|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Elçin06 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 22:54 |
Hocam saygılar! Oğlumun geçen hafta sağlık ocağında izlemi vardı. Kendisi 4,5 yaşında 14 kilo 300 gr ve 99 cm boy.. Ben persentil değerlerine baktığımda her ikisinin de 10 persentilde olduğunu görüyorum ve 3 persentilin altına düşerse büyüme geriliği ya da gelişim geriliğinden bahsedildiğini biliyorum. İzlemi yapan hemşire kilosunu 18,boyunun da 117 cm olması gerekiyor dedi. Ben şimdi bu değerleri yazarsam gelişim geriliği çıkacak ve takip başlayacak dedi şaşırdım. Benim oğlum zaten küçüklüğünden beri hep böyle ufak tefektir çünkü biz de ailecek öyle çok uzun boylu iri insanlar değiliz. Eşim de küçükken ufak tefekmiş, ben de. Oğlumun kuzeni 8 yaşında,onun da boyu 116 cm... Ama hemşire böyle deyince moralim bozuldu... Aslında vitamin şurupları verebilirsiniz dedi. Birkaç marka verdi, Vitagil yeni adı Vitasanol,İmmuzing,Zinko gibi...
Ama ben biliyorum ki oğlumun gelişiminde bir sıkıntı yok, kendisi de oğlumla konuştu ve aynı şeyi söyledi. Aslında bana göre gayet normal, konuşması,hareketleri herşeyi yerinde dedi Hocam bu persentil konusunda ben mi yanlış biliyorum yoksa hemşirenin mi kafası karıştı anlayamadım. Bir de vitamin şuruplarının pek işe yarayacağını da sanmıyorum,sizin de böyle düşündüğünüzü biliyorum
|
|
![]() |
|
Elçin06 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben de isterim çocuğumun kilosunun ve boyunun 50 persentilde olmasını ama malzeme bu
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118155 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
103cm ve 17.2kg olmasi gerekir.
117cm. 6yas,dokuz aylik boyu. O verdikleri vitaminlerin hicbiri bir halta yaramaz, Sipraktin surup bir 5 gun deneyin derim. Gunde2X1 olcek verin, sonucu konusalim. |
|
![]() |
|
Hocam saygılar. Dediğiniz gibi sipraktin şurubu 5 gün içirdim. İştahında gerçekten de artış oldu. Normalde yukarıda da yazdığım gibi herşeyi yiyen bir çocuktu ama bu sefer devamlı bir şeyler yemek istiyor ve bu 5 günde 400 gr kilo artışı oldu. Hocam iştahında azalma olursa ara ara şurubu vermemde bir sakınca var mı?
Ayrıca bir sorum daha olacak affınıza sığınarak ve sabrınıza teşekkür ederek; küçük oğlum pazar günü 1 yaşına girdi,bugün hem aşısı hem de izlemi vardı. Doğum kilosu 3550 gr,boyu 51 cm'di. Anne sütü vermeye devam ediyorum. Bugün izlem sonucu: Kilo 12.800 gr, boy 77 cm, kafa ölçüsü 48, göğüs 51 cm, bıngıldak açıklığı 1,5... Bıngıldağının kapanması lazım dedi ama eski yazılarınıza istinaden kulak asmadım çünkü sizden öğrendiğim kadarıyla önemli olan kafa ölçüsü. Kilosu fazla, eğer kilosunda bir soru işareti yaşarsanız gelin tetkik yapalım dediler. Ben de cevap olarak oğlumun emdiğini ve ek gıda aldığını, emziren çocuğun obez olamayağını, tetkiki 2 yaşından sonra hala kilosu üst sınırın da üstünde olursa düşüneceğimi söyledim ve hocam son olarak oğlum emdiği için dvit damlayı 2 yaşına kadar vermeyi düşünüyorum. Bir de hocam haşlanmış yumurtayı sevmiyor,öğürüyor. Ben de artık köy tereyağında yumurta pişirip veriyorum, bayıla bayıla yiyor ve 10 günde bir de telli peynir ile mıhlama yapıp yediriyorum. Umarım yanlış birşey yapmıyorumdur Bu yazdıklarım hakkında ne düşünürsünüz hocam? Sizin düşünceleriniz benim için çok önemli.... Bu Sağlık Bakanlığı'nın saçma sapan uygulamaları yüzünden sizin gibi değerli hocalardan mahrum kalıyoruz ama neyse ki usanmadan sorularımıza cevap verdiğiniz için kendi adıma size minnettarım
Düzenleyen Elçin06 - 08 Eyl 2014 Saat 21:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118155 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaptiklarinizin, hepsi dogru. Goruyorsunuz; "bilgi" en buyuk hazinenizdir. Yoksa, tuzaga dusse idiniz, meraklansa idiniz, su anda size iyi silkeliyorlar olacakti..
Dvit3 damlayi; 1 yasindan sonra kesin ve sadece Dvit3 Ampul, senede bir defa kirip, icirin.Yumurtayi, nasil pisirirseniz pisirin, gida degeri aynidir. O nasil seviyorsa!!! Bu "saglikcilar", Bingildak ile ilgili bu SACMA ve YANLIS bilgileri kimlerden duyuyorlar acaba??? Kitap okumadiklari kesin.. Mutlaka bir "Geri zekali" bunlara bu sacmaliklari bu sekilde ogretti... |
|
![]() |
|
Hocam bir şeyler öğreniyorsak ve artık uyanıksak; bu, sizin değerli bilgilerinizi paylaşmanız ve bıkmadan sorularımızı cevaplandırmanız sayesindedir.
Çok teşekkür ederim ederim ilgilendiğiniz için ve yazdıklarınızı da uygulayacağım hocam. Sağlıkla hoşça kalın |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|