Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
serpiltamer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serpiltamer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kabızlık
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2014 Saat 15:11
merhaba benim 2 aylık kızım var hem gaz hem kaka problemi var kakasını yapıyor ama düzenli değil ve yaparken ağlıyor yırtık olabilir mi kakası varken  emmek istemiyor bu durum normal mi bir de bebeğim her emzirmem de emmek istemiyor 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2014 Saat 19:45
Yeni doganin ozellikleri makalemi okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serpiltamer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2014 Saat 20:02
doktor bey benim kızımın kakası yeşil ve sümüksü sizin diğer üyelerle olan yazışmanızı okudum çok beslenen çocuk yeşil kaka yapar demişsiniz ama benim kızım çok emmiyor acaba yeşil kaka yapmasının başka sebebi var mıdır şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2014 Saat 21:00
Kakanin, ORIJINAL rengi "yesil" dir... Kalin barsaklarda yeteri kadar beklediginde, kakaya rengini veren, Safranin, yesil rengi( Biliverdin maddesi), sari renge doner... Bu sebeple, "Safra Yolu" tikaniklarinda, kaka rengi, "Camci macunu" gibi kirli-beyaz renk alir..

Kalin barsakdan, acele ile ve sari renge donemeden cikmasi, ya Ishal nedeni ile olacaktir( gunde 7'den fazla kaka yapacak) yada, cok yedigi icin, yeni gelen gidalara yer acmak icin, acele ile atilmasindan olacaktir...
Tabii, Asma yapragi, Ispanak, Pazi,Semizotu gibi yesil yaprakli bitkilerin yenmesi ile olan "yesil kaka" mevzumuzun disindadir.. Zaten bebeklik caginda; bu gibi gidalar da yenmez..

Kilosuna bakin, yasina gore fazla oldugunu goreceksiniz. Eski mailleri okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2014 Saat 21:02
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serpiltamer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2014 Saat 22:26
doktor bey ben bişey daha sormak istiyorum cevap verirseniz sevinirim bebeklerin gazı yukardan mı çıkması önemli yoksa alttan mı çıkması önemli 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2014 Saat 07:00
Ikiside onemlidir... Ustten cikan gaz; yuttugu havadir.
Alttan cikan gaz; Bakteri fermentasyonu + yuttugu havadir.. Zaten eninde sonunda, bir yerden cikacak, cikmasina da.... Ustten cikmazsa, alttan da, cikar da, cocuga ve sizlere zahmeti cok olur.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serpiltamer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2014 Saat 09:14
çok saolun hocam ben her iki taraftanda çıkartmaya çalışıyorum çıkarttığım halde çok gazlı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2014 Saat 18:41
Kucaginizda, daha uzun sure tutun, hareketini arttirin...
Gazin sebebi; HAREKETSIZLIKTIR..... Bu yuzden ameliyatlardan sonra hastalari hemen kaldirip yurutuyorlar... Yoksa o koca-koca insanlarda bile gaz olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.