Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım ve benimle ilgili(kansızlık)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım ve benimle ilgili(kansızlık)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hayatbilgisi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kızım ve benimle ilgili(kansızlık)
    Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 10:47
hocam merhabalar 20aylik kizim3ay once kan tahlili yapilmisti.dr.muza guvendigimden!! sonuclari alma imkanim olmayinca telefonla sormustuk. kendiside biraz kansizlik oldugunu soylemis ve demir surubu vermisti.iki ay vermedim. son 1 aydir vermeye baslamistim sonuclara yeni ulasabildim ve degerler soyle:                                                                                    hgb_14.7,      demir baglama kapasitesi_385.6,      rbc_5.54,       demir_43.08 ferritin 19.65 sizin eski maillerini okudum ve kestim hocam yaptigim dogrumu?  birde hoxam kreatinin 0.32 dusuk denmis                                                                           Ikinci sorum kendimle ilgili hocam fazla yuruyus yapinca tum gun bas agrisi cekiyorum bazen agri kesici bile fayda etmiyor.eskiden boyle bir problemim yoktu nedeni ne olabilir? cvp icin simdiden tskler

Düzenleyen hayatbilgisi - 18 Haz 2014 Saat 10:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 19:26
HGB 20 aylik icin,:14.7g/dL cok fazladir..Bu yas icin ust sinir;13g/dL dir... Zehirlenme dozuna girmissiniz. SAKIN, Demir ilaci vermeyin.
Kreatinin onemli degil.

Sizsin durumunuz: Aclik kan sekeri ve Tansiyonunuzu bir olcturun.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 21:49
hocam inanin soktayim.peki bu dr olacak sahis bu degerin ne anlama geldigini bilmiyor mu??? nasil demir surubu veriyo.ona guvenip sonuclara kendim bakmadigim icin cok uzgunum bir zarari olmusmudur hocam. biz tahlil yaptirmadan oncedinde 2aya yakin vermistik.birde tahlilden bikacgun once vermistik.bunun etkisi olabilirmi? birde zehirlenmenin ne gibi belirtisi var? ben hergun et veriyordum bebegime.yemek menusunu degistireyim mi?RABBIM size uzun omurler versin.iyiki sizi tanimisiz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2014 Saat 10:32
Demir zehirlenmesi ( Hemochromatosis)karaciger, kalp, deri ve testis(over) lerde,yapi ve fonksiyon bozukliklari yapabilir. Bunlarla ilgili arazlar olmadan, bir sey yapilmaz. Neticede, "kronik" bir hadise oldugundan, kisa surede olmaz, ancak demir tedavisine devam edilirse, aylar sonra cikabilir.
Bu yas icin, HGB:13g/dL'nin altina inene kadar, bu sekilde devam edin
SADECE; bir daha demir ilaci vermeyin..Etli gidalarida azaltin..

Bu ezberden "Demir" ilaci verme illeti devam ettigi surece, daha pek cok kimsanin cani yanacak...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Haz 2014 Saat 10:33
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2014 Saat 10:44
hocam kizimin yuzu normal beyaz tenli ama vucudu sanki bronzlasmis gibi sanki gunes gormus gibi bundan 1 ay kadar once teni tumuyle bir tuhaf oldu sarardi gibi esimin israriyla verdim yuzu simdi beyaz ama vucudu dedigim gibi acaba bu yuzden mi cok endiseliyim hocam birde haftada 4gun et versem sorun olur mu? yumurta vrreyim mi?saygilar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2014 Saat 11:04
Dogrudur......Bu hastalarda; "Bronz Diyabet" denilen bir durum olabiliyor ve ciltte bu sekilde "bronzlasma" seklinde bir renk degisikligi olabiliyor.. Bu hastalarda, cilt koyulasiyor ve seker hastaligi ortaya cikar. Bir idrar tahlili ve Aclik kan sekeri baktirip, bana yazin. Insallah, hadise seker hastaligi yapacak kadar ilerlememistir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2014 Saat 11:28
hocam cok korktum simdi en kisa suredr yaptiracam peki hocam yapilan o tahlilde seker normaldi bu bi fikir verebilir mi?birde hocam kizimin yuzu bembeyaz sadece vucudu bronz gibi.iyice inceledim simdi asiri degil 
 bisey olsa yuzude mi olur bu arada 21aylik kizimin kilo 13 boy 86cm gelisimi fikir verirmi bilmiyorum amaCry

Düzenleyen hayatbilgisi - 19 Haz 2014 Saat 14:33
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2014 Saat 11:41
birde hocam seker belirtileri nelerdir? kizimdan idrar ornegi almayi bi turlu basaramiyorum. kan tahlili yeterli olur mu babamin srker olcme cihazi var ondan yapmayi planliyorum. birde hocsm esimle konusurken sunlari hatirladim. ilk yuzu sari diyip durduk o zamsn malesef pekmez veriyorduk sadece sonra esim pekmezi kesrlim dedi ve kan ilacina basladik cunku dr.muz kansizlik var demisti. bizdr basladik sonra yuzu duzeldi dedigim gibi bembeyaz oldu hatta sevindik cevreme gore vucudundada bisey yok kafam cok karsik cok uzgunum hocam insALLAH bisry cikmaz

Düzenleyen hayatbilgisi - 19 Haz 2014 Saat 20:42
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.