Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishahsizlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishahsizlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Didem_gfr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ishahsizlik
    Gönderim Zamanı: 16 Kas 2014 Saat 17:13
Hocam merhaba,
22 aylik kizimin yemek yeme problemi ile ilgili yaziyorum. Bir sure hic yemedigi ve demir eksikligi oldugu icin cok hirsli davranip katekulliye getirip oyun oynayarak, dikkatini baska yere cekerek veriyordum. Sonra bende zorla yedirmekten biktim. Bir sure ac kalsin bakalim kendi yesin dedim. Ama gunumuz artik sadece biraz peynir, meyve ve kuruyemiz ile geciyor. Birde oglen ve aksam uykularindan once 300'er ml'lik sutu var. Ev yemeklerini hic denemiyor taze fasulye vs gibi. Eline bisey verince o zaman bazen aliyor. Somon fume, hindi fume gibi. KAsikla beslemek cok zor. Kendi haline de biraktim, umursamaz davrandim. TV karsisina koydum olmuyor. Biraz bogazindan et gitsin diye bulgura pilava karistirmaya calisiyorum, ayiklamaya calisiyor. Bir ara kofte yiyordu, hergun kofte verdim bikti heralde artik hayatta istemiyor. 
Ozetle sizden mumkunse tiyo rica ediyorum. 8 aylik hamileyim. Artik bu yeme sorunsalina cozum bulmak istiyorum, beni cok strese sokuyor bu durum. Spiraktin gibi gecici cozum yerine kizimin yemekle iliskisini guckendirmek istiyorum. Psikolog yada beslenme uzmanina gitsem bir yarar gorurmuyum bu durumda? Sanirim beslenme uzmani bi ton test isteyecek. Reflu, kan testleri vs. Cozume ulastiracaksa bunlari da yaptirmaya hazirim. 
Sizin yorumunuz ne olur acaba bu durumda?

Saygilarimla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118440
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2014 Saat 22:12
82cm boy ve 12.5kg kilosu varsa, bosverin... Kilosu azsa, Lahmacun, kebep turleri deneyin, olmedi Sipraktin denersiniz, ama dedigim gibi kilo eksigi varsa!!!
Aranmayin, etrafta zaten "Cakal" cok miktarda mevcut...
Yukarı Dön
Didem_gfr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2014 Saat 22:15
Tamam hocam cok tesekkurler. Peki bu durumda ben bırakırsam o sadece meyve, kuruyemiş yer ve sut içerse boy buyume persentili dusmeyecek mi? Cok saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2014 Saat 03:08
Gunde; en az 600ml sut/sutlu gida, bir kofte kadar etli gida, ve bir parca meyva yerse, durumu kurtarir.. Gunde en az bu kadar yediginden emin olun, gerisi, onemli degildir, ustune, ne tikistirabilirseniz, kardir.
Yukarı Dön
zulluuuuuuuuu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zulluuuuuuuuu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2014 Saat 03:14
hocam benim boyum da kısa kızımın boyunun
uzun olması için ek olarak yapabileceğim
bir şey var mı?çocuğun boyu anne ve
babaya mı bağlı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2014 Saat 03:36
Her sene bir ampul;Dvit3 icirin ve gunde en az; 600ml sut icirin...
Yukarı Dön
zulluuuuuuuuu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zulluuuuuuuuu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2014 Saat 03:38
sağolun hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.