Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pfapa icin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPfapa icin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebelener Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebelener Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Pfapa icin
    Gönderim Zamanı: 15 Oca 2015 Saat 09:15

Merhaba kadir bey, oglum 1 ay sonra 2 yasini bitirecek. Boyu 80cm, 9,5kg. Yaklasik 5 aydir pfapadan şüpheleniyoruz (40 gunde bir yuksek ateş ve boğaz kizarik ve iltihap). Daha once 2 kere havale geçirdiği için ateş dusurucu ilaç kullaniyoruz her seferinde. En son 2 gun once ateşi yine aniden 40,5a yükseldi, hastaneye gittik. Boynunda beze ve agzinda aft yok, sadece boğazda aftlar var ve kizarikti. Tahliller yapildi. Crp 58, sedimantasyon 1.saat 3, 2.saat 5, strep A negatif cikti, boğaz kultur sonucu henüz cikmadi. Daha önceki ateşlenmesinde sadece kultur yapilmisti ve negatif cikmisti. Bu sefer Prednol iğnesi yaptirdik (ateşin 1.günü içerisinde oldu) ve ateş dustu, bir daha da cikmadi. Bu bulgular pfapa olasiligini artiriyor sanirim, değil mi? Tedavi için ne önerirsiniz? Prednolun bazi çocuklarda atak araliklarini uzattigini okudum. Eger ataklar 3 ayda 1 olursa mesela, her atakta prednol kullanmak zararli olur mu? yoksa bademcikleri mi aldırmak mi daha iyi? Normalde bademcik aldirmayi tavsiye etmiyorsunuz ama böyle bir durumda kar-zarar hesabi yapilirsa hangisi daha iyi olur hocam? Diger bir seçenek de ateşe katlanmak sanirim, ama havale olasiligimiz yüksek olduğundan ve ateş dusurucu ilaçlar cok fazla tesir etmediğinden, bizim için uygulanasi bir durum olmuyor. Bir de gelisimi kucuk gidiyor (2800gr ve 48cm dogmustu), bu hastaligin etkisi de olabilir mi (yemegini, etini, sutunu, baligini cok guzel yiyor)? Pfapa için Istanbul’da onerebileceginiz doktor veya internetten okuyabileceğimiz güvenilir kaynak var mi (İngilizce de olur)? Cok tesekkurler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2015 Saat 00:11
1- SAKIN: Bogaz kulturlerine inanipta bir tedavi UYGULAMAYIN.... Ne cikarsa ciksin, inanmayin.
2- PFAPA ile alakasi yok...
3- Ates ve Havale ile ilgili MAKALELERIMI okuyun... Yazarlar kisminda, (eski yazilar da)3 tane makale olacak.
PFAPA ile ilgili mailleri ve "Alt Forum" yazilarini okuyun.
Yukarı Dön
ebelener Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebelener Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2015 Saat 08:58
Hocam cok afedersiniz neden pfapa ile alakasi yok dediniz? Atesle ilgili makalelerinizi done done okuyorum, pfapayla ilgili alt forumlari da okudum ama 1 seneden önceki yazismalara ulasamiyorum. Nasil anlayacagiz pfapa olup olmadigini? Duzenli ataklar ve Prednol ignesiyle atesin dusmesi pfapa nin en buyuk gostergesi dendi. Hocam cok kafam karisik, cok uzgunum, bir taraftan hastalikla, bir taraftan guvenemedigimiz doktorlarla, bir taraftan da yakinlarimla mucadele ediyorum, cunku onlar doktorlarin her soyledigine inanip oyle hareket etmek istiyorlar. Ben sizin tedavilerinize, teshislerinize guveniyorum ve takip etmek istiyorum ama cevremi ikna etmekte zorlaniyorum. Esim havaleden cok korkuyor, ikna olmuyor. Lutfen onlari ikna edebilecegim bir aciklamaya ihtiyacim var. Neden pfapa degil sizce? Pfapa degilse nedir bu kadar sık cikan ates, cogunda gribal belirti de olmuyor? Cok tesekkurler.  
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2015 Saat 22:23
P= Periodic ( donemsel)
F= Fevers (atesler)
A= Aphthous stomatitis (aftli stomatitler)
P= Pharyngitis (Farenjit)
A= Adenitis ( Adenit= Lenf bezleri)

Bu 5 bulguda; ayni anda VARSA, PFAPA Sendromundan bahsedilebilir.
Siz dayayin, Kortizonu,her hastalikta; Griplerde bile;Ates duser. Esiniz; benim taes ile ilgili makalelerimi okusun... Lutfen okumadan sual sormayin.
Turkiye'deki Cocuk doktorlari cok usta "Hokkabazlardir".. Sakin onlarin, el cabuklugu maharetlerine kanmayin.. Tip Fakulteleri, artik; ilim degil, bu hokkabazliklari ogretiyorlar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Oca 2015 Saat 22:26
Yukarı Dön
ebelener Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebelener Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2015 Saat 23:08
Hocam inanin atesle ilgili tum yazdiklarinizi okuyup not aliyorum. Pfapayla ilgili sadece son bir senede yazdiklariniz cikiyor, orda da detayli bilgi bulamadim. Bizde donemsel ates ve bogazda (agizda degil) aft var. gribal baska belirti yok. Yine de grip olabilir mi diyorsunuz? Ataklar sirasinda sizin grip icin anlattiklarinizi mi uygulamam gerekiyor? Tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2015 Saat 00:05
Prednol; kortizondur. HER HASTALIGI gecici bir sure, baskilar. Prednol etkili oldu diye; PFAPA teshisi KONAMAZ.. Tabii, orasi Turkiye, orada ne haltlar ederler hic belli olmaz.
Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
PFAPA arazlarini iyi ogrenin, ilerde de olmayacak diye bir sey yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.