|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ara 2014 Saat 22:58 |
Hocam merhaba,
1,5 ay kadar once 22 aylik kizima 0.25mg Zymaflour vermeye basladim. Tabletleri hergun 1 tane olmak uzere verdim ve o cigneyerek yuttu. On iki beyaz disinde beyaz lekeler oldugunu farkettim. Hatta zymaflour a hic pay bicmedigimden acaba verdigim 2 yarim ampul Dvit mi yapti diye dusunerek size sordum. Dvit yapmaz dediniz. Sonra eve aldigimiz su markasini aradim, sularinda ne kadar flour var diye sormak icin. 1lt/0.06mg flour varmis. Gunde zannederim 0.5lt yada en fazla biraz fazlasini iciyordur. Bu miktar 0.25mg zymaflour ile birlikte dislerinde beyaz leke yapar mi? Saygilarimla.
|
|
![]() |
|
edaabca ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2014 Konum: ordu Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı şeyi ben de 13 aylık oğlumda yaşadım dişlerinde beyaz lekeler var ve ben 2 aydır düzenli zymafluor kullanıyorum,bakalım hocamız ne yanıt verecek?
|
|
Oglum herseyim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118962 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Onemli bir sey degildir... Olsa bile, dis curugu olmasindan iyidir.
Resim gonderebilirmisiniz... |
|
![]() |
|
mukadder ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Özür dileyerek arkadaşlara çocuklarına antibiyotik verip vermediklerini sormak istiyorum, çünkü aynı sorun 6,5 yaşındaki oğlumda da var. Ben flor vermedim, ilk dişlerinde beyaz leke yoktu, fakat süt dişleri döküldükten sonra gelen yeni dişleri beyaz lekeli geldi ve dr antibiyotik kullanımına bağladı, kreşe yeni başladığında ardı ardına antibiyotik kullanmıştı. Eğer siz antibiyotik vermediyseniz sorun bu da olamaz, bunun için merak ettim.
|
|
![]() |
|
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Biz simdiye kadar hiç antibiyotik kullanmadık. Ama aklıma takılan ddiğer soru şu: kızım sabah 4-5 gibi uyandıgında bir biberon sut veriyoruz, tok karnına biraz daha uyuyor. Ve dişlerini fırcalamıyoruz. Bu yasta diş çürümeye baslar mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118962 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Zymafluor kullanmiyorsaniz, tabiiki cururler..
Bazen dislerde; (bazi cocuklarin tirnaklarinda oldugu gibi) beyaz lekeler olabiliyor ve; HIC BIR SEY ILE BAGLANTILI OLMUYOR.. Ne tirnaklardaki, nede dislerdeki beyaz lekelerin bir onemi yoktur... Ictiginiz sudaki Fluor'un bir "esamisi" yoktur.. Yarim litre icse: 0.03mg eder. Buda, 1 tabletin; 1/8'ine tekabul eder. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ara 2014 Saat 18:32 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|