Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak enfeksiyonu (3 aylik  bebek)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak enfeksiyonu (3 aylik bebek)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozzcuu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozzcuu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kulak enfeksiyonu (3 aylik bebek)
    Gönderim Zamanı: 08 Mar 2015 Saat 00:03
Hocam selamlar, eski yazilari mumkun mertebe okudum ancak ne yapacagima emin olamadim, 3 aylik oglum aniden baslayan huzursuzlukla hic durmadan aglamaya basladi, iki gundurde kulagini cekistirip duruyodu.doktor kulak enfeksiyonu var diyerek ceclor, aferin plus, calpol,rhinfhant ilaclarini verdi. Vucut isisinda cok hafif artis var, o da surekli degil. Butun ilaclari 10 gun duzenli kullanmami soyledi. Suruplar gunde 3 kere, sprey 4 kere. Dediginiz gibi burdaki doktorlara guvenim yok, hocam bu recete dogru mu? Bu kadar ilac gerekli mi gercekten?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2015 Saat 18:56
Eminmisiniz????? 3 aylik cocuga; Aferin (+) ve Calpol yanyanami verildi?? Cocuk yasiyormu???
Belliki o APTAL ve CAHIL doktor ne verdiginden ve verdigi ilaclarin terkibinden haberi yok. Bari siz o iki ilacin terkibine bir baksa idiniz. Aferin surubun 1 olceginde; 160mg, Calpol'un 1 olceginde: 120mg Parasetamol vardir..Bu suruplari, beraber, gunde:3x1 verdiginizde, Parasetamol dozu, gunluk zehirlenme dozunu, iki defa asar. Cocugun Karacigeri hasar gorur. Turk Cocuk doktorlari, Aferin, Peditus gibi suruplarin icinde, Calpol'dekinden daha fazla Parasetamol oldugunu bilmeyecek kadar aptal ve cahillerdir... Okuma ozurlulerdir... O ilaclari o doktorun, kafasina atinki, bari bundan sonra baska cocuklarin hayatina kastetmesin.. .
Sakin verdigi hicbir ilaci kullanmayin, sadece benim yazilarimi okuyun.
Bebeginizin hayati tehlikededir.. Insallah bu ilaclari; bu sekilde vermemissinizdir.
Sadece banim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Mar 2015 Saat 18:57
Yukarı Dön
ozzcuu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozzcuu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2015 Saat 19:17
Hocam guvenemedigim icin aferini hic vermedim, ceclor ve burun spreyini kullandim, calpolude 2 defa verdim, emin olamayinca onu da kesmistim, yasadigim ilcede baska cocuk doktoru da olmayinca ne yapacagimi bilemedim. Eger bu ilaclari duzenli kullanmazsan surekli tekrarlar, duzenli kullan diye de tembihledi :((( Iyi ki varsiniz, yoksa cocuklarimizi bize oldurtecekler :(((
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2015 Saat 22:27
Lutfen yaptigi hatayi oan bildirin, yoksa, bir kac cocuk olecek.
Turkiye'de, icinde, Parasetamol olan, 64'den fazla ilac vardir. Ben nasil hepsini biliyorsam, o kerizinde bilmesi sarttir..
Yukarı Dön
ozzcuu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozzcuu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2015 Saat 22:27
Hocam gidip soyleyecegim bunu mutlaka cunku ilac vermeyi seven ebeveynler taniyorum, sorgusuz sualsiz bu ilaclari kullanabilirler. Hocam bir de iliadin damla alirken eczaci rhinfhant sprey kullandigim icin, bir hafta ara vermeden bu damlayi kullanmami soyledi, beklemeli miyim yoksa bir an once kullanmali miyim? Tum cevaplariniz ve yonlendirmeleriniz icin cok tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 06:49
Rhinfant ile Iliadin'in en ufak bir alakasi yoktur.. Iliadin sayesinde, sizlerin sikayetleri cok kisa zamanda ve ucuz olarak hallediliyor ama bu durum; doktorlarin ve bilhassa eczacilarin hic hosuna gitmediginden, Iliadin aleyhinde yalanlar soylerler.. Iliadin'in Kortizon oldugunu bile soyleyen pust Eczaci var. Hemde, sorgusuz-sualsiz Pulmicort veya Flixotide verirken. Iliadin ile sadece, Iliadin ve diger ILACLI burun damlalarinin ilgisi vardir.. 3 gun Iliadin veya Otrivin kullandi iseniz, en az 1 gun ara vermeniz iyi olur.
1 hafta ara vermenizi soylemesi, onun pustluk derecesini gosteriyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.