Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gokceninannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gokceninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: idrar tahlili
    Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 19:01
Hocam kızım 17 aylık göz kapagında şişlikler vardı doktora gittik alerji ve idrar tahlili yaptık. Enfeksiyonu var dedi ödem yapabilir dedi. Ama bu şişlikler 4-5 aylık bu çocuk bunca zamandır İYE mi? Gözüne bakmadı bile. Antibiyotik verdi. Benim hiç içime sinmedi başka doktora götürücem ama size danırmak istedim. İdrar tahlilini ekliyorum. Antibiyotik şart mı?

Ige total 7,55
renk. Sarı
Görünüm. Hafif bulanık
Ph. 7
Danşine 1010
Protein negatif
Glu. Negatif
Bılırübin. Negatıf
Nitrıt.negatıf.
Ürobilinojen. Normal
Keton.negatif
Mıkroskobi.4-5 lokosit ve 2-3 epitel hücre
şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
gokceninannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 27
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gokceninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 19:10
gözume takılanları eklemek istedim sorarsınız diye
Demir.76
Demir baglama.257
Crp.0,19
sedimentasyon 4

Wbc 8,9
Hct.34
Hgb11,6

Şu iki deger düşük
Pdw 9,7
Rdwsd 37,6

Düzenleyen gokceninannesi - 18 Haz 2014 Saat 19:11
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119158
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 20:42
Zavalli bir doktora catmissiniz. Tek bildigi sey; her hastaya antibiyotik recetesi yazmak...

1-WBC:8.9 cok dusuk, kesinlikle Antibiyotik gerekmez.
2- IYE oldugunda, odem olmaz.
3- Nefrit oldugunda, odem olur, (degil) ve yer cekimi sebebi ile, ilk once gozlerde degil, ayaklarda odem olur... Sizin cocuk "yarasa" gibi tepesi asagida duruyorsa, o zaman gozlerde ilk defa sislikler olur.
4- Dusuk dediklerinizin bir onemi yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.