi icin, "agizdan" veriyor... Igne olarak vermeye pacasi yememis..
2- Hastaligin, 1 hafta sonra, tekrar etmesi hep ilk verilen ilaclar yuzunden... Zaten "tezgah" da bu sekilde calisiyor.. Verilen ilaclarla; "sahte" bir iyilik hali yaratiliyor, ilaclar kesilince, hastalik daha beter bir sekilde, kaldigi yerden devam ediyor...
3- Krese baslayan her cocugun; ilk 2 senesi cok hastalikli gecer... VE, BUNLARIN:%90'dan fazlasi Viral hastaliklardir... Bunlarin, ne Allerji ile, ne Astim ile, nede Bronsit ile hicbir ilgileri yoktur... Bu namussuzlik, son 5 seneden beri cok yaygin bir sekilde uygulanmaktdir.. Bunlarin butun gayesi, bu 5 sne icinde acilan ve "it surusu" gibi cogalan Ozel hastaneleri dolu tutabilmek icin uygulanmaktadir..
Ben 8 sene; Caddebostan'daki eski"Istanbul Klinigin"de calistim, yatirdigim hasta sayisi ;8 senede 2 veya 3 dur...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.