Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hafif kanlı İSHAL
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHafif kanlı İSHAL

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zambakkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zambakkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hafif kanlı İSHAL
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 17:05
Merhaba hocam benim oğlum 9 aylık. Dün geceden önceki gece ishal başladı. Aynı zamanda da ateşi 37.9'a çıktı. Ama bir kaç saat sonra tekrar düştü. Ama sabaha kadar 4 kez ishal durumda kaka yaptı, hafif de kan vardı kakasında, sümüksü kıvamdaydı. Sabah son kez yaptıktan sonra akşam üzerine kadar bir daha yapmadı. Akşam üzeri de akşam da bir kez yaptı ve yine hafif kan vardı. Dün gece boyunca hiç yapmadı ve bu sabah da. Ancak öğlen iki kere daha yaptı ve yine hafif kan vardı. Oğlumun keyfi yerinde, iştahı da öyle. Anne sütü veriyorum ve ek gıdalarını. Gayet güzel alıyor besinlerini.. İlk başladığı geceden sonra bir daha ateşi de çıkmadı.

Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? Ne yapmam gerekir?

Teşekkürler.

Düzenleyen zambakkk - 31 Oca 2015 Saat 17:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 19:02
Doktora gitmeyinde ne yaparsaniz yapin...
SAKIN: Ilac vermeyin..
SAKIN: Diyet filan uygulamayin.
Yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis..
Yukarı Dön
zambakkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zambakkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 19:09
Çok teşekkürler hocam.
 Doktora gidip gitmemek konusunda kararsız kalmıştım hafif kan olduğundan. İçimi rahatlattınız.
Yukarı Dön
zambakkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zambakkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 20:41
Hocam bu arada biz son ishalli kakasında gaita tahlili yaptırmıştık laboratuvarda. Sonuç şu şekilde:
Doktora göstermedim. Size göstermek istedim. 

TEST ADI

SONUÇ
BIRIM
REFERANS
SONUÇ TAR.
Örnek No: 462976
Mikrobiyoloji

Gaita (Dışkı) Mikroskopisi

31.01.2015
Lökosit
.
BOL

Görülmedi

Eritrosit
6-7

Görülmedi

Parazit
Görülmedi

Görülmedi

Maya Hücresi
Görülmedi

Görülmedi

Lökosit Kümesi
.
GÖRÜLDÜ

Görülmedi

Gizli Kan
.
POZITIF

Negatif

Düzenleyen zambakkk - 31 Oca 2015 Saat 21:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 22:16
Gaita'da ;"Gizli kan" bakilacagi zaman, 2 gun oncesinden, hastaya, etli bir gida yememesi ve Demirli bir ilac almamasi tembih edilir.. Bu geri-zekalilar size, boyle bir uyarida bulundularmi???

Sakin; ne bu tahlilleri nede doktorlari cidddiye almayin.
Hicbir sey yapmayin, hepsi kendiliginden duzelecek..
Yukarı Dön
zambakkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zambakkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 22:43
Hayır hocam böyle bir uyarıda bulunulmadı. Oğlumun bugün çorbasına biraz kıyma katmıştım, ara ara da katıyorum. Ben bekliyorum düzelmesini, hiçbir şey yapmayacağım.

Tekrar teşekkürler hocam.. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2015 Saat 02:00
Aynen.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.