Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - saçma ama lütfen cevaplayın
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsaçma ama lütfen cevaplayın

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ömer mirza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ömer mirza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: saçma ama lütfen cevaplayın
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 10:27
Kadir hocam dün bir tanıdığım onunda 15 aylık bebeği var biyerden duymuş bunu size sormaya bile utanıyorum ama ona bi cevap verip tatmim etmem lazım.Süte bi fiske tuz atılmazsa çocuklarda kurt yapar diye duymuş dün akşam bana söyledi bende konuşmaya bile değmez bu konu dedim güldüm geçtim ama o tuz koymaya başlamış ve onu ikna edici bi açıklama yapmam lazım bu yüzden sizden yardım istiyorum.
Not:Bikaç yaşlıya sormuş hepsi onaylamış evet kurt yapar biz eskiden tuz atardık demişler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 17:41
Hem PALAVRA bilgi, hemde yanlis biliyorlar...
Cocuklardaki butun parazitlerin yumurtalari vardir. Kurt yumurtalari ile kirlenmis gidalarin yenmesi ile kurt olur..
Cok eskilerde, Tuz'un Kurt olmasini ONLEYICI oldugu, zannedilirdi. Salamura gidalar icin dogrudur, Tuz etkisi ile1-2 ay bekletildiginde, kurtlar olur..
Sut; hicbir zaman 1-2 ay bekletilemeyecegi icin, "Kurt onleyici" etkisi olmaz..
Tuz sute atilmazsa; "Kurt yaparmi"??? Ancak bir SALAK, bu konuyu bu kadar yanlis anlayabilir ve boyle yanlis yorumlar. Hicbir barsak kurdu, sutten bulasmaz. Kurtlu kimseler tuvaletten ciktiklarinda, ellerini yikamadan yiyecekleri ellerlerse, kurt bulasir. Bu sebeple, kurt bulasmasi en fazla, tuzlu oldugu halde, EKMEK'ten olur. Bizim insanlarimiz, zaten; SALAK olduklarindan, burunlari pislikten kurtulmaz.. Hicbir zaman okumazlar. Hep kulaktan-kulaga oynarlar, sonucta da, boyle, abuk-subuk isler yaparlar. 21. Asira girdik, hala ayni "okumama" duzeni devam etmektedir...

Aman, sakin bir sey okumasinlar, sonra "Gozleri bozulur"....
Bosuna Osmanli, "Etrak, bi-izan, bi-idrak" dememistir!!!
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 19:04
Hocam bazilari da soğuk alginligi ve türevleri ilaclardaki alkolü bozsun diye sşurup içine tuz atiyorlarmis. Alkol haram ya buna kilif herhalde. Yani illaki bu ilaclari kullanacaklar ya anlamak çok zor. Dusunme yeteneği cogu insanda sifir oldugundan malesef idrak edebilme noktasına ulasmalari hayal.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 21:47
Bu hesapca, Raki'nin icine de biraz tuz atarsak, alkolu gitmis olur...
Yani bir toplulugun, bu kadar aptali bol olan bir ulke olmasi nasil izah edilir bilmiyorum.
- Icat cikarma!!.
- Suruden ayrilma, suruden ayrilani kurt kapar!
- Cok okuma gozun bozulur!
- Oku oku b.ktur isin!
- Cok ileri gitmeyin!
- Etliye, sutluye karismayin!
- Nabza gore serbet!
- Kayserili; Cirakligi beceremiyeni okutur!
Bu laflar prim yaptigi surece, Turkiye'nin "Gelismis ulke" olmasina imkan yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.