Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - desteksiz yerden kalkmak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdesteksiz yerden kalkmak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bahriye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bahriye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: desteksiz yerden kalkmak
    Gönderim Zamanı: 21 Nis 2015 Saat 09:14
Merhaba hocam
 Benim simdi 16 aylık bir kızım var. Aslında motor gelişimi biraz geriden geliyor ama ben yine de çok korkuyorum. Korkum  su: kızım aslında 9 aylıktan beri yürüyor ama kendine güvenmiyordu hep bizim bir parmagimizi tutardı. 11.5 aylıkken kendi başına sıralamaya başladı ve yaklaşık 13 aylıkken kendi başına yürüdü. Eğilip yerden birşey alabiliyor. Comelip kalkabiliyor. Ama hala desteksiz oturduğu yerden kalkamiyor. Bu durum normal mi? Çünkü abimin oğlu da oturup kalkamiyordu iki yasında doktora götürdüğümüzde kas hastası olduğunu öğrenmiştik. Genetik bir hastalık olduğu için korkuyorum. 

İyi çalışmalar 
Kolay gelsin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120535
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2015 Saat 19:04
Bu yasta bunlari yapabildigine gore; bir kas hastaligi YOK...
YEGENINIZDE, HAKIKATEN, BIR KAS HASTALIGI VARSA, TEDAVISI YOKTUR, DAHA KOTUYE GIDER.. Yok, cocuk duzeldi ve eskiden yapamadigi hareketleri yapabiliyorsa, kesinlikle kas hastaligi YOKTU demektir.
Yukarı Dön
bahriye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bahriye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2015 Saat 12:01
Tesekkur ederim hocam... Evet yegenim daha kötüye gitti maalesef simdi 7 yasında ve yürümesi iyice zorlaştı :-( ben de çok korkuyorum kizimda da olursa diye bu nedenle her hareketine dikkat ediyorum elimde olmadan ve kafama takılıyor . gecen gün kizimdan bir hafta küçük bir çocuğun kendisinin kalkabildigini görünce daha da çok düşünmeye başladım :-( abimin bir oğlu daha var ama onda yok çok şükür. İnşallah bir daha göremeyiz boyle bir hastalık. Keşke yegenim de iyilesse :-( 
Kolay gelsin hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120535
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2015 Saat 19:26
Korkmayin, o kadar sik gorulen bir hastalik degildir.
Oldugunda ilk gorulen araz, hastanin kendine tutunarak, tirmanma hareketi ile yerden kalkmasidir.
eger; "Duchenne-Erb" kas hastaligi ise, tedavisi yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.