Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hocam Acil...13 aylık kızım, zatürre teşhisi.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHocam Acil...13 aylık kızım, zatürre teşhisi.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hocam Acil...13 aylık kızım, zatürre teşhisi.
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 16:41
rhaba...

Bugüne dek kızımı sayenizde buradaki doktorlara götürmediğim ve ilaç kullanmadığım için mutlu olurken dün sabah ani bir panikle hastaneye koştuk..
Herşey yolunda iken kızım aniden evelsigün akşam üzeri başlayan yoğun sümük kıvamı burun akıntısıyla ve öksürükle birlikte yemek yemeyi tamamen reddetmeye başladı.Kaşığı gördüğü anda bile öğürüyordu.Öksürdüğü anlarda birkaç defa yoğun kustu ve ben de taze nane ve limonu kaynatıp bal karıştırp içirmek istedim .birkaç kaşık aldı ve onu da olduğu gibi çıkardı.Daha fazla üstüne gitmedim ılık bir duş aldırıp uyuttum.Cold mix damlattım sadece bir iki damla.Gece birkaç kez uyanıp ağladı ama yoğun bir huzursuzluğu olmadı.Birkaç damla kadar ancak emip uyuyordu her defasında..Sabah uyandığında bayağı huzursuz halde ve sürekli ağlıyordu.Nefes alıp verişindeki gariplik direk dikkatimi çekti.Çok hızlı ve nefes verirken adeta karnı kasılıp iki büklüm oluyordu.Yoğun hırıltıyla birlikte.Surat ifadesi bile değişmişti solunumuyla.Bir yandan öksürüp boş mideyle kusmaya çalışıyordu ve bu esnada neredeyse nefesi ve rengi gidiyordu.Size yazmaya bile o anki paniğimle fırsat olmadan hemen hastaneye koştuk. Direk tıkanmış dedi doktor.Röntgen istedi. O an size ulaşamıyor olmanın serzenişiyle çaresiz yaptırdık röntgeni.Kan tahlili ve idrar tahlili de istedi.Bu esnada serum bağladılar kızıma ve buhar verdiler.Röntgen sonucu doktor zatürre görünüyor biraz dedi röntgendeki ince beyaz bir görüntüyü göstererek.Bu yüzden yatması gerekir 3 gece dedi.O an inanılmaz üzgün şaşkın ve çaresiz bir durumda ne deniyorsa yaptık..Kızım serum ve buhar sonrası kendine gelmişti biraz.Nefesi düzeldi.Antibiyotik iyne ve ateş düşürücü fitil yapıldı.Bu arada ilk rahatsızlandığı andan itibaren ateşi olmadı diyebilirim.Dün geceyi bu şekilde hastanede geçirdik.Kızım akşam tamamen toparlamıştı neredeyse..İştahı yavaş yavaş yerine geldi ve solunumu düzeldi.Bu esnada buhar verildi sürekli.Doktor akşam görünce; gayet iyi toparlamış 3 geceye gerek kalmadan yarın öğlen taburcu edelim sizi ama antibiyotik iğne 5 gün kullanacak, 10 gün de ağızdan bir antibiyotik ve balgam söktürücü ile ateş düşürücü yazacağım; şu an iyi görünse de bu iltihapı tamamen tedavi etmemiz gerekiyor  dedi.Gece bir iyne daha oldu kızım ..Ve çok rahat geçirdi geceyi..Solunumu düzgün, ateşi yoktu..Keyfi hep iyiydi.Sabah uyandığında benim yediğim kahvaltıdan bile isteyip yedi.Ve biz öğlen iğne olduktan sonra ve 2. şişe serumu bitirdikten sonra çıktık hastaneden...Hocam durum bu ve size ancak yazabiliyorum:( Artık gözlerimi ve aklımı dört açarak vereceğiniz cevabı bekleyeceğim.Doktorun yazdığı ve aldığımız ilaçlar; Macrol, Novosef iyne 5 tane,Calpol ve Mukuzero

Şimdiden çokk teşekkür ve minnet dileklerimle hocam...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120967
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 22:36
KAZIKLANDINIZ.......

Neyseki biraz da olsa; UTANMA duygusu varmiski, sahtekarligi uzatmamis...
Cocugunuz basit bir Grip geciriyor, SAKIN verilen hicbir ilaci kullanmayin, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin...

Calpol haric, verilen HICBIR ILACI; bir daha verilse bile satin almayin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2014 Saat 22:36
Yukarı Dön
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 48
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 23:34
Tam tahmin ettiğim cevap geldi hocam...:( Maalesef oyle çaresiz ve bitkin halde kaniyoruz ki bu tuzaklara.Bizim maddi manevi yipranmamiz bir kenara , cocugumuzun o zorluklari yaşamasıni hicbirsey telafi edemez.Lanet ve yaziklar olsun.Ama ne mutlu ki yine uzattiniz kiymetli elinizi ve tum o iyne ilaclari cocugumuza bosuna yuklemek gafletine dusmeyecegiz.Sizincevabinizdan sonra eşim, Pazartesi kontrole gittigimizde kullandik tum ilaclari diyelim çaktırmayalim hic bakalim ne diyecek diyor.Hocam aynen dediginiz gibi bal limon sf. Ve coldmix kullanacagim bu surecte.Size ne kadar iyi dilekte ve duada bulunsak az.Demin esimle de konustugum gibi , memleketimiz sizin gibi bir hekime sahip oldugu icin kne kadar ovunse az.Iyi ki varsiniz...iyi ki yanimizdasiniz...cocuk buyuk herkese dagittiginiz en kutsal kavramla, sağlıcakla kalin hocam...Sonsuz sevgiler...:)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120967
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 23:53
Bakalim; Pazartesi ne diyecekler. Verilen ilaclarla duzelmesi biraz zor.. Duzelmis gorunce, bakalim ne diyecek!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.