Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havale gecirirse
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhavale gecirirse

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurkiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 173
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurkiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: havale gecirirse
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 14:16
Hocam, 2 yasindaki oğlum bugün oynarken birdenbire ateşlendive baygin baygin bakmaya bbaşladı. 4 yyaşındaki oğlum bir iki gündür ara ara ateşleniyordu.. Sanirim ondan bulasti.. ama küçük olan 14 aylikken havale geçirmişti ve bu yüzden ben de çok tedirgin oldum.. Birden halsizlestigi için calpol verdim.. Uyudu sonra.. Sormak istediğim; Allah korusun yine havale geçirirse ne yapmaliyiz ve hastaneye gitmeli miyiz.. Bir de calpol uygun mu.. Başka ne onerirsiniz.. 
Yukarı Dön
nurkiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurkiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 16:40
Hocam, calpol hic ise yaramadi, yükselmeye devam etti.. 39.9 olunca ben korkup fitil yaptim.. Sonra terleyip atti ateşini. .ssimdi yine cikti hocam. Bi de kustu.. Ne yapmaliyim..

Düzenleyen nurkiz - 27 Ara 2014 Saat 18:18
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 22:16
ParaNox 120 fitile devam edin... ParaNoxS olmasin...
Ates ve Havale ile ilgili makalemi, Yazarlar bolumunden okuyun. Listenin en altinda!. Diger 2 makaleyide okuyun.
Yukarı Dön
nurkiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurkiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2014 Saat 12:55
Hocam, ne olur kusurma bakmayin.. Makalelerinizi defalarca okudum.. Havale neden olur ve neye sebebiyet veririm cevabini buluyorum ama bir çocuk havale geçirirse evde ne yapmak gerekir, hastaneye goturursek nelere dikkat etmek gerekir bunların cevabini bulamiyorum.. Bir kez havale geçirdiği için simdi ateşlendiğinde çok korkuyorum yine olursa diye.. 
Bir de hocam ateşlendiğinde 4 yasindaki oğlum genellikle uyuyor ( ateşin yan etkisi olarak) ama bu havale geçiren 2 yasindaki oğlum uyuyamiyor.. İçi geçiyor ve 5 dakika içinde uyaniyor.. Normal midir bu da..
Son olarak fitile devam demiştiniz; normalde müdahale edilmesini istemiyorsunuz ateşe, ama fitile devam deyince kusma nedeniyle mi soylediniz.. Teşekkürler..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2014 Saat 19:24
Hicbir sey yapmak gerekmez...
havale gecirmeye meyilli cocuklarda, kullandiginiz ParaNox120 icindeki; Luminal, havaleyi onler. Ama etkisi 8 saat sonra baslar.. Bu sebeple, en ufak bir "nane mollalik" hissettiginizde, fitili kullanin. Okumaya devam edin.
Yukarı Dön
EFEMER Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EFEMER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2014 Saat 19:27
paranox fitili kaç yaşa kadar kullanabiliriz hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2014 Saat 20:08
Buyukler icin, ParaNoxFort var. (250mg+ 15mg Luminal) ) Her yasta kullanilabilir
Yukarı Dön
EFEMER Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EFEMER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2014 Saat 20:26
buyuk oğlum 6 yaşında 3 yıl once havale geçirmişti.ateşlendiğinde mecbur kalırsam onu vereyim ateş düşürücü olarak ona.burdaki doktor 2 yaşından sonra fitil önermiyoruz demişti.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.