Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiyotiğiği kesmek ve kafa karışıklığı(6. Hasta
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiyotiğiği kesmek ve kafa karışıklığı(6. Hasta

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sheeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sheeda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: antibiyotiğiği kesmek ve kafa karışıklığı(6. Hasta
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2014 Saat 23:29
Merhaba,
Cuma günü yüksek ateş sebebiyle 8 aylık kızımı acile götürdük.
Muayesnesi normal çıkınca İdrar yolu enfeksiyonu süphesiyle idrar aldılar.
her sahada 15-20 lökosit, küme lökosit ve 5-6 epitel görüldü
Suprax 3 ml 10 gün verdiler
kültürde bulaşma olduğundan bakılamamış
ertesi gün tekrar idrar vermeye gittik saatlerce bekledikten sonra beze dökülmüş 
ertesi gün yine gidip idarr verdik
lökosit 4-5 çıktı ama ateşimiz hala çok yüksekti 39,8 
doktora lökosit düştüyse ateşinde düşmesi gerekmez miydi acaba 6. hastalık mı diye sorduğumda ateşin daha geç düşeceğini söylediler.
Ertesi gün kendi çocuk doktorumuza götürdüm o da İYE dedi
3. gün sonunda ateş aynı devam edince sizin eski yazılarınızı okudum ve nitritin negatif olduğunu gördüm
Kültür sonucu için aradım başka bir acil doktoru  ve üreme olmadığını İYE olmadığımızı söyledi.
Sonra ateş birden kesildi ertesi gün vücudunda döküntü oldu. Acil doktoru antibiyotiği birden kesmenin doğru olmadığını en az 7 gün devam etmemizi, kendi doktorumuz ise tesadüfen hem İYE hem de 6. hastalık aynı anda olduğunu ve antibiyotiğe 10 gün devam etmemizi sonrasında ise ultrasonla bakılacağını söyledi. 

çok karışık oldu ama benim kafam da çok karıştı ben ne yapıcam şimdi antibiyotiği hiç vermemiş olmayı isterdim. bizim hastalığımız ne antibiyotiğe devam mı edeyim?
Yukarı Dön
Sheeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sheeda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2014 Saat 23:32
kültür antibiyotiği 2 doz kullandıktan sonra bakıldı üreme olmadı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 09:53
"Cevir kazi yanmasin".... Ne diyebilirki!!! Sahtekarin onde gideni.. Bal gibi 6. Hastalik.. Nitrit(-) ve bu zat-i sahane, hala Antibiyotikte israr ediyor.. Allah islah etsin.
Yukarı Dön
Sheeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sheeda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 10:10
Antibiyotiği bugun 5. Kez verdim kesebilir miyim ???
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 10:18
Kesmedigin, kabahat... Hemen kesin. Ortada direnc kazabilecek, bir bakteri yokki!!!!!
Yukarı Dön
Sheeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sheeda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 10:30
Teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.