Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 296
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ates
    Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 11:32
iyi gunler kadir bey
atesli hastaliklar makalesinde hastaliklarin bulasicilik zamanlarini yazmissiniz .genelde ates basladiginda bulasiyor hastaliklar anladigim kadariyla .benim sorum su olucak dun sabah iki bucuk yasindaki kizim kuzeninin su ictigi bardakla su icti .gece kuzeni ateslenmis .sabah yoktu atesi .ayni gunun gecesi ateslendigi icin merak ettim dun sabah kizima bulastirmosmidir? yoksa ates cikinca mi basliyor bulasiciligi ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119238
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 18:52
Olabilir, ama etkili olan bir baska husus daha vardir, oda alinan mikrop sayisidir. Mesela, bir insanin Tifo olabilmesi icin, en az;100 000 Tifo basili almasi gerekir.
Bu sebeplerle, bekleyin, bakalim atesi olacakmi. Ayricada, kuzeninin hastaligi; Viralmi, bakteriyelmi, onuda bilmiyoruz.   
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 18:56
ayni pipetten su icmisler .bugun kuzeninin atesi 39 u gecti baska bir semptom yok ates disinda .en son hastaliginda havale gecirdigi icin korkuyorum ne kadar tehlikeli olmadigini bilsemde.alabilicegim bit onlem var mi ? hasta olmasini beklemeden paranox fitil vs gibi ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 19:30
Ates ve Havale ile ilgili makalelerimi okuyun. Ne atesin nede havalenin bir zarari yoktur, sizin duyduklarinizin tamamini; cocuklari her ateslendiginde doktora goturun diye, Turk doktorlari uyduruyorlar.
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 22:34
hocam eger hastaligi gripse kizim 3 hafta once grip asisinin ilk dozunu oldu. koruyuculugu baslamismidir yoksa 2. dozdan sonra mi basliyor ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 22:51
2. dozdan sonra baslar.
Ayrica, Grip asilari; sadece Influenza Griplerine karsi korur.
Acele etmeyin, bakalim... Zaten Grip olsa da yapilacak veya onleyecek bir ilac yok.
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2014 Saat 13:49
tesekkurler hocam
su an takipteyim o zaman .kizim uc kez atesli havale gecirdi her hangi eeg cektirmedim verilen depakin adli ilacida kullanmiyorum . bazen gozleri daliyor cok sik olmasada bir yerde goz dalmasininda bir cesit epilesi krizi oldugunu duymustum norologa gotureyim mi
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2014 Saat 17:34
hocam birde bi konuda beni aydinlatin lutfen burdaki doktorlara inanin sinava hazirlanir gibi gidiyorum kandirilmamak icin .kizim ikinci havalesini bademcik iltihabi yuzunden gecirdi tamamen basit haveleydi 2 dakika icinde acildi biz o gun hastaneye giris yaptik havaleden 14 saat sonra tekrar ates hizla yukseldi ve bir havale daha gecirdi beni bununla korkutuyorlar .o havale kac dakika surdu nasildi detay bilmiyorum odadan ciktim o an valium verdiler hemen .bana burdaki doktorlar sizinki basit bir havale degil 24 saat icinde tekrarladi diyorlar . bir sitede referans olarak american academy of pediatrics aynen kopyaliyorum litfen beni aydinlatin bu konuda ben kendimi savunayim

A seizure lasting longer than 15 minutes, is in just one part of the body, or occurs again during the same illness is not a normal febrile seizure.
With a typical febrile seizure, the examination usually is normal, other than symptoms of the illness causing the fever. Often, the child will not need a full seizure workup, which includes an EEG, head CT, and lumbar puncture (spinal tap).

Further testing may be needed if the child:

Is younger than 9 months or older than 5 years.
Has a brain, nerve, or developmental disorder.
Had the seizure in only one part of the body.
Had the seizure last longer than 15 minutes.
Had more than one febrile seizure in 24 hours.
Has abnormal findings when examined.

biz 24 saat icinde iki kez kriz gecirdik diye normal havale harici bir durum olma suphesi mi var demek ? ara sira gozunun dalmasi baska bir durumu destlekliyor mu ? ilk havale 2 yasinda gecirdi ikinci ve ucuncusu 2 yas 3 aylikken . lutfen bana yardim edim. cok uzun oldu ozur dilerim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.