Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - portal hipertansiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumportal hipertansiyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ıraz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ıraz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: portal hipertansiyon
    Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2014 Saat 23:49
doktor bey kızım 4 yaşında ve küvezde göbek deliğinden açılan katater sonucu portal ven damarı tıkalı çocuk gastroentroloji doktorunun koymuş olduğu teşhis şu -portal hipertansiyon -hipersplenizm -özafagus varisievre 2 , 1 kolon ,kanamasız -portal vende tromboz -kavernöz transformasyon renkli doplere göre de -karaciğer normal boyutta parankim ekosu normal hepatik venler normal portal ven vizüle edilememiş portal hilusta kavernöz transformasyona bağlı tübüler yapılar mevcut. Dalak boyutları 105*43 splenik indeks artmış parankim homojen.doktorumuz dalağı almayı kesinlikle düşünmüyor damarın açılmasının bir yolu olmadığını bypass için  değişen damarın ömrünün en fazla 10 yıl olduğunu başka şekilde de bu damarın açılmayacağını ilacının olmadığını söylüyor çocuğum şu an 4 yaşında 105 cm 15 kg gelişmesinin normal olduğunu klinik takiple götürebildiğimiz yere kadar gitmemizi ve cerrahi müdahalenin son aşama olduğunu söylüyor belki ömrü boyunca bu damarın tıkalı olması onu rahatsız etmiyecek diyor ya da karaciğer sirozuna kadar gidip nakil olabilir bekleyelim diyor ama bir anne olarak bu durumda benim için beklemek çok zor.bu nedenle size yazıyorum siz olsanız böyle bir hastaya ne önerirdiniz bu damar gerçekten açılmaz mı ilaçla yada bypass dışında farklı bir uygulamayla şuan sadece varisi için dideral kullanıyor bu yeterlimi karaciğer nakli gerekli olur mu gerçekten yada doktorumuzun dediği gibi sadece beklemeli miyiz yardımcı olursanız sevinirim teşekür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118309
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2014 Saat 00:11
   " ve küvezde göbek deliğinden açılan katater sonucu portal ven damarı tıkalı "
Size boyle bir ifadede bulunuldugundan eminmisiniz???? Zira, boyle bir sey yok.
Hicbir sey yapmayin, hatta bir baska yerde, tercihen, Universite hastanesinde gosterin. Baska bir durum olabilir.
Yukarı Dön
ıraz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ıraz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2014 Saat 21:39
doktor bey bir çocuk genel cerrahı bir girişimsel radyolog bir normal usg vs çeken radyolog ve kendi gastro doktorumuz dışında başka bir gastro doktoru kızımın bu damarının tıkanmasına sebep olarak bunu gösterdi zira milyonda bir kişide bu olurmuş.ben adanada oturuyorum balcalıya da götürdüm bir yaşına geldiğinde boynundan damar alıp o damarı değiştirerek bypass yapacaklarını söylediler bende bypass la değişen damarın ömrü ne kadar diye sorunca maksimum 7 yıl dediler bende yaptırmadım zaten üstte de yazmıştım bypass dışında çözüm aradığımı şuan takibindee olduğumuz dr başkent ünv hastanesinde çalışan bir doktor zaten adanada çocuk gastologu iki tane var diğerinede götürdüm kendine iyi bir cerrah bul çocuğun dalağını alacağız dedi bende cerrahı ben bulacaksam sen nesin dedim bir daha götürmedim.şimdiki dr um asla cerrahi bir müdahaleden yana değil benim sorum da sizin bildiğiniz sanırım siz yurt dışında sınız varmı bir yöntem ya da çocuğun durumuna göre hareket etmek beklemek sizce doğrumu teşekür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118309
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2014 Saat 03:00
O "kapanmis" denilen VEN; zaten gobek dustukten sonra, islevini tamamladigi icin, KENDILIGINDEN KAPANIR.... Bunlar ne demek istiyor, anlamis degilim...
Dalak niye alinacakmis!!!!!
Zaten gerek olsa idi, doktorunuzda soylerdi. O "Yamyam" lardan uzak durum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.