|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
SEVGİM41 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nis 2014 Konum: ev Durum: Aktif Değil Puanlar: 99 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2014 Saat 18:04 |
merhaba hocam oğlum 21 aylık dişlerinin hepsi çıktı nerdeyse ve biz ne zaman fırçalamaya başlamalıyız ağzına dokundurtmuyo bide çok inatçı bi çocuk
|
|
sevgi özdemir
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Verirsiniz eline bir "cocuk dis fircasi", isterse size bakarak, cani istediginde fircalar... Mecbur degil.
Siz esas, fircadan once, cocuga "Zymafluor" verin. Su anda, Turkiye de yok. Malum cevreler, ithalatini durdurdular. Cocuklarin disleri curusun isteniyor.'Almanya veya Isvicre den getirtin... Zymafulor 0.25mg. Iki yas bitene kadar gunde :1 tane. 2 yas sonrasi, gunde: 2 tane, 4 yas sonrasi, gunde;3 veya 4 tane... (Muntazaman dis fircalayanlar 3 tane) Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eyl 2014 Saat 19:50 |
|
![]() |
|
FRK ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 224 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam zymoflor un sut disleri disinda kalici dislerede faydasi oluyo mu? Kalici disleri cikan 9 yasindaki cocukta kullanabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Disler; 16 yasindan sonra Fluor tutmazlar.
Dogumdan itibaren verilenlerin; 10 sene almalari yeterli oluyor, hem sut disleri, hem kalici disler curumekten kurtulurlar. 1982'den beri, hicbir hastamda dis curugu olmadi (tabii, sozumu dinleyenlerde) 9 yas icin, hemen baslayin gunde 4 tane; Zymafluor0.25mg veya Almanya'da filan bulabilirseniz, 1mg liklari var, onlardan 1 tane alabilir.( 16 yas bitene kadar) sadece sutlu gidalardan, yarim saat evvel ve sonra olsun. |
|
![]() |
|
tunc ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
araya giriyorum kusura bakmayın benim oğlumda 24 aylık ve bende şimdiye kadar hiç kullanmadım ondan almanyada tanıdıgım var ve hemen isticem gelincede başlıcam bizi aydınlattıgınız için teşekkürler hocam.
ben ayrıca diş hakkında şunu sormak istiyorum:bir sitede okumuştum bebek veya cocukların dişlerini macunla değilde bal yada karbonatla fırçalamaya alıştırın yazıyordu siz ne diyorsunuz hocam bu konuda?
|
|
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sacmaliktan baska bir sey degil.....
ZIRA: Agiz sagliginda, "dis macunlarinin" hicbir olumlu katkilari YOKTUR.... Esas muhim olan, fircalamaktir. Isterseniz duz su ile fircalayin, ayni neticeyi alirsiniz... Dis macunlari sadece agiz icinde biraz ferahlik saglar o kadar... Peygamber efendimiz, "MISVAK" kullanirken, hangi marka dis macununu kullaniyormus???? Ne bal nede karbonat, hicbir zaman kullanilmadi. |
|
![]() |
|
goncagulk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kas 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı goncagulk
Hocam flor cilası/kaplaması ile ilgili bir fikriniz var mı oğluma yaptırdım. 6 ay sonra tekrar yapalım dedi doktorumuz. Oğlum 4 yaşında bu işlemi tekrarlayalım mı?
|
|
Goncagul
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gene en basa donmeyelim. Lutfen eski mailleri okuyun. Okumazsaniz, bu KAZIKLARi yemeye devam edeceksiniz...
Kac para verdiginizi de bir yazin..Millet uyansin. Yoksa, her 6 ayda bir sizden bu paralar alinacak.. Yerseniz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|