Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kabizlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkabizlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dream Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dream Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kabizlik
    Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2014 Saat 13:38
Merhabalar Kadir Bey. Benim kiz bebegim su an tam 3 aylik. 5.850 kilo ve  61cm boyu var. Anne sutu aliyor fakat sutumun yetersiz kalmasindan dolayi mama takviyesi aliyor. Daha dogduktan 1 hafta sonra kabiz oldu yaklasik 15-20 gun surdu bu durum.sonra duzeldi yumusak kivamda sari renkli bazen her gun 1 kere ,bazen 2 gunde 1 kakasini yapmaya basladi. Fakat 5 gundur afedersiniz boyle keci kakasi gibi semsert tas gibi kokusuz 7-8 adet kaka yapiyor. Surekli sancisi var,agliyor bagirsaklarini bosaltamadigi icin huzursuz.sabah aksam zeytinyagi veriyorum 1cay kasigi. Dun gece cok aglayinca kendi doktorumuzun verdigi fitili kullandik ama onda da tas gibi cikti ve poposu kipkirmizi oldu cok agladi resmen gozyasi akti bebegimden :( sizce bu kabizlik neden oluyor,mama aldigi icin mi?yoksa kullandigimiz mama mi kabizlik yapiyor ya da benim sutumden olabilir mi ?sizin fikrinizi ve tavsiyelerinizi dinlemekten memnuniyet duyarim..  Tesekkurler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2014 Saat 02:32
150 gram fazlasi var.. Bana kalirsa, anne sutu yeterli idi, siz kurcalayip, isi rezil ettiniz.
Mama hazirlarken hata yapiyor olabilirsiniz. Mama tozunu kasiga aldiktan sonar "slime" yapilacak ve oncesinde, bicagin kenari ile BASTIRILMAYACAK... Biberona; once su konulacak, sonra toz ilave edilecek. Buna ragmen sert kaka yaparsa, her mamaya; 2-3 cay kasigi (2-3ml) zeytinyagi ilave edin.

Anne sutu ile kabizligin alakasi yok, oncelikle anne sutu verilecek.
Yukarı Dön
dream Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dream Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2014 Saat 04:54
hocam surekli emzirmeme ragmen bebegim gunlerce agladi, 3 dk emip birakiyor ve deli gibi aglamaya basliyordu ve sonrasinsa artik gogsumu reddetmeye basladi.muayene oldguum doktor sutumun doyirmadigini ve bebegin ac kaldigini soyledi.yetersiz oldugunu soylemem bu sebepten.mamayi anlattiginiz gibi hazirliyorum fakat demekki bagirsaklarini rahatsiz eden birsey var.zeytinyagi vermye devam edecegim. peki tesekkurler kadir bey.iyi calismalar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.