Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Balgamını atamıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBalgamını atamıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı b.tuana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Balgamını atamıyor
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 22:14
Hocam merhaba kızım Tuana tam 3,5 yaşında.kilosu 15 boyu ise 97.
   Kızımı anaokuluna gönderiyorum.başlayalı 2 ay oldu.Yaklaşık 1 aydır da sürekli bir balgamlı öksürüğü var.
   ben sabah ve akşam bal,zencefil,çörek oyu tozu karıştırıyor ve bir tatlı kaşığı yediriyorum.Ihlamur çayı da içiriyorum.ancak geçmek bilmedi.hiç ateşi çıkmadı.fakat öksürüğünden dolayı doktora götürdüm.idrar tahlili temiz çıktı.öksürüğü için ise Prospan şurup verdi.sabah,öğlen,akşam 2,5 cc veriyorum.birde sırtına ve göğsüne sürmem için viks verdi.ben bunları hiç aksatmadan 1,5 haftadır düzenli bir şekilde veriyorum.Sanki balgamını bir türlü çıkaramıyor ,atamıyor.öksürürken sırtına yavaş yavaş vuruyorum ki çıkarsın diye ama hayır hala olmuyor.Birde zaman zaman ve uzun zaman dan beri başım dönüyor diyor.rengi de çok beyaz,gerçi beyaz tenli.

Hocam tavsiyelrinizi sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden minnet ve şukranlarımı sunarım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 01:15
Prospan verdiginiz surece, duzelme olmayacak. Prospan etkisi ile balgam koyulasir, cocuk sikintiya girer.
Bu; SAHTEKARLIGIN:1. SAFHASIDIR...
Tekrar gittiginizde, artik Allah ne Verdi ise; Astim, Bronsit, Bronsiolit veya bunlarin baslangici deyip: Ventolin, Asist, Pulmonex, veya Flixotide gibi ilaclar verecek. SAHTEKARLIGIN: 2.SAFHASI....
Bu ilaclarla, "sahte" bir iyilik hali olacak, siz cocuk iyilesiyor zannedeceksiniz, ama Kortizon etkisi ile Virusler hicbir belirti vermeden Akcigerlere iyice yerlesecekler ve Kortizonlu spreyler kesildikten 2-3 gun sonar da, Akcigerler anormal tepki vererek, cocugu iyice sikintiya sokacak, acilen Ambulanslarla Hastanelere "Hava vermeye" gideceksiniz. SAHTEKARLIGIN:3.SAFHASI...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2014 Saat 01:16
Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı b.tuana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 11:42
Sayın hocam verdiğiniz bilgi için sonsuz teşekkürler .evet bu andan itibaren kullanmayacağım bu ürünleri.
hocam balgamı sökülsün diye ne yapayım,öksürüğünden o kadar belli ki balgam dolu göğsü.ve sanki çocuğun boğazı yırtılacak öksürürken.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 19:21
Sicak su buhari ugulayin, Limonlu bal icirin, Grip ile ilgili yazilarimi okuyun, orada anlattiklarimi da uygulayin.

SAKIN; Turk Cocuk doktorlarinin, oksuruk icin verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin.
Okuyun, cok okuyun. Durum cidden cok vahim.
Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı b.tuana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 16:24
Sayın hocam sizin talimatlarınızı birebir uyguluyorum.Prospan ı çoktan kestim.fakat çocuğun tuhaf bir öksürüğü hala devam ediyor.öksürük tarzı,sanki boğazından birşey çıkartmaya çalışır gibi sürekli hımm hımm sesleri de çıkartıyor.dilini öne doğru çıkartıyor.ne yapayım başka hocam.tavsiyelrinizi bekliyorum.çok ama çok teşekkür ederiz.
Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı b.tuana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 16:31
BU ARADA HALSİZLİĞİ,ATEŞİ,İŞTAHSIZLIĞI YOK. FAKAT ÖKSÜRÜĞÜNE ORANLA ÇOK ENDER BİR ŞEKİLDE HAPŞIRIK VAR.İŞTAHSIZLIK YOK AMA BİR TENCERE YEME ALIŞKANLIĞI YOK.DAHA ÇOK ET OLSUN YER.HAVUÇ YER,ELMA YERA,MANDALİN,PORTAKAL YER.MUZ YER.BEBEKLİĞİNDEN BU YANA ÇOK KABIZ BİR ÇOCUKTUR.ILIK BALLI SU VERİYORUM ZAMAN ZAMAN.TAM OLARAK 3 YAŞ 7 AYLIK 97 CM BOYU KİLOSU İSE 15 DİR.ACABA BİR KAN TAHLİLİ YATIRSAK MI.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 22:02
Gelismesi iyi.. Bundan sonraki gelismelerini, ilk sayfadaki; "Boy-Kilo" cetvelinden takip edin.
Grip iyilesirken, akinti koyulasir, sicak su buhari iyi gelir. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı b.tuana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 00:28
teşşkür ederim sayın hocam sağlıcakla kalın inşallah
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.