Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumD vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecrinelam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecrinelam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 22:45
Hocam, oğlum 11 ayını bitirdi, sağlık ocağından aldığımız dvit i kullanıyorduk her zaman. İçinde paraben var bilmem ne diye huylandırdılar bizi, çoktandır vermiyorum, yerine de bir şey kullanmadım. Aslında unuttum😢 Şimdi de telafi edebilir miyim diye size sormak istedim, oğlum 9.7 kilo ve 76-77 cm. Şimdi dvit 3 e devam mı edelim, yoksa multitabs öneriyordunuz ona mı başlayalım? 1 yaşına 1 ay kaldı, 1 yaşından sonra 1 ampul dvit3 içirin diyorsunuz, şimdi versek olur muttelafi açısından? Bir de böbreklerde kristalleşir, taş oluşumuna sebep olur fazlası diyor nefrologlar, doğru mu?  Fazlası derken ne kadar fazlası?  Şimdiden teşekkür ederim... 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 06:46
Paraben'in bir zarari yok. Daha 2-3 gun evvel anlattim... Eski maillere bir bakin.
MultiTabs, 1 yas bitene kadar tavsiye ederim.
Nefrologlar, once bir "Idrar Tahlilini" dogru durust degerlendirmesi ogrensinlerde, ondan sonra Dvitamini hakkinda ahkam kessinler.. Cahillikleri, pacalarindan akiyor.
Bunlarin bazisi; simdilerde Dvit3 ampulu, ayda bir veriyor...

Ilk sayfadaki D vitaminiile ilgili makalemi okuyun... Oyle bir yaziyi yazabilecek kapasitede, Turkiye'de bir tane, Nefrolog varmi acaba???
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecrinelam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 12:29
Çok haklısınız hocam, siz gözümüzü açtıktan sonra ddoktorların o dalavereleri, üç kağıtları o kadar gözümüze batmaya başladı ki, kaç tane doktor değiştirdik, sizin tarzınıza uygun bir tane doktor bulamadık. Oğlumu sayenizde demir damlasız büyütüyorum. 9 aylıkken hgb 10 çıkmıştı,  her yemeğine çorbasına 2 kere çekilmiş kıyma ekliyorum, koyu yeşil yapraklı sebzelerden yedirmeye çalışıyorum, bilmiyorum doğru mu yapıyorum? Bunun haricinde başka yapabileceğim bir şey var mı? 1 yaşında tekrar kan tahlili yaptırıcam. 1 yaş sonrası yine demir eksikliği devam  ederse kullanabileceğimiz bir şey var mı hocam? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 19:29
Koyu yesil sebze, muhabbeti cok aptalca bir iddiadir..
Bunlari tavsiye eden saskin doktorlara gore, Ineklerde et yemezmis ama, demir eksikligi bu otlar sayesinde olmazmis... DOGRU.... Siz de cocugunuza inege yedirir gibi hergun, o otlardan, 2-3 kilo yedirirseniz, gunluk demirini ve Kalsiyumunu almis olur.. Kiymaya ve sute devam. Ilac filan gerekmez.
Siz bizim Turk Cocuk doktorlarina sakin inanmayin. Onlar daha Cocuk "Kan degerlerinin" eriskinlerden farkli oldugunu bile bilmeyen ahmaklardir. Eski mailleri okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Oca 2015 Saat 21:23
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecrinelam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 20:51
Tamam hocam. Multitabs 1 yaşına kadar 1 ml verilecekti değil mi? SSon olarak gelişimini değerlendirir misiniz? 3560 gr 50 cm, 39 haftalık doğdu, şu an 11 aylık, erkek, 9.7 kg ve 77 cm boy. Teşekkür ederim... 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 02:29
MultiTabs, 1 yas bitene kadar; gunde1ml.
Gelismesini ilk sayfadaki Boy-Kilo tablosundan bakin. Yeni konuldu.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecrinelam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 11:58
Peki hocam, teşekkür ederim... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.