Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeni doğan üfürüm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYeni doğan üfürüm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zeren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yeni doğan üfürüm
    Gönderim Zamanı: 17 Haz 2014 Saat 21:20
Merhaba, 3 günlük kızım 51 cm ve 3,250 gr.
Kontrolde herşey normal sadece kalbinde üfürüm duyduklarını söylediler.. Derecesi 2 tmiş.. Kalp ekosu istediler.. Bebeğim ağladığında dudakları moralmıyor.nefessiz kalmıyor.. Diğer herşeyi normal. Hamileliğimde sıkıntım olmadı ilaç kullanmadım...eşim ve ben sağlık sorunumuz yok.. Sigara yok...
Bebek ekosu 3 günlük bebek için çekilmeli mi beklemelimiuim ?
Ayda
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120857
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2014 Saat 21:36
Offff.. Bu kadar cahillik ancak TAHSIL ile mumkundur.. Bebeklerin anne karninda iken, kan dolasimlari farklidir. Akcigerlere kan gitmez. Bunun yerine, iki damar arasinda bir "shunt" (baglanti)ve kalbin icindeki kulakciklar atasindaki, "Foramen Ovale" denilen bir acikliktan dolasim saglanir. Ilk 2-3 gun bu aciklilar tam kapanmadigi icin, bu derecede hafif sesler duyulabilir.. Kapanmadigi durumlarda da, acil bir durum yoktur.

Ayricada, acil bir sikayeti olmayan bir hastada bu acele ne!!!! Sanki bir sey bulsalar ameliyata alacaklar..
Bekleyin, 3 gun sonra o duyduklari sesler kaybolacak. Israr ederlerse sorun.. "bir sey bulduklarinda ne yapacaklarmis"....

Ilave bilgi; morarma ile giden cocuk kalp hastaliklarinda, "ufurum" OLMAZ....

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Haz 2014 Saat 21:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.