|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gulak ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 May 2014 Saat 23:05 |
Merhabalar
3,5 aylık bir oğlum var. Uzun süredir kaka problemi yaşıyoruz hocam. Kaç tane dr gezdim hepsi bağırsak düzenleyici verip yolladılar ama biz fitilsiz kaka yapamadık gene. Bebeğim doğduğu ilk gün kakasını yaptı bi kaç kez hemde. İlk bir ayda gunde 5-6 kez kaka yapıyordu. Ama sonradan yapmamaya başladı en fazla 8 gün bekleyip gliserin fitil verdim. Sadece anne sütü alıyor. Ama o ilk bir ay doymuyor sütüm az diye gunde 60 cc mama verdim sonra sütüm artınca kestim. Bu fitile alışmasın diye internetten araştırmalarım sonucunda bir çocuk cerrahına göstermem gerektiğini anladım. Hiçbir dr bize önermediği halde. Çocuk cerrahı Hirschsprung dan şüphelendi. Ama bizim karnımızda şişlik yok ama çok rahatsız oluyor kaka yapamadığı için. İlk zamanlar buji ile uygulama yaptık ama fazla gelişme olmadı baryumlu film çekilecek. Size anlattığım kadarıyla sizin değerlendirmeniz nedir? Daha önce böle bir vaka ile karşılaşmışmıydınız bizi nasıl bir süreç bekliyor açıkçası çok korkuyorum. |
|
![]() |
|
Gulak ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazmayı unutmuşum 4200 gr doğduk 3,5 aylığız kilomuz 7400 gr civarı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118095 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
900gram fazlaniz var.. Hirshsprung hastaligi,dogumdan sonraki aylarda gelisir.. Esasinda, buyumus olan barsak, dogumda NORMALDIR.. Barsagin bir bolgesinde, sinir sistemi eksik oldugundan, gaita bu bolgeyi asamiyarak, barsaklari genisletir. Yani, Karin sisligi zamanla olusur. 1-2 vak'am gecmiste oldu. Ameliyat ile, sadece o sinir dokusu olmayan bolge cikarilir, buyumus olan barsak kismi kendiliginden, zaman icinde normal halini alir..
Tabii, butun bunlar, hastaligin oldugu kesinlestiginde, konusulacak konulardir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 May 2014 Saat 12:30 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|