Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diş fırçalama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdiş fırçalama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
SEVGİM41 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SEVGİM41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: diş fırçalama
    Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2014 Saat 18:04
merhaba hocam oğlum 21 aylık dişlerinin hepsi çıktı nerdeyse ve biz ne zaman fırçalamaya başlamalıyız ağzına dokundurtmuyo bide çok inatçı bi çocuk
sevgi özdemir
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2014 Saat 19:47
Verirsiniz eline bir "cocuk dis fircasi", isterse size bakarak, cani istediginde fircalar... Mecbur degil.
Siz esas, fircadan once, cocuga "Zymafluor" verin. Su anda, Turkiye de yok. Malum cevreler, ithalatini durdurdular. Cocuklarin disleri curusun isteniyor.'Almanya veya Isvicre den getirtin...
Zymafulor 0.25mg.
Iki yas bitene kadar gunde :1 tane.
2 yas sonrasi, gunde: 2 tane,
4 yas sonrasi, gunde;3 veya 4 tane... (Muntazaman dis fircalayanlar 3 tane)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eyl 2014 Saat 19:50
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2014 Saat 21:12
Hocam zymoflor un sut disleri disinda kalici dislerede faydasi oluyo mu? Kalici disleri cikan 9 yasindaki cocukta kullanabilir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2014 Saat 19:53
Disler; 16 yasindan sonra Fluor tutmazlar.
Dogumdan itibaren verilenlerin; 10 sene almalari yeterli oluyor, hem sut disleri, hem kalici disler curumekten kurtulurlar. 1982'den beri, hicbir hastamda dis curugu olmadi (tabii, sozumu dinleyenlerde)

9 yas icin, hemen baslayin gunde 4 tane; Zymafluor0.25mg veya Almanya'da filan bulabilirseniz, 1mg liklari var, onlardan 1 tane alabilir.( 16 yas bitene kadar) sadece sutlu gidalardan, yarim saat evvel ve sonra olsun.
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2014 Saat 23:11
araya giriyorum kusura bakmayın benim oğlumda 24 aylık ve bende şimdiye kadar hiç kullanmadım ondan almanyada tanıdıgım var ve hemen isticem gelincede başlıcam bizi aydınlattıgınız için teşekkürler hocam.
ben ayrıca diş hakkında şunu sormak istiyorum:bir sitede okumuştum bebek veya cocukların dişlerini macunla değilde bal yada karbonatla fırçalamaya alıştırın yazıyordu siz ne diyorsunuz hocam bu konuda?
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2014 Saat 07:06
Sacmaliktan baska bir sey degil.....
ZIRA: Agiz sagliginda, "dis macunlarinin" hicbir olumlu katkilari YOKTUR.... Esas muhim olan, fircalamaktir. Isterseniz duz su ile fircalayin, ayni neticeyi alirsiniz...

Dis macunlari sadece agiz icinde biraz ferahlik saglar o kadar... Peygamber efendimiz, "MISVAK" kullanirken, hangi marka dis macununu kullaniyormus???? Ne bal nede karbonat, hicbir zaman kullanilmadi.
Yukarı Dön
goncagulk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2015 Saat 14:14
Hocam flor cilası/kaplaması ile ilgili bir fikriniz var mı oğluma yaptırdım. 6 ay sonra tekrar yapalım dedi doktorumuz. Oğlum 4 yaşında bu işlemi tekrarlayalım mı? 

Goncagul
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2015 Saat 19:17
Gene en basa donmeyelim. Lutfen eski mailleri okuyun. Okumazsaniz, bu KAZIKLARi yemeye devam edeceksiniz...

Kac para verdiginizi de bir yazin..Millet uyansin. Yoksa, her 6 ayda bir sizden bu paralar alinacak.. Yerseniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.