|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nazlıgüneş ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ara 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 812 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nazlıgüneş
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 21:19 |
hocam merhaba bende reflu var eski mailde gordum fomadin 20 mg. aldim kizim 17.5 aylik emziriyorum kullanabilirmiyim ne kadar sure kullanayim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Famodin olacak... Kullanabilirsiniz.
DIKKAT: Turk doktorlari, Reflu hastaligini bilmezler, onlar her kusana;"Reflu" derler, inanmayin... Mide yanmasi gibi bir sikayetiniz varsa, ona "Gastrit" denir, ilaci sikayetleriniz gecene kadar kullanin. |
|
![]() |
|
nazlıgüneş ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ara 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 812 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nazlıgüneş
evet hocam dogru ve kusma yok mide yanmasi gebelikten once ulser ve reflu teshis edilmisti ama ilaclarimi kullanamadim sizin maili gorunce cok sevindim umarim bende iyi olurum c ok tesekkur ler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Reflu ile alakasi yok, Gastrit olmussunuz...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Şub 2015 Saat 22:48 |
|
![]() |
|
hayatbilgisi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hayatbilgisi
Hocam Merhabalar konuyu görünce sormak istedim. Bundan 5 sene evvel gün içinde yaklaşık bir saat süren nefes kesilmelerim oluyordu.(nefes kesilmelerim genelde yemekten sonra özellikle reflü yu tetikleyen şeyler yediğim basliyodu)Söyleki acile gitme ihtiyacı duyuyordum acil de oksijen veriliyordu fakat herhangibi bir etki olmuyordu.Başta göğüs hastalıkları Dr.a Yönlendirildim. o da ilaçlı tomografiye kadar bütün tetkikleri yaptırdı. Herşey normal çıktı. Birgün yine nefes kesilme problemim olunca acile gittim. Ordaki Dr. Mideden olabilecegini söyledi. Ve beni Gastroenteroloji ye yönlendirdi. Teşhis reflü dendi.hocam bende mide yanması yok asidin yukarı çıkması nadir.benim problemim gerçekten reflü mu? Yazıları okuyunca şüpheye düştüm doğrusu. Şunu belirteyim nefes kesilmesi problemim başladığında ilacını kullaninca şikayetim kayboluyor. Saygilar
Düzenleyen hayatbilgisi - 02 Şub 2015 Saat 23:23 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Yasiniz??
2- Cinsiyetiniz. 3- Psikolojik bir probleminiz varmi, ilac aliyormusunuz? 4- "refluyu tetikleyen" dediginiz gidalar, nelerdir? 5- Hangi ilaci kullaninca rahatladiniz? |
|
![]() |
|
hayatbilgisi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hayatbilgisi
Hocam affedersiniz eksik bilgi verdim.29 yaşında bayanım. Psikolojik bir problemim ve bu nedenle bir ilaç kullanmışligim yok şükür. Hocam söyle anlatayım. Nefes kesilmesi problemim başladığı donemde kafeinli içecekler ,asitli içecekler, çikolata. naneli yiyecekler yediğim de rahatsızlık veriyo bana. yogun şekilde hazımsızlık problemi yaşıyorum. Sürekli ağızdan gaz çıkarma oluyo ve bazen kusuyorum. Kullandığım ilaç Gaviscon advence ilaci kullanip bitirdikten sonra bir sorun olmuyo uzun sure istedigimi yiyip iciyorum genelde.ama sikayetim baslayinca hersey dokunuyor benim sikayetim reflu mu acaba?saygilar
Düzenleyen hayatbilgisi - 03 Şub 2015 Saat 21:56 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Famodin 20mg baslayin, aksamlari 1 tablet alin. Sikayetleriniz 2 gunde gecerse, Gastrit, gecmazse, Reflu'dur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|